• Informacje na temat:

    surówki z gotowanych buraczków

Przepisy na temat: surówki z gotowanych buraczków
Artykuły na temat: surówki z gotowanych buraczków
  • Lecz się dietą

    Potrzebujesz białka i dużej ilości kalorii. Na twoje menu powinny składać się głównie chude mięso i ryby oraz półtłusty nabiał. Zalecany jest również rosół wołowy, bogaty w ważne dla rekonwalescentów aminokwasy. Nie zapomnij o warzywach i owocach - najlepiej krótko gotowanych lub duszonych. Jedz też różne kasze i pieczywo z mąki orkiszowej, dostarczającej energii. Unikaj potraw smażonych...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • Wrzesień – zdrowo, smacznie i pożywnie czyli kasze na stół!

    Kasza kojarzy nam się zwykle tylko ze smacznym dodatkiem do codziennych posiłków. Nic bardziej mylnego - bo jako bohater dania smakuje równie wyśmienicie! Zapiekanki, sałatki, a nawet kotlety - to tylko niektóre kulinarne cuda, które możemy wyczarować mając ją w swojej kuchni. Ale to nie koniec zalet kaszy - jest ważnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety, ponieważ ma w sobie wiele cennych składników odżywczych. Dlatego marka WINIARY zachęca do włączania jej do codziennego jadłospisu...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Korzystaj z lata i chudnij: 7 zielonych warzyw, które ci w tym pomogą

    Dostarczają niewiele kalorii, za to są bogate w składniki sprzyjające odchudzaniu. Teraz właśnie zawierają ich wyjątkowo dużo, bo dojrzewały na słońcu i trafiają na nasze talerze prosto z ogródka. Szkoda zmarnować taką okazję!

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...

  • Nie daj się jelitówce!

    ...z łyżką kiszonych buraczków. Po całkowitym wyleczeniu infekcji, przez miesiąc zrób kurację sokiem z kiszonej kapusty. Pij pół szklanki na czczo lub wieczorem, po kolacji. Uwaga, pierwszego dnia...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Kolorowy talerz

    ...- dobierzmy na tej palecie odpowiednie barwy surówki lub jarzynki na ciepło. Nie przyrządzajmy do białych sosów i ryżu lub makaronu buraczków albo czerwonej kapusty. Po kilku ruchach widelca na talerzu zrobi(...)) z barwnymi akcentami cząstek pomidora, czerwonej i żółtej papryki lub rzodkiewki. Kiedy jednak mięso polewamy pomidorowym sosem - białe surówki będą bardzo pożądane. Na koniec nie zapomnijmy posypać...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...