• Informacje na temat:

    szaszłyk z polędwicy

Przepisy na temat: szaszłyk z polędwicy
  • Dwojakie szaszłyki z dipami

    Dwa rodzaje szaszłyków i dwa dipy.

  • Sprawdzony przepis na "Szaszłyk z polędwicy"

  • Szaszłyki z dziczyzny - Maciej Kuroń

    Na jedną osobę: 150 g combra lub polędwicy (dzik, jeleń, sarna); 40 g surowego boczku wieprzowego; pół kwaśnego zielonego jabłka; 30 ml czerwonego wytrawnego wina;

  • Proste do wykonania,szybkie i smaczne szaszłyczki.

  • Polędwiczki w boczku

    Sposób przygotowania Polędwiczki opłucz, osusz, pokrój w grubsze plastry. Oprósz pieprzem, zrumień na oleju z masłem, przestudź. Na każdym plastrze polędwicy połóż kawałek gałązki rozmarynu. Całość owiń plastrem boczku. Polędwiczki wstawna 15 minut do piekarnika o temperaturze 180 stopni C. Przed podaniem oprósz pieprzem i solą. Możesz je ponabijać na patyczki do szaszłyków i podać np. z dipem...

  • Przepis wart wypróbowania: "Medaliony z polędwicy"

  • Słodkie, soczyste ziarna. Czyli kukurydza w kuchni

    .... Szaszłyk z kukurydzą Sycące szaszłyki, w sam raz na obiad. Smak kukurydzy świetnie komponuje się z pomidorkami koktajlowymi i mięsem wieprzowym. Składniki na 4 sztuki: 20 dag polędwicy wieprzowej...

  • Warkocze z polędwicy wieprzowej to wykwintne danie, które można podać zarówno na uroczysty obiad jak i kolację. Przygotowanie tego dania jest wyjątkowo łatwe. Do pomocy można zaprosić najmłodszych domowników, dzieci znakomicie bawią się podczas splatania warkoczy.

  • Marynowane kąski wołowe

    Składniki dla 4 osób: - 1 kawałek imbiru (około 4 cm), - 1 pęczek kolendry, - 150 ml sosu sojowego, - 750 g steków wołowych (np. z polędwicy), - 1 czerwona cebula, - 250 g białej rzodkwi, - 1 cała cytryna, - 2 czerwona papryczka chili, - 1 opakowanie gotowej mieszanki do ciasta na pizzę (na 125 ml wody), - czarny pieprz, - mąka do podsypywania, - patyczki do szaszłyków...

  • Cieszy zarówno oko jak i podniebienie. A jeśli wcześniej przygotuje się mięsko to kilka minut w kuchni i po chwili można zaskoczyć gości.

Artykuły na temat: szaszłyk z polędwicy
  • Szaszłyki z polędwicy

    ...noc. 3. Morele przekrój na pół. Nabijaj na patyczki kawałki polędwicy, boczku i owoce, całość posól. Na lekko posmarowanej olejem i dobrze nagrzanej patelni grillowej smaż szaszłyki, często je...

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...

  • Szaszłyki z polędwicy wołowej z sezamem Ani Guzik

    W najnowszym odcinku „Grzeszki na widelcu” Anna Guzik przedstawi spalacze tłuszczu. My przedstawiamy jeden z przepisów. Pozostałe poznasz w programie 20 września o g. 22:00 w Polsat Café.

  • Sezon na grillowanie trwa w najlepsze! Chociaż lato oficjalnie jeszcze się nie rozpoczęło piękna pogoda na zewnątrz skłania wszystkich do wychodzenia z domu i korzystania z jej uroków. Fot. materiały prasoweGrillowanie na świeżym powietrzu to z pewnością jedna z ulubionych atrakcji większości Polaków. Czego nie może zabraknąć na ruszcie? Oczywiście kultowej kiełbasy, kaszanki oraz szaszłyków i to w różnych odsłonach.Polacy kochają mięsne potrawy, a większość z nich nie wyobraża sobie bez nich...

  • Kolorowe szaszłyki

    Składniki (dla 2 osób): 300 g polędwicy wieprzowej 100 g boczku wędzonego 1 pomidor 1 papryka czerwona 1 cebula Oliwa z oliwek Chrzan tarty Musztarda delikatesowa Przyprawy(...) 3-4 minuty. Całość przyprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Po chwili smażenia  przekładamy  warzywa do miseczki. Boczek kroimy w dość grube i długie kostki. Na patyczki do szaszłyka...

  • Wraz z minioną majówką sezon grillowy można uznać za otwarty. A jeśli czas na grilla, to również czas na szaszłyki. Tym razem spróbujmy odmienić ich oblicze dzięki nutce azjatyckiego smaku. Fot. 123RF/Picsel Tym razem, żeby zaskoczyć zgromadzonych przy stole, zamiast tradycyjnych szaszłyków zróbmy azjatyckie sataye. Są to nadziane na bambusowe patyczki plastry mięsa lub ryby w charakterystycznej, pełnej egzotycznych przypraw marynacie, grillowane i podawane z sosami, najczęściej ostrymi....

  • A ze obiad tez zdazylam zrobic to... szaszlyki z poledwicy z daktylami i morelami polecam!

      No i nie tylko obiad... napisalam 2 strony o swicie kolejnej ksiazki, bylam biegac, zrobilam sniadanie, przyjelam moja pania do sprzatania, z nia sprzatalam...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...

  • Saltimbocca z poledwicy wieprzowej

    To nasz dzisiejszy obiad, ekspresowy ale wyjatkowo smaczny. Zaluje tylko ze chwile dluzej sosu nie potrzymalam na gazie by mial jeszcze scislejsza konsystencje...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...