• Informacje na temat:

    szczupak gotowany na parze

Przepisy na temat: szczupak gotowany na parze
Artykuły na temat: szczupak gotowany na parze
  • Siedem prostych zasad żywieniowych

    ...: kurczak ekologiczny, indyk, wołowina, cielęcina, królik - chude ryby: sola, mintaj, dorsz, szczupak, leszcz - tłuste ryby: pstrąg, śledź, makrela. 6. Ważnym elementem diety jest tłuszcz Koniecznie(...) powinna zawierać tłuszczu. To niezbędny składnik każdego posiłku. Tłuszcz jest koniecznym dodatkiem do warzyw zarówno gotowanych, jak i surowych, ponieważ pozwala lepiej przyswajać witaminy. Dodajemy go do...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Trzustka: Jak ją chronić

    ...i chude ryby, np. sola, mintaj, dorsz, pstrąg, szczupak. ● Zalecane węglowodany to m.in. wszystkie rodzaje kasz, ryż, sucharki, czerstwe pieczywo pszenne. ● Potrawy powinny być gotowane w wodzie (i to krótko!) lub na parze oraz pieczone w folii. Nie smażmy na tłuszczu (przyda się np. patelnia tzw. beztłuszczowa). ● Pacjentów z chorą trzustką obowiązuje absolutny zakaz picia alkoholu (jego...

  • Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką? Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia! Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów...

  • Jakie ryby są najzdrowsze. Jak rozpoznać świeżą

    ...metalami ciężkimi. – Bo substancje te odkładają się w komórkach tłuszczowych ryb – mówi Ewa Zygmanowska. Może więc powinniśmy częściej sięgać po szczupaka? – Ryby bałtyckie w większości zawierają(...) pojawia się przykry zapach, który większość z nas tak drażni. Najlepiej ryby piec (już bez dodatkowego tłuszczu, bo mają dość własnego) w folii lub w pergaminie bądź gotować na parze. Bądź eko! Choć ryb...

  • Redakcja Smakera oraz ekpia telewizyjna INTERIA.TV odwiedziły Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Mangha, by zgłębić tajniki parzenia herbaty po japońsku. Jest to pierwszy odcinek nowego cyklu Kamera Smakera, w ramach którego będziemy odwiedzać różne miejsca w poszukiwaniu kulinarnych ciekawostek. W najbliższym czasie dowiecie się, jak powstają najsmaczniejsze cupcake'i w Krakowie oraz gdzie warto wybrać się na duże jasne z pianką ;-) Zapraszamy do oglądania!

  • Ryby mają głos

    ...rodzaj kwasów. A najlepiej rybę piecz lub gotuj na parze. Na surowo. Japońskie sushi, południowoamerykańskie ceviche - Polacy nie boją się surowych ryb i chętnie je jedzą. Czy to dobrze? Z jednej(...) zasada brzmi: wybieraj raczej ryby mniejsze niż większe. Bo o ile mięso śledzia, makreli czy sardynki zawiera śladowe ilości rtęci, o tyle tuńczyk, rekin, miecznik, szczupak czy węgorz mogą mieć jej...

  • Domek letniskowy na działce to świetne miejsce na gotowanie przysmaków "prosto z krzaczka". Urządzenie wielofunkcyjne Philips Multicooker umożliwia sprawne i wygodne gotowanie, nawet na kempingu, w ogrodzie czy na tarasie. Zobaczcie, co mówią o nim osoby, które z niego korzystają! Czy gotowanie na wakacjach może być przyjemnością?   Fot. Philips Multicooker Pani Alina ceni Multicookera za to, że może z niego korzystać na działce: "Multicookera używam w moim małym domku letniskowym na...

  • Trzustka pod kontrolą

    ..., wołowina, chude wędliny i chude ryby np. sola, mintaj, dorsz, pstrąg, szczupak. • Koniecznie ograniczmy tłuszcze. Szczególnie, gdy pojawiają się tzw. tłuszczowe biegunki, ilość tłuszczów w potrawach(...) powinny być gotowane w wodzie lub na parze oraz pieczone w folii. Nie smażmy na tłuszczu. • Produkty, z których powinniśmy zrezygnować, to m.in.: śmietana, tłuste mięsa, wieprzowina, baranina...

  • Kuchnia współczesna opiera się na pięciu filarach, którymi są klasyczne, wielkie sosy. Jak stwierdził w XIX wieku August Escoffier – jeden z najsłynniejszych kucharzy Francji – są to sosy matki, na których bazują inne sosy. O czym mowa?   Najprostszym z wielkiej piątki jest sos beszamelowy. Do jego wykonania potrzebujemy masła, mąki, mleka oraz przypraw. Zaczynamy od stopienia porcji masła i zrumienienia na nim mąki. Ważne by zasmażka była gładkiej konsystencji. Następnie dolewamy mleko i...