• Informacje na temat:

    surowki z ogorkow na zime

Przepisy na temat: surowki z ogorkow na zime
  • Schabowy po góralsku idealny na mroźny dzień

    Po nartach, ale też, gdy wracamy po pracy do domu, a staliśmy na mrozie na przystanku, marzymy o potrawach kalorycznych czy rozgrzewających. Nie pozwolimy sobie na nie na majówce czy po plaży, ale już zimą, czujemy się rozgrzeszeni, więc czemu nie? Na mroźną zimę: schabowy po góralsku.

  • Bardzo prosty w wykonaniu, a zimą dostarcza wiele radości smakowych pod postacią sosów do deserów, dań obiadowych i masy do ciasta.

  • Wiosenne abc

    ...pojawiają się pierwsze rodzime warzywa. Młode marchewki, sałata, rzodkiewki, ogórki i dymka to nie tylko zastrzyk witamin dla osłabionego po zimie organizmu, ale też smaczne urozmaicenie codziennego...

  • wyjatkowo smaczne,nawet do chlebka z maslem..

  • Patison. Z czym się go je?

    Popularny w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Niezbyt ceniony w Polsce. Czym jest patison i jak możemy go wykorzystać w kuchni?

  • sezon ogórkowy w pełni , czas więc pomyśleć o zapasach na zimę ....Uwaga -pikantne

  • Te wspaniałe rzodkiewki...

    Nazywane są warzywem pięknych włosów, poprawiają pamięć i pomagają przy problemach z żołądkiem. W dodatku smakują wyśmienicie!

  • zdrowe ,szybkie i proste..

  • kolorowe urozmaicenie na talerzu, a kiszony ogórek to zimą warzywo sezonowe i zdrowe :) porcja na 3-4 osoby, choć potrafię połowę zjeść sama :)

  • słodko kwaśna sałatka za zime

Artykuły na temat: surowki z ogorkow na zime
  • Jakie warzywa wybrać zimą?

    Rodzime warzywa to samo zdrowie: wzmocnią serce, kości, wzrok, pomogą schudnąć.

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...

  • Grzybica kocha lato

    ​Mimo iż podczas ciepłych dni szczególnie dbamy o nasze paznokcie, nie powinnyśmy ulegać złudzeniu, że są całkiem bezpieczne. Jest wręcz przeciwnie. W lecie znacznie łatwiej zarazić się grzybicą paznokci niż zimą.

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • Witaminy niezbędne na przednówku

    Osłabiony przez zimę organizm bardzo ich potrzebuje. Wybierajmy więc te produkty, które ich dostarczą

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Warzywa korzeniowe, czy każdy może je jeść?

    Są bogate w witaminy, których nie może zabraknąć teraz w menu.

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...

  • Dieta na odporność. Co jeść, żeby nie chorować?

    ​W okresie jesienno-zimowym, gdy za oknem szaro i mokro, zdecydowanie bardziej narażeni jesteśmy na różnego rodzaju infekcje. Warto zatem w tym czasie włączyć żywieniowe SOS.

  • Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów konserwowania warzyw, Fot. 123RF/Picsel Kiszone warzywa są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ odpornościowy. Kwas mlekowy, zawarty w różnego rodzaju kiszonkach, oczyszcza organizm i chroni przed wieloma chorobami. Jednak to nie wszystko - badania wykazały również, iż wspomaga on trawienie, przyśpiesza przemianę materii oraz zmniejsza...