• Informacje na temat:

    szaszłyki z podudzia

Przepisy na temat: szaszłyki z podudzia
  • Pyszne 'pałeczki' w mieszance papryki słodkiej i chili :) U mnie w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i warzywach w sosie maślano ziołowym :)

  • Sprawdzony przepis na "Musztardowe podudzia"

  • Przepis wart wypróbowania: "Czosnkowe podudzia"

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczone podudzia"

  • Pora na sezon grilowy!

  • Ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje

  • Pyszne , proste i mało pracochłonne szaszłyki , Na każdą okazję )

  • Inna propozycja z "greckiego party". Proste i aromatyczne szaszłyki, dzieki jogurtowi w marynacie mieso pozostaje soczyste.

  • Wspomnienie lata :)

  • Idealne na grilla :)

Artykuły na temat: szaszłyki z podudzia
  • Dania z grilla. Kurczak z serem kozim

    ..., papryka itp.) - szaszłyki z chudego mięsa i warzyw Tego unikaj! -   tłusta karkówka -   żeberka -   kiełbasy, kaszanki -   wszelkie wędliny, kiełbasy i mięsa oznaczone w    sklepie jako...

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...

  • O, kurczę!

    ..., płatkami chili, mieloną chili, pieprzem, połową czosnku oraz 3 łyżkami soli. Nasmaruj marynatą podudzia kurczaka, zamknij w szczelnym pojemniku i wstaw do lodówki na noc. Następnego dnia wrzuć ziemniaki(...). Rozgrzej grill, wyjmij mięso z lodówki. Połóż na ruszcie i piecz 10-15 minut, często smarując ostrym sosem (z jednej miseczki) i przekręcając podudzia od czasu do czasu. Gorące mięso podawaj z zimną sałatką...

  • Wraz z minioną majówką sezon grillowy można uznać za otwarty. A jeśli czas na grilla, to również czas na szaszłyki. Tym razem spróbujmy odmienić ich oblicze dzięki nutce azjatyckiego smaku. Fot. 123RF/Picsel Tym razem, żeby zaskoczyć zgromadzonych przy stole, zamiast tradycyjnych szaszłyków zróbmy azjatyckie sataye. Są to nadziane na bambusowe patyczki plastry mięsa lub ryby w charakterystycznej, pełnej egzotycznych przypraw marynacie, grillowane i podawane z sosami, najczęściej ostrymi....

  • Obiad z nutą ziołową

    ...i kwaśną śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Szaszłyki skropić resztą mieszanki ziołowej i podawać z przygotowanym sosem. Podudzia z kurczaka w ziołach Składniki na 4 porcje: 1 kg podudzi z kurczaka(...)Ziołowe szaszłyki Składniki na 4 porcje: 50 dag młodych ziemniaków, 25 dag fileta z łososia, 25 dag pomidorków koktajlowych, 1 pęczek dymek, po pół pęczka tymianku, pietruszki i szczypiorku, 6 łyżek...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze. Warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób wykorzystać te pyszne owoce. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco szerzej zakrojone kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka sprawdzonych...