• Informacje na temat:

    surówki z różnych sałat

Przepisy na temat: surówki z różnych sałat
Artykuły na temat: surówki z różnych sałat
  • Nowości od Fit&Easy

    Marka Fit&Easy, znana dotychczas z mieszanek sałat i gotowych sałatek, rozszerzyła swoje portfolio o dwie nowe mieszanki świeżych warzyw.

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • Skuteczne kuracje na wirusowe zapalenie stawów

    ....  Codziennie jedz trzy łyżeczki oleju z wiesiołka, najlepiej wraz z posiłkami Możesz dodawać go do sałatek, surówek kanapek, zup, sosów, a także wielu innych potraw.  Co drugi dzień zjedz porcję (OK. 150(...) kaszy Najlepiej pęczaku, gryczanej lub jęczmiennej – odżywiają stawy.  Codziennie jedz dwie porcje warzyw 500-700 g.  Najlepiej kapusty, jarmużu, sałat lub marchwi. Dostarczą niezbędnych do walki...

  • Wszystkich rodzajów chleba chyba nikt nie zliczy. Wciąż piecze się go według tradycyjnych receptur, a na rynku pojawia się coraz więcej nowych rodzajów pieczywa, wzorowanych na chlebach włoskich, francuskich czy niemieckich. Fot. 123RF/Picsel W Polsce znamy wiele odmian chleba i bułek, ale generalnie pieczywo dzielimy na pszenne, czyli wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej; żytnie, produkowane na zakwasie z mąki żytniej, czasem z dodatkiem drożdży; oraz mieszane,...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...mleku, odtłuszczonego jogurtu lub twarożku. Smaczną propozycją jest też sałatka owocowa, np. przyprawiona octem balsamicznym (ale niedosładzana) z kromką razowego pieczywa. Ważne, by owocowe danie zawsze(...) białka, że można z nich przygotować pełnowartościowy posiłek. Możemy jeść je tylko z odrobiną oliwy lub w pysznych sałatkach z dodatkiem innych warzyw i ziół. ● Warto wiedzieć: Dokładne przeżuwanie...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • Wzmocnij się po antybiotyku

    ...sałatka z kolorowej papryki : 3 papryki w różnych kolorach, pół szklanki razowej kaszki kuskus, pół szklanki bulionu warzywnego, natka pietruszki, 3 łyżki oliwy z oliwek, sól i pieprz, ząbek czosnku(...), a następnie dodaj olej, ocet i pieprz. Dokładnie wymieszaj składniki. Używaj jak najczęściej do wszelkich sałat, np. rukoli, roszponki, młodego szpinaku. Miód, cytryna i olej to doskonała mieszanka...

  • Tradycja nakazuje, by na wigilijnym stole pojawiły się wszystkie płody ziemi - dary pól, lasów, ogrodów, rzek i stawów. Zupy wigilijne gotowane na święta są bardzo różnorodne - inne nie tylko w zależności od regionu, ale i tradycji rodzinnej. Wszystkie zupy wigilijne mają jedną wspólną cechę. Nie dodajemy do nich mięsa - zamiast kurczaka czy kości ze schabu wybieramy olej, który sprawi, że zupa będzie naprawdę sycąca. Może to być olej lniany, jak każe tradycja, ale wykorzystuje się także np....

  • Ciąża w praktyce

    ...w przygotowaniu surówki: mix kupionych sałat z oliwą i pestkami dyni, pomidor + ogórek kwaszony, surowa papryka pokrojona w paseczki, to tylko 2 minuty pracy. Nie musi to być nic wykwintnego. Krok drugi(...) natka pietruszki - źródło witaminy C i żelaza. Warto dodawać nać do mieszanek warzywnych, sałatek, na kanapki - jednym słowem, gdzie tylko możesz. Tycie w ciąży Często, na różnych forach padają pytania...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...