• Informacje na temat:

    szczupak gotowany na parze

Przepisy na temat: szczupak gotowany na parze
  • Przepis wart wypróbowania: "Szczupak gotowany"

  • Potrawa idealna na kolację wigilijną i nie tylko.

  • Pasztet z ryb słodkowodnych otulony kremowym awokado, z dodatkiem kolorowych warzyw - pięknie wygląda i pysznie smakuje.

  • Smaczny pomysł na "Szczupak faszerowany"

  • Pyszny łosoś gotowany na parze z opiekanymi ziemniaczkami oraz sałatką z awokado. Pysznie i zdrowo :)

  • Przepis mojej mamy na smaczne pierogi na obiad.

  • Dzisiaj zapraszam na mięsko, a konkretnie na żeberka wieprzowe. Jako dziecko bardzo je lubiłam. Teraz zresztą też, a to za sprawą przypraw, którymi doprawia je moja Mama. Od jakiegoś czasu gotuję je na parze, dzięki czemu zachowują soczystość i są bardziej fit. :)

  • Pyszne na drugie danie lub słodki podwieczorek. Z braku owoców użyliśmy dżemu. Troszkę czasochłonne, ale od czasu do czasu naprawdę warto się pobawić. Przepis zaczerpnięty ze starej, poczciwej "Kuchni polskiej", nieco zmodyfikowany.

  • Smaczne, efektowne.

Artykuły na temat: szczupak gotowany na parze
  • Rewolucja na talerzu

    ...mniej wystawny? Zupa neapolitańska i rosół rumiany z jarzynkami - paszteciki rozmaite do wyboru, szczupak w majonezie, polędwica z garniturem [3] , pasztet z kuropatwy we francuskim cieście...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Gdy twoje jelita są bardzo wrażliwe

    ...było uznać je za probiotyczne, powinny mieć co najmniej 10 mln jednostek bakterii Bifidobacterium lub 100 mln bakterii Lactobacillus na 1 gram. Najzdrowsze są potrawy na parze W zespole jelita drażliwego posiłki powinny być lekkostrawne. Kup parowar lub wkładkę do gotowania na parze (ok. 25 zł). Przyrządzane w ten sposób potrawy nie wymagają dodatku tłuszczu ani soli. Zawarta w produktach...

  • Dlaczego ulubiona herbata nagle traci smak? Czemu kawa, którą kupujemy od lat, ma po zaparzeniu dziwny posmak? Fot. 123RF/Picsel Zwykle winą obarczamy producenta i uważamy, że zaczął sprzedawać ziarna czy susz gorszej jakości. Tymczasem w wielu przypadkach smak gorących napojów psuje woda, której używamy do zaparzenia. Jak prawidłową ją przygotować, by gorący napój był doskonały? W Japonii parzenie herbaty urosło do rangi sztuki, bariści przez lata zgłębiają techniki przygotowywania idealnej...

  • Siedem prostych zasad żywieniowych

    ...: kurczak ekologiczny, indyk, wołowina, cielęcina, królik - chude ryby: sola, mintaj, dorsz, szczupak, leszcz - tłuste ryby: pstrąg, śledź, makrela. 6. Ważnym elementem diety jest tłuszcz Koniecznie(...) powinna zawierać tłuszczu. To niezbędny składnik każdego posiłku. Tłuszcz jest koniecznym dodatkiem do warzyw zarówno gotowanych, jak i surowych, ponieważ pozwala lepiej przyswajać witaminy. Dodajemy go do...

  • Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką? Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia! Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów...

  • Trzustka: Jak ją chronić

    ...i chude ryby, np. sola, mintaj, dorsz, pstrąg, szczupak. ● Zalecane węglowodany to m.in. wszystkie rodzaje kasz, ryż, sucharki, czerstwe pieczywo pszenne. ● Potrawy powinny być gotowane w wodzie (i to krótko!) lub na parze oraz pieczone w folii. Nie smażmy na tłuszczu (przyda się np. patelnia tzw. beztłuszczowa). ● Pacjentów z chorą trzustką obowiązuje absolutny zakaz picia alkoholu (jego...

  • Redakcja Smakera oraz ekpia telewizyjna INTERIA.TV odwiedziły Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Mangha, by zgłębić tajniki parzenia herbaty po japońsku. Fot. 123RF/Picsel Jest to pierwszy odcinek nowego cyklu Kamera Smakera, w ramach którego będziemy odwiedzać różne miejsca w poszukiwaniu kulinarnych ciekawostek. W najbliższym czasie dowiecie się, jak powstają najsmaczniejsze cupcake'i w Krakowie oraz gdzie warto wybrać się na duże jasne z pianką. Zapraszamy do oglądania!

  • Jakie ryby są najzdrowsze. Jak rozpoznać świeżą

    ...metalami ciężkimi. – Bo substancje te odkładają się w komórkach tłuszczowych ryb – mówi Ewa Zygmanowska. Może więc powinniśmy częściej sięgać po szczupaka? – Ryby bałtyckie w większości zawierają(...) pojawia się przykry zapach, który większość z nas tak drażni. Najlepiej ryby piec (już bez dodatkowego tłuszczu, bo mają dość własnego) w folii lub w pergaminie bądź gotować na parze. Bądź eko! Choć ryb...

  • Domek letniskowy na działce to świetne miejsce na gotowanie przysmaków "prosto z krzaczka". Urządzenie wielofunkcyjne Philips Multicooker umożliwia sprawne i wygodne gotowanie, nawet na kempingu, w ogrodzie czy na tarasie. Zobaczcie, co mówią o nim osoby, które z niego korzystają! Czy gotowanie na wakacjach może być przyjemnością?   Fot. Philips Multicooker Pani Alina ceni Multicookera za to, że może z niego korzystać na działce: "Multicookera używam w moim małym domku letniskowym na...