• Informacje na temat:

    sznycel marchewka

Przepisy na temat: sznycel marchewka
  • Roladki indycze

    Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka, 1 marchewka, 1 por, sól, pieprz, mielona kolendra,1 łyżka pikantnej konfitury z mango (do mięs), 1 ząbek czosnku, kawałek imbiru wielkości orzecha włoskiego, 1 papryczka chili, 2-3 łyżki oleju, 375 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), 1 puszka mleka kokosowego, 1-2 łyżki pasty curry, 1 łyżka jasnego sosu pieczeniowego (z torebki) , listki kolendry...

  • Propozycja na smakowite i pożywne sznycle z piersi indyka, panierowane w żytniej mące i bułce oraz smażone na oliwie z oliwek.

  • Roladki drobiowe z warzywami

    Propozycja na smaczny obiad dla całej rodziny.

  • Takie przygotowane smakują wybornie.

  • Najsmaczniejsze niedrogie kotlety

    ...mięsa 1 czerstwa kajzerka 1/2 szkl. mleka 1 jajko 1 duża marchewka 1 mała cebula 1 mała czerwona papryka 2 ząbki czosnku 5-6 łyżek mąki sól, pieprz olej do smażenia...

  • Proste i łatwe /.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...kurczaka ●6 łyżeczek żelatyny ●szkl. kons. groszku ●1/2 szkl. kukurydzy ●ugot. marchewka ●4 plastry wiejskiej szynki ●3 jajka na twardo ●sól, pieprz ●cytryna Sposób przygotowania: W gorącym(...). kukurydzy ●6 łyżeczek żelatyny ●ugotowana marchewka ●4 plastry chudej wędliny z indyka ●3 jajka na twardo ●sól, pieprz ●cytryna Sposób przygotowania: W gorącym, doprawionym bulionie rozpuść żelatynę...

  • Cienkie plastry wołowiny połączone w słodko słonej marynacie.

Artykuły na temat: sznycel marchewka
  • Sznycle z warzywami w 30 minut

    ...8 sznycelków i usmażyć je na rozgrzanym oleju. Kapustę poszatkować, marchewkę pokroić w plastry, jedną cebulę pokroić w grubą kostkę. Warzywa przesmażyć na rozgrzanym oleju, wlać bulion, gotować 5 minut. Pozostałą cebulę pokroić w krążki i przesmażyć na tłuszczu ze sznycli. Kapustę doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dodać śmietanę  i zdjąć z ognia. Sznycelki ułożyć na kapuście, posypać smażonymi...

  • Małopolska z Podhalem, Podkarpacie i Śląsk to te regiony naszego kraju, w których wpływy innych tradycji kulinarnych mieszały się przez wieki. Ale to tutaj też mamy najbardziej charakterystyczne potrawy i produkty regionalne. Żurek śląski najlepiej smakuje w specjalnym bochenku. Fot. 123RF.COM/PICSEL Małopolska jest zróżnicowana nie tylko pod względem krajobrazu, architektury, tradycji czy religii, ale także pod względem kulinarnym. Województwo to może pochwalić się 24 specjałami, które...

  • Pyszny obiad w godzinę

    Młoda kapusta, marchewka, kalarepka, a może seler naciowy... Pamiętaj o warzywach!

  • Marchew najczęściej jemy pod postacią surówki, jako dodatek do zup lub po prostu na surowo. Jest to jeden z pierwszych stałych pokarmów jakie podaje się małym dzieciom. Jakie właściwości ma marchewka i dlaczego jest ona tak ważna w naszej codziennej diecie? Przekonaj się sam! Fot. 123RF/Picsel Podczas II wojny światowej w Anglii marchew stała się jednym z podstawowych produktów żywieniowych. Rząd Brytyjski zachęcał mieszkańców do sadzenia tego warzywa w swoich ogródkach i do gotowania z niego...

  • Buraczana rozkosz

    Zapiekanka z buraczkami? Jej przygotowanie to czysta przyjemność.

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Roladki na parze

    Roladki gotowane na parze

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Co jeść, jeśli się ma uczulenie na gluten

    ...krabowe z kukurydzą, koperkiem, woda. Obiad Zupa z soczewicy, ziemniaki, sznycel z indyka, surówka z marchewki i selera, woda albo rosół z makaronem ryżowym, kasza gryczana, bitki wołowe, buraczki...

  • Kupujecie czasem małe marchewki "baby carrots" popularne w supermarketach? Równie dobrze możecie kupić zwykłą marchewkę, sami ją umyć i pokroić… Fot. 123RF"Baby carrots", czyli minimarchewki o długości około 5 cm, dostępne w sklepach, zapakowane w woreczki i gotowe do chrupania, to nie jest jakaś specjalna odmiana botaniczna marchwi. Obecnie nie są to także młode marchewki, co sugerowałaby nazwa "baby" (z ang. "młode"). Do marchewkowych woreczków trafiają głównie odmiany o krótkim okresie...