• Informacje na temat:

    sushi california hot

Przepisy na temat: sushi california hot
  • Dzisiejsza propozycja makaronowa podawana jest z sosem pomidorowym i kurczakiem duszonym w czerwonym, kalifornijskim winie. Całość jest prosta i szybka w przygotowaniu, ale z pewnością ucieszy nasze kubki smakowe.

  • Smak sushi zawsze przenosi mnie w inny świat ...

  • Kaktus pałeczkami. Justa palcami /bo ponoć nie wolno sztućcami – faux pas się popełnia/. Kaktus z dużą ilością sosu sojowego. Justa z solą /chociaż powoli przestawiam się na sos/. Kaktus załadowane imbirem marynowanym. Justa ani grama. Kaktus wszystkie. Justa tylko łososiowe. Każdy na swój sposób. Jemy sushi. Domowe. Moje pierwsze.

  • W sklepie promocja na składniki do sushi więc i ja się skusiłam żeby pobawić się smakami domowników. w efekcie nie wyszło tak tanio jak zapewniały gazetki reklamowe ale na pewno ciekawe danie.

  • Bardzo proste wykonanie sushi. Do tego przepisu polecam mięso z węgorza, ale oczywiście można użyć swojej ulubionej rybki.

  • Warto wspomnieć, że wodorosty nori świetnie wpływają na wygląd włosów, skóry i paznokci. Są świetnym źródłem przeróżnych witamin (A, E, K, C, B) i minerałów (wapń, żelazo, jod). Zmniejszają również uczucie głodu, przez co są pomocne przy odchudzaniu!

  • Są tu jacyś naleśnikożercy? Ten przepis Wam przypadnie do gustu!

  • Kolorowa wariacja na temat naleśnika

  • Czas na smaki Japonii, ale w wersji wegańskiej. Niektórzy do sushi przekonują się od razu, inni potrzebują czasu :) Do przygotowania potrzebować będziecie bambusowej maty, ale jeżeli takiej nie posiadacie, to równie dobrze można wykorzystać elastyczną podkładkę pod talerze. Danie o efektownym wyglądzie, więc warto spróbować.

  • Futomaki to bardzo popularne maki w Japonii i Korei. Są to cienkie (1-2cm) wygodne w jedzeniu krążki. Oczywiscie możemy szaleć z dodatkami - tu tylko propozycja :) Przepis i wykonanie mojej 14-letniej córy.

Artykuły na temat: sushi california hot
  • "Każde ziarno ryżu ma swą twarz"To, że sushi podbiło świat jest oczywiste. Ci, którzy podróżują mogą się o tym przekonać. Bez względu na to, czy jest się w Londynie, Nowym Jorku czy Warszawie. Wszędzie zaprasza cię do środka sieć restauracyjek czy dużych restauracji, przyciąga reklamą, jadłospisami, obiecuje niepowtarzalny smak i zapewnia, że prędzej czy później zawitasz tu ponownie, bowiem pierwsze doznania twojego podniebienia okażą się tak cudowne, że nie dadzą o sobie zapomnieć....

  • Sushi, pyszne i modne danie, które na przestrzeni ostatnich lat zyskało rzeszę fanów, których potocznie nazywa się sushiżercami. Coraz częściej mówi się o nim nie tylko na salonach, ale i w domowym zaciszu. Fot. Oto!suhiPowstało na jego temat mnóstwo różnych plotek. Załoga warszawskiej restauracji OTO!sushi postanowiła rozprawić się z mitami, które krążą po mieście na temat tego azjatyckiego przysmaku. Poniżej przedstawiamy listę nieprawdziwych informacji, które zostały zasłyszane od gości...

  • Dziś w Stanach Zjednoczonych hucznie obchodzony jest Dzień Niepodległości. Przypadkowo lub nieprzypadkowo 4 lipca to także święto hot-doga. Fot. 123RF/Picsel To doskonała okazja by poznać historię hot-dogów.   Amerykańskie hot-dogi pochodzą z Niemiec. W 1987 roku Frankfurt nad Menem obchodził 500 urodziny hot-doga. Ponoć w 1487 roku, czyli na pięć lat przed wyprawą Kolumba w stronę Nowego Świata, właśnie we Frankfurcie powstała pierwsza, charakterystyczna cienka i długa kiełbaska - znana dziś...

