• Informacje na temat:

    surówki do obiadu z czerwonej kapusty z majonezem

Przepisy na temat: surówki do obiadu z czerwonej kapusty z majonezem
Artykuły na temat: surówki do obiadu z czerwonej kapusty z majonezem
  • Święta inaczej

    ..., czerwonej kapusty, z buraczkami). Chcesz i kotlet, i bigos? Nałóż go tyle, co surówki. A zanim zaczniesz jeść, wypij szklankę wody z cytryną. Zapełni żołądek i ułatwi trawienie tłuszczów. Schab(...) pracę żołądka i jelit. Pamiętaj o porcji sałatki, warzyw gotowanych, surówki. Na przykład z kiszonej kapusty z posiekaną cebulką i kminkiem (dostarczy ci witaminy C i dobroczynnych bakterii...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Co powinnaś jeść, by wzmocnić paznokcie?

    ...ziaren słonecznika, herbata zielona. Albo: owsianka na wodzie z bananem i aronią. Obiad Krem z brokuła, pierś kurczaka pieczona w ziołach, kasza jaglana na ostro, surówka z białej kapusty...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Tak unikniesz dodatkowych kilogramów po świętach

    ...z dodatkiem sałatki jarzynowej i surówki z kapusty czerwonej lub kapusty z grzybami (około 1-2 łyżek) Kisiel żurawinowy 150g i łyżka kutii Kompot z suszonych owoców Przerwa min 1-1,5h, optymalnie 2h(...), takimi jak natka pietruszki, koperek, majeranek. Zamiast majonezu i śmietany użyj jogurtu naturalnego. Zupy gotuj na warzywnym wywarze bez kapusty i nie zabielaj, nie stosuj zasmażki. Natomiast jako...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Siostra Anastazja: Nie można co do joty kierować się przepisem

    ...ogórkową. Ale kiedy usłyszałyśmy, że się zorientowali, że jak jest ogórkowa, to będą gołąbki, wszystko pozmieniałyśmy (śmiech). Jeśli jest zupa czerwona, to nie podajemy kapusty czerwonej i marchewki(...). Surówek z marchewki czy kapusty nie słodzimy, bo mężczyźni nie chcą słodkich. U sióstr muszą być posłodzone. Ojcowie mówią siostrze, kiedy coś im nie smakuje? - Jeśli jest niedobre, to na pewno im nie...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • W superformie: 10 prostych sposobów na płaski brzuszek

    ..., filety drobiowe. I oczywiście surówki! Powinny one stanowić połowę objętości obiadu. 7. Lekkie dania na dobranoc Kolację zjedz 3 godziny przed snem. Około pół godziny przed posiłkiem wypij pół(...). Należą do nich przede wszystkim: warzywa strączkowe (świeże, gotowane, konserwowe, smażone oraz pieczone); wszystkie rodzaje kapusty (biała, czerwona, włoska, pekińska, brukselka), a także cebula...

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...