• Informacje na temat:

    szablon do ciastek zdjęcia

Przepisy na temat: szablon do ciastek zdjęcia
  • Szybkie ciasto, które robiłam do szkolnej kawiarenki. Użyłam kremu kanapkowego z ciastek spekulatius, ale każdy inny krem będzie tu pasował i zapewni wypiekowi oryginalny smak.

  • Torcik jest nie tylko smaczny ale i efektownie wygląda po przekrojeniu.

  • To dwie warstwy migdałowego ciasta kruchego przełożone budyniem, oblane białą czekoladą i wypełnione galaretką pomarańczową! Idealne na Wielkanoc.

  • Super zakąska do dobrych win.

  • ciastka waniliowe

  • Można przekładać masami. Bardzo łatwe w wykonaniu i pyszne.

  • szybkie kruche ciasteczka z migdałami na zdrową przekąskę, a ja używam ich także jako coś w rodzaju wierzchniej warstwy do mazurków przepis na ok. 15 ciastek przekroju dużej szklanki

  • Ciastka z maszynki to przepyszne ciasteczka na święta, trzymane w słoju zachowują bardzo długo swoją kruchość. Wykonane wg. przepisu mojej mamy w dodatku do ich wykonania dostałem poniekąd już antyczną maszynkę.

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciastka ponczowe"

  • prosty lukier do dekoracji ciastek czy pierników

Artykuły na temat: szablon do ciastek zdjęcia
  • Tort na Pierwszą Komunię musi być biały

    .... - Robimy torty, jakie dusza zapragnie. Klienci lubią torty w formie otwartej książki. Wciąż robi się także torty ze zdjęciami dziecka, na opłatku. Sezon dopiero się zaczyna - usłyszał PAP Life(...). Barwnikami metalicznymi, złotymi, srebrnymi można tę masę pokolorować. Mamy specjalne szablony dedykowane komuniom, np. kielich, modlące się dzieci, kwiaty, gołąbki. Przykłada się szablon do masy...

  • „Dziennik smaków” Marty Grycan, to wyjątkowa publikacja, którą czytelnicy mogą współtworzyć razem z autorką. Oprócz przepisów na smakowite potrawy, zdjęć i wspominek z życia rodzinnego Marty Grycan, w książce znalazło się też miejsce, które czytelnicy mogą wypełnić własnymi notatkami lub refleksjami. Dziennik ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Marta Grycan znana jest ze swojej działalności kulinarnej i z zamiłowania do wyśmienitych potraw, oczywiście przygotowywanych...

  • Mazurka czas zacząć

    .... Następnie ciasto podziel na dwie równe części, każdą rozwałkuj na niezbyt cienki owalny placek. 3. Z pergaminu wytnij 2 szablony w kształcie jajek: jedno jajko powinno być o 2-3 cm większe od drugiego. Do każdego z rozwałkowanych placków ciasta przyłóż szablon w kształcie mniejszego jajka i obrysuj ostrym nożem. Placki ciasta w kształcie jajka przełóż na blachę wysypaną mąką. 4. Placki...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Słodkości od serca

    ...w kąpieli wodnej rozpuść ciemną i białą czekoladę. Każdą wylej na płaską tackę wyłożoną folią spożywczą i wstaw do lodówki do zastygnięcia. Gdy czekolada zastygnie, wyjmij ją z lodówki i za pomocą szablonu do ciastek powycinaj duże i małe serduszka. 4. Łyżką do lodów nakładaj do pucharków po 2-3 kulki deseru. Udekoruj krążkami ananasa, serduszkami wyciętymi z czekolady, listkami mięty oraz wisienkami...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Masz problem z dodaniem notatki? Spokojnie! Poniżej znajdziesz odpowiedź. Notatkę do przepisu, która widoczna jest tylko dla Ciebie dodasz klikając na pomarańczowy przycisk ‘Dodaj notatkę' znajdujący się po lewo od zdjęcia przepisu. Notatkę możesz edytować lub usunąć. Będzie ona widoczna także na wydruku przepisu.     >> Więcej pytań?

  • Coraz trudniejsze zadania w jednym z najsłodszych programów telewizyjnych. Zobacz, co tym razem będą musieli przygotować uczestnicy. Fot. materiały partnera W poprzednim odcinku programu, cukiernicy przygotowywali pudding z serem ricotta według przepisu Michała Brysia. Okazało się, że z pozoru bardzo proste zadanie przerosło niektórych uczestników. Najgorzej z wyzwaniem poradził sobie Rafał, najlepiej zaś Małgorzata. W konkurencji autorskiej królowały łakocie z surowego ciasta. Amatorzy...

  • Smakuje i wygląda przepysznie. W okresie świątecznym nie żałujemy sobie słodkiego lukru, dekorując nim świąteczne ciasteczka i pierniki. Warto dowiedzieć się, w jaki sposób go zrobić, aby osiągnąć wyjątkowy efekt. Fot. 123RF/Picsel Klasyczne pierniczki lub ciastka udekorowane lukrem i podpisane imieniem każdego gościa, to nie tylko ozdoba choinkowa, ale też pyszny smakołyk przygotowany z myślą o członkach rodziny czy bliskich znajomych. Sprawdzą się także na świątecznym stole lub jako...

  • Świat produktów spożywczych jest niezwykle barwny i kolorowy. Zazwyczaj nie mamy problemu nazwaniem produktów, na które patrzymy. Jednak czy uda ci się je odróżnić, gdy pozbawimy je kolorów? Sprawdź swoją spostrzegawczość i zaproś znajomych do wspólnej zabawy!