• Informacje na temat:

    szampan z wiśniówką

Przepisy na temat: szampan z wiśniówką
Artykuły na temat: szampan z wiśniówką
  • Martwię się, że pijesz

    Zawsze jechała do rodziców podzielić się dobrymi wieściami. Gdy dostała awans, także. "Ewuniu, jesteśmy tacy dumni! Ja tym bardziej, bo idziesz w moje ślady!", zachwycała się mama. Tata i mąż Ewy otworzyli szampana. Rozlali wino do czterech kieliszków. "Za naszą wspaniałą córkę! Do dna!", śmiała się mama. Wypili. Tata włączył muzykę, mama wniosła nadziewaną gęś z pieczonymi ziemniakami...

  • Każdy z nas zna szampana i nie wyobraża sobie przywitania Nowego Roku bez tego trunku. Mało kto zdaje sobie jednak sprawę z jego dobroczynnych właściwości, których jest niemało. Co więc możemy zyskać, pijąc ten nektar z bąbelkami ? Fot. 123RF Po pierwsze, szampan działa świetnie na pamięć. Winogrona z których powstaje mogą mieć wpływ na kognitywne funkcje naszego mózgu, do których należy również pamięć. Picie tego trunku w rozsądnych ilościach może opóźnić niszczenie komórek mózgowych i...

  • Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Z tej okazji spotkaliśmy się z Michelem Moranem - słynnym szefem kuchni, jurorem programu Masterchef oraz ambasadorem marki Kenwood. Fot. materiały prasowe Kilka dni temu mieliśmy okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych marki Kenwood. Głównym prowadzącym był Michel Moran - ambasador marki, znany wam chociażby z show Masterchef. Swoimi świątecznymi przepisami podzieliły się z nami również popularne blogerki. Święta Michela Morana Z czym...

  • Ciemny biszkopt nasączony odrobiną wiśniówki, do tego polewa czekoladowa i śmietanowy krem. Wszystko ozdobione samochodzikami z kolorowej masy cukrowej. Biszkopt 6 jaj150 g cukru115 g mąki pszennej25 g kakao40 g masła Nasączenie 1/3 szklanki wiśniówki2/3 szklanki wody Krem 1 łyżka żelatyny5 łyżek wody550 ml śmietanki kremówki2 łyżeczki cukru pudru Konfitura wiśniowa 500 g wiśni200 g cukru1 cytryna Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki kremówki60 g gorzkiej czekolady (70% kakao)60 g mlecznej...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Wiśniówka, benedyktynka czy krupnik - aromatyczne nalewki do dziś królują na polskich stołach i w domowych spiżarniach. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam...

  • Agata Stankiewicz i Małgosia Nagat kochają słodkie wyzwania. W swojej pracowni cukierniczej często spotykają się z nietypowymi zamówieniami. Jak poradzą sobie z pomysłami klientów? Fot. Materiały prasowe Czy ich torty przypadną do gustu organizatorom przyjęcia? „Dziewczyny z wypiekami" to idealna propozycja dla miłośników wyjątkowo pięknych i przepysznych ciast! Premierowy odcinek już we wtorek 24 kwietnia o godz. 22.15 na antenie Food Network! Zrobienie idealnego tortu nie jest prostą...

  • Przyszły pan młody odprawiony z domu, zaproszone przyjaciółki w gotowości, a szampan powoli chłodzi się w lodówce? Fot. materiały prasoweOstatni wieczór panieńskiego życia należy odpowiednio celebrować. Oprócz atrakcji i zabaw, należy zadbać również o odpowiednie menu. Najlepiej w wersji light, by panna młoda bez wyrzutów sumienia i obaw o dodatkowe kilogramy mogła delektować się nim na krótko przed ślubem. Niezapomniany wieczór panieński Za kilka tygodni wychodzisz za mąż? Suknia ślubna i...

  • Jeśli kiedykolwiek zobaczycie w menu te drinki, miejcie się na baczności! Są niesłychanie niebezpieczne. 1. Płonące shoty Noszą różne nazwy: B-52, Electric Banana, Flaming Lamborghini itp. Chociaż różnią się składnikami, zawsze otrzymamy drinka, który tuż przed podaniem zostanie podpalony. Jest to niezwykle efektowne, ale także bardzo niebezpieczne. Przed wypiciem takiego koktajlu, bezwzględnie poczekajcie aż ogień zgaśnie. Wypijając płonącego drinka, ryzykujecie poparzenie organów...

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Każdy z nas posiada jakąś pasje. Jedne z nich są pielęgnowane od najmłodszych lat inne zaś rozwijają się pod wpływem jakiegoś wydarzenia. W przypadku autorki bloga 'Wypieki z pasją...' miłość do gotowania rozkwitła dzięki jej synkowi. Wybrałam tego bloga ponieważ zachwycił mnie słodkościami i pomysłami na dania dla dzieci. Jako, że mam siostrzeńca zacieram ręce i czekam z niecierpliwością aż dorośnie na tyle, żebyśmy mogli razem coś upichcić :). Dużym atutem bloga są wspaniałe zdjęcia,...