• Informacje na temat:

    surowki z pory

Przepisy na temat: surowki z pory
  • Por - zimowa bomba witaminowa!

    ...1. Por obniża poziom złego cholesterolu i reguluje poziom cukru we krwi. Działa uodparniająco i bakteriobójczo. Ma ostry smak więc może zastąpić cebulę. 2. Pory można smażyć, dusić, gotować i zapiekać. Są smacznym dodatkiem do zup, sosów oraz tart. Pysznie smakują faszerowane mięsem, duszone na maśle a także zapiekane pod beszamelem. 3. Por ugotowany w mleku to świetny środek odkażający...

  • Por jest bardzo zdrowym warzywem. Ma bardzo wyrazisty i ostry smak. Łączę ją z jabłkiem. Zaciągam majonezem. Najprostsza i szybka wersja surówki. Może stanowić bazę pod surówkę z innymi dodatkami.

  • Wprowadź do diety surówkę piękności Heleny Rubinstein

    ...wyciśniętego z cytryny oraz łyżkę miodu. Do przyrządzonej sałatki piękności, w zależności od diety i upodobań dodajemy jogurt naturalny, grecki, kefir, mleko kozie, krowie, sojowe. Zależnie od pory...

  • Polecam pyszną surówkę z pora i białej kapusty. Gotową możemy kupić w sklepie, ale zrobiona w domu na pewno lepiej smakuje.

  • Sałatki i surówki

    ...oleju - sól - pieprz - sok z cytryny Pory bardzo dokładnie oczyścić. Usunąć uszkodzone liście. Pokroić w kilkucentymetrowe kawałki i włożyć do osolonego wrzątku. Po ugotowaniu i ostudzeniu - odcedzić...

  • Moja propozycja na przekąskę.

  • Tosty pieczarkowe

    Pasuje do nich surówka z porów.

  • Sprawdzony przepis na "Pory z bakłażanem"

  • Soczyste mięso na obiad

    Z ziemniakami i surówką będzie smakować wyśmienicie!

  • Smaczna, aromatyczna przekąska.

Artykuły na temat: surowki z pory
  • Surówka piękności Heleny Rubinstein

    ..., w zależności od twojej diety, upodobań dodaj jogurt naturalny, grecki, kefir, mleko kozie, krowie, sojowe. Zależnie od pory roku udekoruj surówkę piękności dużą ilością świeżych lub mrożonych owoców...

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Por i cebula. Co warto o nich wiedzieć?

    ...składnik sałatek, koreczków i innych przystawek. Warto także dusić ją z mięsem i podawać w sosie. Warto wiedzieć Pory przechowuj w chłodnym, lecz niezbyt suchym miejscu. Bez wilgoci liście warzywa(...) znajduje się w końcówce z korzonkiem. Zawsze więc obcinaj go na końcu. Możesz też uniknąć łez, krojąc cebulę pod wodą (np. w dużej misce). Aromatyczne pory można smażyć, dusić, gotować i zapiekać. Są...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Warto przestawić się na surówki i sałatki

    Lubisz je, czy nie, musisz wiedzieć, że warzywa to bezcenny skarb. Im więcej ich w jadłospisie, tym lepiej!

  • Przepisy na cztery pory roku to autorska książka Zosi Cudny, założycielki jednego z najbardziej popularnych blogów kulinarnych w Polsce ‒ Makecookingeasier.pl. Stronę codziennie odwiedzają tysiące czytelników w poszukiwaniu prostych, ale pysznych i opartych na naturalnych składnikach przepisów kulinarnych. Książka Wydawnictwa Rebis jest połączeniem doskonałej kuchni i fantastycznych zdjęć, które wyostrzają zmysły i pobudzają smaki. Została pomyślana tak, aby ilustrować poszczególne etapy...

  • Pan POR

    Pan POR kojarzy mi sie z dwoma porami roku... ten malutki, cieniutki i mieciutki z wiosna a ten grubszy i bardziej wyrazisty w smaku z ... zima... obok...

  • Nowa książka Iny Rybarczyk dostępna w księgarniach już od 14.11! W swojej drugiej książce autorka znanego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich wielbicieli, a także tych, którzy jeszcze jej nie znają, ale też lubią gotować i zdrowo się odżywiać, w następną podróż kulinarną. Tym razem skupia się na porach roku i proponuje wyśmienite dania przyrządzane z sezonowych owoców i warzyw. Słodkie truskawki, kwaskowaty rabarbar, soczyste sierpniowe pomidory czy jesienna dynia są...

  • Pora na detoks

    Na przełomie pór roku najbardziej odczuwamy skutki złej diety i braku ruchu na świeżym powietrzu. Dlatego właśnie teraz warto zastosować krótką kurację oczyszczającą. Dzięki niej organizm zacznie znowu sprawnie funkcjonować. Potraktujmy ją więc rozważnie - niech będzie wstępem do zdrowego, racjonalnego sposobu żywienia oraz zmiany niewłaściwych nawyków.

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...