• Informacje na temat:

    sznycle z filet z piersi

Przepisy na temat: sznycle z filet z piersi
  • Najsmaczniejsze niedrogie kotlety

    .... 4. Zapiekaj 5-7 minut w temperaturze 180 st. Udekoruj listkami natki i ew. pieczonymi dymkami. Kieszonki z żółtym serem Składniki: duży podwójny filet z piersi kurczaka 4 duże plasterki kiełbasy(...)Sznycle z mortadeli Składniki: 60 dag mortadeli 60 dag ziemniaków 60 dag selera 200 ml mleka 2 łyżki masła 4 cebule 3 łyżki mąki 6 łyżek oleju 200 ml bulionu warzywnego...

  • Szybko do zrobienia i bardzo smaczne.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Pierś indyka z rękawa Składniki: - duży filet z piersi indyka - ok. 8 dag sera pleśniowego lub feta - 20 dag mrożonego szpinaku - 2 ząbki czosnku - 2-3 łyżki śmietany 12 proc. - jajko(...) kurczaka na szybko Składniki: - 2 podwójne piersi z kurczaka - sól, pieprz - po szczypcie majeranku, lubczyku, tymianku - łyżeczka suszonego czosnku - słodka papryka w proszku - szczypta...

  • pierś kurczaka z pieczarkami w nieco innej wersji w sam raz na obiad. A na drugi dzień z tych sznycli co mi zostały były domowe hamburgery

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...i napełnij nimi jajka. Udekoruj nafaszerowane jajka ziołami, resztą majonezu i podaj oprószone solą i pierzem. II. Jaskółcze gniazda Za 35 zł: Składniki:  ●60 dag cielęciny na sznycle ●4 jajka(...). Przed podaniem wybij na półmisek i skrop octem. II. Ryba ze szparagami Za 42 zł: Składniki:   ●50 dag wyfiletowanego łososia bez skóry ●30 dag zielonych szparagów (mogą być też ze słoika...

  • Tym razem niedzielny obiad przygotował mąż,syty i smaczny obiadek.

  • Szybko sie robi i proste

  • Pyszne sznycle czyli kotlety mielone, które są proste w wykonaniu.

  • Szybkie i dobre

  • Pyszne sznycelki z serem wspaniałe dla mniejszych dzieci.

Artykuły na temat: sznycle z filet z piersi
  • Rozmaitości z indyka

    Gulasz indyczy Składniki na 4 porcje : 2 cukinie,15 dag pomidorków koktajlowych, 60 dag filetu z piersi indyka, 2 łyżeczki margaryny,1 limonka, sól, 250 ml śmietany kremówki, pieprz(...) 6 porcji: 1 czerstwa bułka (kajzerka),1 kg filetu z piersi indyka,3 cebule,1 pęczek natki pietruszki, 20 dag owczego sera,1 jajko, sól, pieprz,50 dag truskawek, 6 gałązek tymianku, 3 łyżki białego octu...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Mozarella na przystawkę

    ...na 4 porcje: 50 dag filetu z piersi indyka, 25 dag sera mozzarella, 3 pomidory, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, 2-3 łyżeczki pesto, 2-3 gałązki bazylii. Filet opłukać, oczyścić, wytrzeć do sucha(...)Sznycle tostowe z jarzynką Składniki na 4 porcje: 1 pęczek + 5 gałązek bazylii, 2 ząbki czosnku, 2,5 dag startego parmezanu, 2,5 dag mielonych migdałów, 9 łyżek oliwy, sól, pieprz, 2 dag masła...

  • Małopolska z Podhalem, Podkarpacie i Śląsk to te regiony naszego kraju, w których wpływy innych tradycji kulinarnych mieszały się przez wieki. Ale to tutaj też mamy najbardziej charakterystyczne potrawy i produkty regionalne. Żurek śląski najlepiej smakuje w specjalnym bochenku. Fot. 123RF.COM/PICSEL Małopolska jest zróżnicowana nie tylko pod względem krajobrazu, architektury, tradycji czy religii, ale także pod względem kulinarnym. Województwo to może pochwalić się 24 specjałami, które...

  • Z kokosową nutą

    Kokosowe curry z indyka Składniki na 4 porcje: 20 dag ryżu basmati, 1 cebula, 40 dag fileta z piersi indyka, 2 łyżki oleju, 20 dag pieczarek, 2 płaskie łyżki mąki, 3 łyżeczki (6 g) przyprawy curry(...) podgrzać. Gotowe danie podawać z ryżem. Sznycle z sosem curry z mango Składniki na 4 porcje: 2 łyżki masła, 1 mango, 2 łyżki przyprawy curry, 5 łyżek mąki, pieprz, 100 ml soku z mango, 100 ml...

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...

  • Wiwat, szparagi

    ...fileta z piersi kurczaka, 1 łyżka oleju, 12,5 dag gęstej kwaśnej śmietany, 5 dag salami, 1 jajko, 1 żółtko, 3 łyżki śmietany kremówki, 3 gałązki estragonu. Płaty francuskiego ciasta rozmrozić(...) kawałki. Pomidorki przepołowić. Filet z kurczaka oczyścić, pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej. Zrumienić na nim mięso, oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć z patelni. Na patelnię włożyć szparagi. Smażyć...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Co na obiad? Indyk!

    Indyk jest mało kalorycznym mięsem. Zawiera niewiele tłuszczu i cholesterolu. Najlepsze dania zrobimy z piersi. Można ją piec w całości, przyrządzać z niej medaliony, filety, zrazy, kotlety sauté(...) 6 porcji: 600 g fileta z piersi indyka, 2 cebule, szklanka bulionu warzywnego, 5-6 łyżek śmietany, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, zioła prowansalskie, sól i pieprz...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...