• Informacje na temat:

    szaszlyki drobiowe z porem

Przepisy na temat: szaszlyki drobiowe z porem
Artykuły na temat: szaszlyki drobiowe z porem
  • Słoneczna pogoda zachęca nas do aktywnego odpoczynku na świeżym powietrzu i wspólnych wypadów za miasto. Wiosenne pikniki, weekendy na działce czy wylegiwanie się w ogródku to idealna pora nie tylko na długo wyczekiwany wypoczynek, ale także na wyśmienitą, grillową ucztę! Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne i soczyste mięsa, pieczone warzywa, szaszłyki czy kolorowe sałatki koniecznie przygotuj i podaj je z sosami i przyprawami marki WINIARY, które dopełnią smak grillowego menu tworząc wyjątkową,...

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...

  • Sycące zupy

    Krem marchwiowy Składniki na 10 porcji: 1 kg marchewki, 1 pęczek dymek, 2 łyżki masła, 2 łyżki curry w proszku, 500 ml soku pomarańczowego, 2 l bulionu drobiowego, kawałek korzenia imbiru (3 cm), 1 limonka, 20 dag śmietany kremówki, sól, 2 łyżki cukru. 1Marchewki obrać, pokroić w kostkę. Dymki oczyścić, opłukać, odciąć szczypior, a cebulki pokroić w plasterki. Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Dania ubogie w kalorie

    ...natką. Kremowa zupa porowa Składniki na 4 porcje: 2 cebule, 1 łyżka oleju, 750 ml warzywnego bulionu (może być z kostki), 3 kostki serka topionego (po 10 dag każda), 2 pory, 4 parówki drobiowe...

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • ...chudej śmietany. Kolacja : 2 grzanki z pełnoziarnistego chleba posmarowane margaryną, z liśćmi sałaty, 4 plasterkami szynki drobiowej, do tego ok. 100 g korniszonów. DZIEŃ SIEDEMNASTY Śniadanie...

  • Sezon na grillowanie trwa w najlepsze! Chociaż lato oficjalnie jeszcze się nie rozpoczęło piękna pogoda na zewnątrz skłania wszystkich do wychodzenia z domu i korzystania z jej uroków. Fot. materiały prasoweGrillowanie na świeżym powietrzu to z pewnością jedna z ulubionych atrakcji większości Polaków. Czego nie może zabraknąć na ruszcie? Oczywiście kultowej kiełbasy, kaszanki oraz szaszłyków i to w różnych odsłonach.Polacy kochają mięsne potrawy, a większość z nich nie wyobraża sobie bez nich...

  • ...- chleb czy bułeczka z białej mąki co jakiś czas nie jest końcem świata :))) - tłuszcz - łyżeczka masła/margaryny/oleju - dodatki - chude wędliny drobiowe i wołowe, frankfuterki, śledź w pomidorach (bez(...)), 2 plasterki szynki drobiowej, 2 plasterki żółtego sera, ogórek kiszony 3) sałatka z 2 plasterków szynki, pół worka ugotowanego ryżu, łyżki kukurydzy, papryki konserwowej, jajka, sos: 1/3 kubeczka jogurtu...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...