• Informacje na temat:

    świąteczny placek niebo

Przepisy na temat: świąteczny placek niebo
  • Ciasto jest pyszne. Idealnie nadaje się na przyjęcia ze znajomymi.

  • Delikatne i pyszne ciasto

  • Placek niebo jest pyszny i bardzo jesienny, idealny na tę porę roku. Wnosi w życie odrobinę słodyczy i poprawia nastrój. Połączenie smaku jabłek i włoskich orzechów jest doskonałe! Spróbujcie sami

  • Łatwy i szybki w przygotowaniu placek

  • Pyszne ciacho na święta.

  • niebo w gębie raj dla podniebienia

  • Wypróbowany przepis na "Świąteczny króliczek"

  • Super smaczny placek na świąteczny stół.

  • Niebo, niebieska galaretka i biały serek imitujący białe chmurki na niebieskim niebie. Będziecie potrzebować tylko dwóch składników : turkusowej galaretki i serka waniliowego.

  • Ciasto biszkoptowe z masą jabłeczną i orzechową od lat tak samo wspaniale smakuje.

Artykuły na temat: świąteczny placek niebo
  • W siódmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Anna zaprezentowała jurorom przepis na tort. Ciasto biszkoptowe10 jajek9 łyżek cukru10 łyżek mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia2-3 łyżki kakao Lukier do pisania1 białko 1/2 szklanki cukru pudru Masa4 jaja15 dag cukru40 dag masła15 dag rozpuszczonej czekolady gorzkiej Wierzch3 tabliczki białej czekolady 1 balon150 g czarnej, elastycznej masy cukrowej150 g czerwonej, elastycznej masy cukrowej Przełożenie ciasta1 słoik domowego dżemu...

  • Zgodnie z tradycją, co roku 24 grudnia wraz z pojawieniem się na niebie pierwszej gwiazdki, zasiadamy z najbliższymi do wigilijnego stołu wypełnionego pysznymi potrawami. Bez jakich potraw nie wyobrażamy sobie Bożego Narodzenia? Fot. 123RF/Picsel Na świątecznym stole Polskich rodzin nie może zabraknąć tradycyjnych smaków - barszczu czerwonego, pierogów z kapustą i grzybami, czy smażonego karpia. Jednak w porównaniu do ostatnich lat, coraz chętniej eksperymentujemy - prawie połowa z nas...

  • Święta tuż tuż, zaczynamy pierwsze przygotowania... Co oprócz zajączków, kurczaków i jajek kojarzy się ze świętami Wielkanocnymi? Rzeżucha oczywiście! To ona będzie głównym tematem naszego konkursu. Co zrobić by wygrać? Wystarczy, że: - Wyhodujesz rzeżuchę i stworzysz z niej niepowtarzalną, świąteczną kompozycje - Wyślesz zdjęcie rzeżuchy wraz ze swoim Nickiem na adres redakcji: smaker@firma.interia.pl W ten sposób stworzysz niepowtarzalną dekorację na świąteczny stół, a także staniesz...

  • Wyłoniliśmy laureatów konkursu, w którym można było wygrać kosze ze wspaniałymi smakołykami wprost z Delikatesów 13. Zobaczcie jakie odpowiedzi nagrodziliśmy. Zwycięzcom konkursu serdecznie gratulujemy, a wszystkim, którzy przesłali do nas odpowiedzi ogromnie dziękujemy. Kosze ze smakołykami z Delikatesów 13 powędrują do: Pani Marzeny "Dla mnie najwspanialszym, świątecznym smakołykiem jest gotowany sernik. Do jego zrobienia kupuję twaróg zawsze ten sam i "jedyny". Od jakiegoś czasu zamiast...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami, a świąteczną atmosferę poczuli już chyba wszyscy, w tym także nasza redakcja. Dlatego też oddajemy w Wasze ręce specjalne wydanie naszego Magazynu, w którym, jak zwykle, znajdziecie mnóstwo przepisów, porad i ciekawostek. Jak przygotować tradycyjną wigilię? Czy istnieje alternatywa dla karpia oraz co możemy zrobić ze świątecznymi resztkami? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie na stronach naszego Magazynu. Zobacz bezpłaty magazyn...

  • Wielkanoc to czas kiedy na naszych stołach królują jaja oraz domowe wędliny i pasztety. Tym razem postanowiliśmy skupić się na tych ostatnich. Oto najciekawsze przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie pasztetów na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie powstydziliby się nawet bardzo doświadczone gospodynie. Oto kilka przepysznych propozycji...

  • Mówi się, że świąteczny obiad jest tak samo ważny, jak wigilijna wieczerza. Jeśli zachodzisz w głowę, czym zaskoczyć gości w te święta, nasi czytelnicy podzielili się swoimi sprawdzonymi przepisami na wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Święta Bożego Narodzenia to czas niezwykłych spotkań, podczas których nie może zabraknąć wykwintnych potraw przygotowywanych specjalnie dla naszych gości. O ile doskonale znamy kanon potraw wigilijnych, często pojawia się problem ze świątecznym obiadem. Warto...

  • Świetny film, wyśmienite jedzenie przygotowane przez artystów sztuki kulinarnej, cydry rzemieślnicze, wyjątkowe miejsce i grupa ludzi zafascynowanych kuchnią i kinem– to składniki, z których organizatorzy kolejnej edycji imprezy „Kino w kuchni” przyrządzą wyjątkowe wydarzenie. Gotować będą: Jadwiga Lorek i Przemek Błaszczyk a na ekranie „Niebo w gębie”. - O Kinie w kuchni mówimy: projekt 5D, bo doświadczamy go w pięciu wymiarach: towarzyskim, wizualnym, kulturalnym, intelektualnym i...