• Informacje na temat:

    szalotka konserwowa

Przepisy na temat: szalotka konserwowa
  • Co na świąteczny obiad?

    ...mięsa mielonego, - 4 jajka na twardo, 1 jajko surowe, - sól, pierz, papryka, 3 łyżki smalcu, - łyżka cebulki prażonej, 1 kostka bulionowa, - majeranek, - 3 łyżki bułki tartej, - papryka konserwowa...

  • Sałatka dla amatorów kwaśnych smaczków.

  • Arcydzieło mojej przyszywanej Babci Ninki:) Podaję jej przepis i na zdjęciu jest jej papryka:) Moja będzie się dopiero robić:)

  • ostra, wyrazista w smaku, mega szybka w przygotowaniu

  • coś dla Panów.....:)

  • Wrzesień to idealna pora na zrobienie domowej papryki konserwowej. Papryka z tego przepisu to dla mnie ideał, w smaku taka słodko - kwaśna, twarda i co najważniejsze nie odchodzi od niej skórka. Polecam wszystkim miłośnikom papryki, żeby koniecznie wypróbowali ten przepis, na pewno się nie zawiodą.

  • Kapusta Brukselka zakonserwowana w słoiku według przepisu z 1914 roku.Doskonała jest do zup, sosów i smażonych warzyw na patelni.

  • Najlepszy przepis na paprykę! Jest krucha, dobrze doprawiona, idealna w zimie do kanapek, sałatek czy jako dodatek do obiadu.

  • Idealna papryka, krucha i bardzo smaczna

  • Paprykę wg. tego przepisu robię od kilku lat, doskonała do sałatek, pizzy i do kanapek...

Artykuły na temat: szalotka konserwowa
  • Omlet estragonowy z karczochami

    Kapary w potrawie możesz zastąpić konserwowym ogórkiem albo zielonymi oliwkami. Estragon – koperkiem. Serca karczochów – kalarepą.

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Zielono na talerzu

    ..., tłuszcz do smarowania tortownicy, 2 mandarynki, papryka konserwowa, ogórki konserwowe, kilka gałązek koperku Przygotowanie: 1. Jajka włóż do garnka i zalej taką ilością wody, aby je zakryła. Dodaj...

  • Dwie kobiety — producentka i psychodietetyczka. Wspólna pasja — kulinaria. Jeden cel — dobry smak. Olga Kwiecińska i Agata Ziemnicka-Łaska - kulinarne autorytety stacji TVN Style - wywołały już niejedną Rewolucję na talerzu. Po popularnym programie i opartej na nim bestsellerowej książce, panie postanowiły iść za ciosem i doprawić tegoroczną jesień znakomitą Szczyptą smaku. W nowej książce udowodnią czytelnikom, że gotowanie może być jednocześnie szybkie, zdrowe i ciekawe. W tej kuchni...

  • W kwietniu zawitała przez wszystkich długo wyczekiwana wiosna. Piękna pogoda i wysoka temperatura nie przeszkodziły wam jednak w wypróbowaniu przepisów zaproponowanych przez naszych użytkowników. Jakie receptury cieszyły się największą popularnością? Przekonajcie się sami. Tradycyjnie prezentujemy wam przepisy ubiegłego miesiąca, które najchętniej oglądaliście. Spośród wszystkich dodanych w kwietniu receptur najchętniej sięgaliście po ciasta, nie zabrakło jednak zdrowych sałatek czy...

  • Wszyscy doskonale wiemy, czym kończy się świąteczne ucztowanie. Tak! Zbędnymi kilogramami. Tylko nieliczni potrafią postawić sobie granicę i nie pofolgować za bardzo z jedzeniem. A jest to trudne. Bo, czy ktoś z Was wyobraża sobie dietetyczne święta bez porcji smakowitych pierogów, gołąbków czy przepysznych wędlin?   Jeśli nie należymy do tej nielicznej grupy osób odpornych na świąteczne pyszności to pewnie przybyło nam tu i ówdzie trochę ciałka. W związku z tym z pomocą przychodzi Smaker!...

  • Śledzie goszczą na polskich stołach właściwie przez okrągły rok. Najchętniej przyrządzamy je na rodzinne uroczystości lub imprezy ze znajomymi. Nierozerwalnie kojarzą nam się z epoką słusznie minioną, bo w końcu kto żyjący w czasach PRL nie pamięta rodzinnych biesiad z tradycyjnym śledziem w śmietanie w towarzystwie procentów? Dziś, szczególnie w okresie bożonarodzeniowym, sięgamy nie tylko po tradycyjne przepisy - coraz częściej na naszych talerzach lądują dania przygotowywane na bazie tych...

  • Boże Narodzenie to bardzo gorący okres dla każdego z nas. Jak się okazuje przedświąteczna gorączka panuje nie tylko w naszych domach, ale także w restauracjach, które w tym okresie przygotowują dla swoich klientów specjalne oferty. Badania przeprowadzone w ciągu ostatnich lat przez CBOS wskazują, iż większość Polaków tradycyjnie spędza Wigilię w domu lub u najbliższych. Jednak możemy również zaobserwować, iż z roku na rok wzrasta liczba osób, które decydują się na świętowanie gdzie...

  • Jesień to idealny moment, by wybrać się do pobliskiego lasu na grzybobranie. Z pachnących kapeluszy warto przyrządzić pyszne dania i cieszyć się smakami, które oferuje las. Szlachetne sosy, aromatyczne farsze, a może popularne zupy grzybowe? Sposobów na wykorzystanie leśnych przysmaków jest mnóstwo - nic tylko palce lizać! Wrzesień i październik to najlepszy czas dla grzybiarzy. To właśnie wtedy polany zasiane są rudymi kurkami, a w lasach dojrzewają brązowe kapelusze maślaków, które tylko...

  • Jak zbierać grzyby? Jak powinniśmy je smażyć i mrozić? Ciekawostki o tzw. „darach lasu” zdradza znany i ceniony kucharz - Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni. Fot. 123RF/Picsel Uwielbiam polską tradycję jesiennego zbierania grzybów. Grzyby zbierać możemy już na przełomie czerwca i lipca - w tym roku na Warmii mieliśmy prawdziwe zatrzęsienie koźlarzy, które lokalni grzybiarze nazywają osakami" - mówi Pascal. „Sam nie wiem co sprawia mi większą przyjemność - chodzenie po lesie...