• Informacje na temat:

    szarlotka z jabłkami i kremem kokosowym

Przepisy na temat: szarlotka z jabłkami i kremem kokosowym
  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...wlewaj olej, miksując. Pianę wyłóż na ciasto. Wyrównaj i ułóż na niej owoce. Na wierzch zetrzyj resztę ciasta. Piecz w 190ºC 30-40 min. Z Małopolski Szarlotka z pianką Znakomita na ciepło, np(...) kremem serkowo-śmietanowym o aromacie wanilii Składniki: ●300 g przesianej mąki ●200 g zimnego masła ●100 g cukru pudru ●2 żółtka ●jajko ●szczypta soli; na wierzch: ok. 150-200 g owoców, np...

  • Bardzo delikatne i puszyste oraz proste w wykonaniu.

  • Moja szarlotka oprócz jabłek i kruchego ciasta zawiera jeszcze krem. To właśnie dzięki niemu jest wyjątkowa.

  • Tradycyjna najlepsza szarlotka domowa.

  • Ta szarlotka od pierwszego wejrzenia skradła moje serce

  • Szarlotka w troszkę innym wydaniu

  • Smaczny pomysł na "Szarlotka z kremem budyniowym"

  • czyli placek półkruchy z jabłkami.

  • Pieke dużo ciast także z jabłkami, ale ta szarlotka gości u mnie w domu dwa razy w tygodniu ,gdy na rynku pojawią się antonówki. Ciasto jest bardzo smaczne,pięknie pachnie i można jeść na zimno i na gorąco. POLECAM!

  • Ten przepis należy do gatunku „zawsze wychodzi”. Nawet największy antytalent kuchenny upiecze pyszne ciasto z jabłkami według niniejszego przepisu.

Artykuły na temat: szarlotka z jabłkami i kremem kokosowym
  • Coś na drogę

    ..., polej tartę, posyp rozmarynem. Piecz ok. 25 minut. Szarlotka razowa Składniki: 400 g mąki pszennej razowej, szczypta soli, 200 g masła, pół szklanki ksylitolu (naturalnego cukru z brzozy), 3 jajka...

  • Pyszna, domowa tradycyjna szarlotka z mnóstwem kwaskowatych jabłek. Szarlotka smakuje najlepiej posypana cukrem pudrem i z dodatkiem sosu malinowego. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Ciasta na niedzielę

    Dobre rady Szarlotka bez zakalca W pieczonej w prodiżu szarlotce nie powinien powstać zakalec, jeśli podduszone z cukrem jabłka nałożymy na lekko podpieczony kruchy spód. Dobra baza Zanim polukrujemy tort, zetrzyjmy z niego bułkę tartą, którą była wysypana tortownica. Lukier i krem lepiej się trzymają gładkiej powierzchni. Kiedy lukier gotowy Jak sprawdzić, czy lukier jest już gotowy? Gdy...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Kolorowe przekładańce

    .... Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 280 kalorii Szarlotka z kremem Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 2 szklanki mąki krupczatki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 jajek(...) blachy wyłóż pergaminem, aby wystawały rogi. Na każdą wyłóż 1/2 ciasta, posmaruj powidłami i posyp wiórkami kokosowymi. Piecz oba placki jednocześnie 45 min w 180° C. 2. Zrób krem. Jajka rozbij...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Przepis na życie

    Januszem wychowuje sześciolatkę Lili. 34-letnia filigranowa blondynka nie wygląda na osobę, która lubi torty z kremem z dwunastu jajek albo kokosowe brownie z wiśniami. Na Whiteplate i w Pracowni wypieków(...) z prawdziwym karpatkowym kremem. Wpadła sąsiadka. I kolejna. „Musisz dać nam przepis”, prosiły. Następnego dnia w pięć upiekłyśmy sto ptysiów. Od razu umówiłyśmy się na następny seans kulinarny...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe, czerwone, słodkie,...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu...