• Informacje na temat:

    sushi pasta z tunczyka

Przepisy na temat: sushi pasta z tunczyka
  • Pyszna i bardzo prosta pasta. Gdy nie masz wiele czasu moze ona posluzyc ci za salatke oraz z tostem lub chlebem za pyszne sianidanie.

  • pyszna przystawka na kazda okazje

  • Kaktus pałeczkami. Justa palcami /bo ponoć nie wolno sztućcami – faux pas się popełnia/. Kaktus z dużą ilością sosu sojowego. Justa z solą /chociaż powoli przestawiam się na sos/. Kaktus załadowane imbirem marynowanym. Justa ani grama. Kaktus wszystkie. Justa tylko łososiowe. Każdy na swój sposób. Jemy sushi. Domowe. Moje pierwsze.

  • W sklepie promocja na składniki do sushi więc i ja się skusiłam żeby pobawić się smakami domowników. w efekcie nie wyszło tak tanio jak zapewniały gazetki reklamowe ale na pewno ciekawe danie.

  • Smak sushi zawsze przenosi mnie w inny świat ...

  • Bardzo proste wykonanie sushi. Do tego przepisu polecam mięso z węgorza, ale oczywiście można użyć swojej ulubionej rybki.

  • Warto wspomnieć, że wodorosty nori świetnie wpływają na wygląd włosów, skóry i paznokci. Są świetnym źródłem przeróżnych witamin (A, E, K, C, B) i minerałów (wapń, żelazo, jod). Zmniejszają również uczucie głodu, przez co są pomocne przy odchudzaniu!

  • Są tu jacyś naleśnikożercy? Ten przepis Wam przypadnie do gustu!

  • Kolorowa wariacja na temat naleśnika

  • Czas na smaki Japonii, ale w wersji wegańskiej. Niektórzy do sushi przekonują się od razu, inni potrzebują czasu :) Do przygotowania potrzebować będziecie bambusowej maty, ale jeżeli takiej nie posiadacie, to równie dobrze można wykorzystać elastyczną podkładkę pod talerze. Danie o efektownym wyglądzie, więc warto spróbować.

Artykuły na temat: sushi pasta z tunczyka
  • Odchudzasz się? Zjedz sushi!

    Surowa ryba, marynowana japońska rzodkiew i imbir, sezam, chrzan wasabi oraz oczywiście specyficzny, kleisty ryż oraz wodorosty nori. Sprawdziliśmy, jakie wartości odżywcze mają najpopularniejsze składniki sushi. Przeczytaj, szczególnie gdy lubisz zdrowo jeść lub jesteś na diecie.

  • Japońska perfekcja i estetyka przejawiają się na różne sposoby - w tym również w sztuce kulinarnej. Sushi i sashimi - maleńkie, efektowne dania z ryżu, ryby i innych, niezliczonych składników przypominają klejnociki. Nic dziwnego, że coraz więcej osób rzuca jednak wyzwanie japońskim szefom kuchni i samemu próbuje przygotować te potrawy. W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Dokładnie omówione zostały też...

  • Co jeść w pracy?

    Batonik zamiast obiadu? Ten scenariusz jest normą dla wielu z nas, pokazuje sondaż Instytutu Homo Homini. Z badań wynika, że co dziesiąty Polak w pracy nie je nic "konkretnego", bo nie ma czasu. Żeby oszukać głód, pijemy kawę, soki, wodę. A jeśli już mamy czas zjeść, co wybieramy? - Najczęściej gotowe kanapki, "zestawy sushi", sałatki typu cezar z mięsem i majonezowymi dressingami. Można się...

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Partnerstwo wschodnie

    A skoro tak, po popularnych orientalnych daniach dla początkujących przyszedł czas na propozycje dla zaawansowanych. Zapomnij na chwilę o sushi i sajgonkach. Wok w dłoń! Będziemy przyrządzać ryż i makaron po chińsku, japońsku, wietnamsku. Smażony ryż po kantońsku z kurczakiem, rybą i kiełkami fasoli (na 4 porcje) Czas przygotowania: 20 minut Poziom trudności: 20 Składniki: 80 ml oleju...

  • "Każde ziarno ryżu ma swą twarz"To, że sushi podbiło świat jest oczywiste. Ci, którzy podróżują mogą się o tym przekonać. Bez względu na to, czy jest się w Londynie, Nowym Jorku czy Warszawie. Wszędzie zaprasza cię do środka sieć restauracyjek czy dużych restauracji, przyciąga reklamą, jadłospisami, obiecuje niepowtarzalny smak i zapewnia, że prędzej czy później zawitasz tu ponownie, bowiem pierwsze doznania twojego podniebienia okażą się tak cudowne, że nie dadzą o sobie zapomnieć....

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...orkiszowa, pasta z połowy makreli i twarogu. Szklanka kefiru 2 proc. tłuszczu. Niedoczynność tarczycy Praca gruczołu tarczycy polega głównie na wytwarzaniu i uwalnianiu do krwi bardzo ważnych dla(...) morza i algi. Ryby możesz jeść w najróżniejszej postaci - surowe, wędzone, grillowane, pieczone. Gotuj zupy rybne, przyrządzaj sałatki. Algi najlepiej smakują w postaci sprasowanych płatków, w sushi...

  • Sushi, pyszne i modne danie, które na przestrzeni ostatnich lat zyskało rzeszę fanów, których potocznie nazywa się sushiżercami. Coraz częściej mówi się o nim nie tylko na salonach, ale i w domowym zaciszu. Fot. Oto!suhiPowstało na jego temat mnóstwo różnych plotek. Załoga warszawskiej restauracji OTO!sushi postanowiła rozprawić się z mitami, które krążą po mieście na temat tego azjatyckiego przysmaku. Poniżej przedstawiamy listę nieprawdziwych informacji, które zostały zasłyszane od gości...

  • Przekorny piknik

    ...przypadku - chodzi o rybę morską, najświeższą z możliwych, czyli taką, której używa się do sushi lub sashimi. Najczęściej w naszych centralach rybnych występują w tej roli łosoś i tuńczyk, trochę rzadziej(...) parmeńskiej zawijane jak sushi, z nadzieniem z koziego twarożku, mozzarelli, świeżych i suszonych fig oraz bazylii. Należy kupić duże plastry szynki, czyli krojone w sklepie, a nie fabrycznie paczkowane...

  • Sushi wszyscy znamy i lubimy. Jak się jednak często okazuje, niewiele o nim wiemy. Jak przygotowywać tę potrawę, jak ją jeść, co dozwolone a co naraża nas na popełnienie faux pas? Poniżej dzielimy się garścią wiedzy, doprawioną nutą ciekawostek. Fot. 123RF/Picsel 1. Różowy imbir nie istnieje Jedyną naturalną barwą imbiru jest biel. Różowy kolor jest efektem marynowania produktu. Co ciekawe, nie stanowi dodatku do sushi w tradycyjnym znaczeniu. Spożywa się go pomiędzy kęsami, a jego zadaniem...