  • Japońska perfekcja i estetyka przejawiają się na różne sposoby - w tym również w sztuce kulinarnej. Sushi i sashimi - maleńkie, efektowne dania z ryżu, ryby i innych, niezliczonych składników przypominają klejnociki. Nic dziwnego, że coraz więcej osób rzuca jednak wyzwanie japońskim szefom kuchni i samemu próbuje przygotować te potrawy. W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Dokładnie omówione zostały też...

  • Sushi wszyscy znamy i lubimy. Jak się jednak często okazuje, niewiele o nim wiemy. Jak przygotowywać tę potrawę, jak ją jeść, co dozwolone a co naraża nas na popełnienie faux pas? Poniżej dzielimy się garścią wiedzy, doprawioną nutą ciekawostek. Fot. 123RF/Picsel 1. Różowy imbir nie istnieje Jedyną naturalną barwą imbiru jest biel. Różowy kolor jest efektem marynowania produktu. Co ciekawe, nie stanowi dodatku do sushi w tradycyjnym znaczeniu. Spożywa się go pomiędzy kęsami, a jego zadaniem...

  • Już 26 sierpnia, w warszawskiej restauracji Izumi Sushi odbędzie się Ogólnopolski Konkurs na Najlepszą Restaurację Sushi 2012. Wydarzenie jest odpowiedzią na ogromne zainteresowanie warszawiaków specjałami kuchni japońskiej oraz potrzebą propagowania najlepszych praktyk w wyspecjalizowanych restauracjach. Tego dnia rywalizacja odbędzie się w trzech widowiskowych etapach: sushi tradycyjne, styl dowolny i najlepszy sushimaster. Dla gości będą zorganizowane bezpłatne warsztaty przygotowywania...

  • Żyjemy w czasach, w których wszystko aspiruje do miana „naj”. Budynki muszą być najwyższe, mosty najdłuższe, a samochody najszybsze. Syndrom ten nie ominął nawet świata kulinariów – rzeczy, będące w pewnych aspektach wyjątkowymi, intrygują nas i ciekawią. Najsmaczniejsze, najświeższe, najlepiej przyprawione - właśnie takie potrawy chciałoby serwować większość kucharzy. Okazuje się jednak, że kulinarne wyżyny można osiągnąć także w zupełnie inny sposób. Adrenalina na talerzu Posiłkom zawsze...

  • Z Nowym Jorkiem zdecydowanie kojarzy nam się bajgiel z serem oraz karmelowa latte. Jakie kulinarnie skojarzenia mają zwycięzcy konkursu? Zobaczcie sami. Ogromnie dziękujemy za wszystkie przesłane na konkurs zgłoszenia. W waszych odpowiedziach królowały raczej szybkie dania typu hot-dog i burger. Jakoś nas to nie dziwi, w końcu Nowojorczycy żyją w ciągłym biegu. Książki "Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu" powędrują do: Pani Magdy "Żółte taksówki i hot-dogi to pierwsza myśl jaka mi...

  • Regularne picie napojów słodzonych może prowadzić do przedwczesnego starzenia się komórek. Organizm staje się przez to podatny na choroby przewlekłe, dokładnie te same, na które jesteśmy coraz bardziej narażeni starzejąc się i… paląc papierosy. Fot. 123RF/Picsel Badacze z University of California-San Francisco przebadali DNA ponad 5 tys. dorosłych w wieku między 20. a 65. rokiem życia oraz wzięli pod uwagę ich dietę. Nikt z badanych nie chorował wcześniej na cukrzycę ani na choroby układu...

  • Studenckie życie głównie kojarzy się z oszczędnym trybem życia. Często odbija się to na jakości jedzenia. Tymczasem pyszne jedzenie nie musi być drogie i czasochłonne. Na co zatem może sobie pozwolić osoba ze studenckim budżetem? Pierwsze samodzielne kroki nigdy nie są łatwe. Mieszkając w akademiku czy na stancji, student niejednokrotnie musi zatroszczyć się o zawartość lodówki. Nie raz przygotowanie smacznego posiłku większości kojarzy się z wieloma godzinami spędzonymi w kuchni i wysokim...