• Informacje na temat:

    surówki z białej kapusty z majonezem

Przepisy na temat: surówki z białej kapusty z majonezem
Artykuły na temat: surówki z białej kapusty z majonezem
  • Co powinnaś jeść, by wzmocnić paznokcie?

    ...ziaren słonecznika, herbata zielona. Albo: owsianka na wodzie z bananem i aronią. Obiad Krem z brokuła, pierś kurczaka pieczona w ziołach, kasza jaglana na ostro, surówka z białej kapusty...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Kotlety z bobu a la falafel

    ...złoto z dwóch stron. Wstaw do piekarnika na 10 minut. Podawaj z buraczanym sosem tzatziki  albo z sosem tahini oraz surówką z białej kapusty z fistaszkowym majonezem . Możesz też podać w formie...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Księga smaków: Kalarepa

    ...z kalarepą To popularna surówka z białej kapusty, ale w sezonie letnim kapustę możesz z powodzeniem zastąpić młodziutką kalarepką. Twarde, winne jabłko oraz kalarepkę obierz ze skóry, następnie pokrój(...)Kuzynka kapusty to warzywo uniwersalne: można ją zapiekać, gotować, dusić lub grillować, podawać jako danie główne lub dodatek do zup, sosów i surówek. A nawet faszerować... Najpopularniejsza odmiana...

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...

  • Wesele bez mięsa?

    ...ziemniaczanej, serwowanych w podgrzewanych bemarach. Można również zaopatrzyć się w jednym z coraz popularniejszych ostatnio sklepów typu vegan butcher - smalec z białej, a kaszanka z czarnej fasoli, pasztet(...) z boczniakami. Niektórzy idą o krok dalej przygotowując wielkie kotlety sojowe z poczciwymi ziemniakami i surówką. Jeśli chodzi o przystawki też jest ich sporo: tatar z buraczków, smalec z białej fasoli...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • W superformie: 10 prostych sposobów na płaski brzuszek

    ..., filety drobiowe. I oczywiście surówki! Powinny one stanowić połowę objętości obiadu. 7. Lekkie dania na dobranoc Kolację zjedz 3 godziny przed snem. Około pół godziny przed posiłkiem wypij pół(...). Należą do nich przede wszystkim: warzywa strączkowe (świeże, gotowane, konserwowe, smażone oraz pieczone); wszystkie rodzaje kapusty (biała, czerwona, włoska, pekińska, brukselka), a także cebula...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...