• Informacje na temat:

    surówki obiadowe z kapusty kiszonej

Przepisy na temat: surówki obiadowe z kapusty kiszonej
  • Obiad w pół godziny

    ...pieprz, - 35 dag kiszonej kapusty, - 1/2 cebuli, - cukier, czarny pieprz, - 2 łyżki oliwy, - sok z cytryny Przygotowanie: Ryby opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Od środka posól, oprósz(...). 20 minut. W tym czasie kapustę poszatkuj (jeśli jest mocno ukwaszona, przepłucz). Cebulę pokrój w drobną kosteczkę, przelej wrzątkiem, osącz i dodaj do kapusty, dołóż pokrojoną w paseczki paprykę...

  • Klasyka polskich surówek obiadowych - kiszona kapusta, która doskonale łączy się z daniami mięsnymi, poprawia trawienie i świetnie smakuje :)

  • smaczna i prosta surówka obiadowa

  • Surówka z kiszonej kapusty

  • Smak tradycyjnej surówki z kiszonej kapusty zna każdy. Z żadnym innym dodatkiem niedzielny schabowy nie smakuje równie dobrze. Jednak czasem warto coś zmienić (zwłaszcza na wiosnę), by uzyskać ciekawy efekt smakowy. Z jednej strony postanowiłam wzbogacić składnikowo popularną surówkę , a z drugiej „odchudzić” ją kalorycznie. Efekt? Pyszny!

  • Curry nie tylko może być w sosie, oto propozycja surówki z tą przyprawą, niebanalna i zaskakująco dobra.

  • Surówka z kiszonej kapusty najlepsza na świecie – spora miska, dla 5-6 osób. Przygotowana według kuchni pięciu przemian - warto spróbować!

  • Surówka z kapusty kiszonej

  • Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

  • Surówka z kiszonej kapusty jest wspaniałym i zdrowym dodatkiem do obiadu.

Artykuły na temat: surówki obiadowe z kapusty kiszonej
  • Święta inaczej

    ...pracę żołądka i jelit. Pamiętaj o porcji sałatki, warzyw gotowanych, surówki. Na przykład z kiszonej kapusty z posiekaną cebulką i kminkiem (dostarczy ci witaminy C i dobroczynnych bakterii(...), czerwonej kapusty, z buraczkami). Chcesz i kotlet, i bigos? Nałóż go tyle, co surówki. A zanim zaczniesz jeść, wypij szklankę wody z cytryną. Zapełni żołądek i ułatwi trawienie tłuszczów. Schab...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Kiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w oczyszczeniu organizmu...

  • Nie daj się grypie

    ...dziennie. Z czarnego bzu. Dwie czubate łyżeczki kwiatów zalej dwiema szklankami wrzątku i parz przez 10 minut pod przykrycie Dieta na odporność Osłabiony organizm wzmocnią surówki z kiszoną...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • Najlepsze kuracje oczyszczające

    ...przez 2 do 4 tygodni. Jemy dwa posiłki dziennie: śniadanie i obiadokolację. Przygotowujemy je tak samo jak dotychczas. Po każdym z nich zjadamy 4 łyżki kiszonej kapusty obficie polanej oliwą z oliwek(...), orzechy, kurczak, łosoś i oliwa z oliwek (cała lista na www.dietastrukturalna.pl). Z nich właśnie przyrządzamy posiłki. W trakcie kuracji jemy 5 razy dziennie. Dania obiadowe gotujemy na parze...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Pięć porcji to podstawa

    ...owoców, wybór warzyw w chłodnych miesiącach nie jest wcale mały. Warto jeść surowe pomidory, ogórki, rzodkiewkę, surówki z marchewki i kapusty. Warzywa to prosty sposób na wzbogacenie kanapek i dań...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • ...- przygotowany z 2 szklanek kiszonej kapusty, 1 frankfuterka, 100 g cielęciny, 3-4 pieczarek, 2 łyżeczek koncentratu pomidorowego i cebuli (wystarcza zwykle na 2 razy) 3) makaron (1 szklanka suchego(...) obiadowe. nie mam ściśle określonych produktów, które muszą się znaleźć na talerzu. stosuję się zwykle do zasady, żeby nie było tłusto (nie smażę w głębokim oleju, nie wybieram tłustych kawałków mięsa...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....