• Informacje na temat:

    surowka z tartego pora i ogorka

Przepisy na temat: surowka z tartego pora i ogorka
  • Nowalijki na ciepło

    Choć świeże warzywa mamy dziś przez cały rok, to te, które pojawiają się na wiosnę, smakują wyjątkowo. Warto wykorzystać je nie tylko do surówek.

  • I mamy nowy rok! Nowe wyzwania, postanowienia, marzenia... i nowe moje propozycje. Zaczynam bardzo lekko i zdrowo, z pewnością przyda się po świątecznym obżarstwie. :) Zapraszam na surówkę w której główną rolę odgrywa por, jest to bardzo wyraziste warzywo, nie każdy za nim przepada, ale warto się do niego przekonać, zawiera bowiem mnóstwo żelaza i witaminy C. Surówka ta będzie idealnym dodatkiem do wielu głównych dań. :)

  • Pyszne dania obiadowe

    ...".  Smażony ser z surówką z pora Sposób przygotowania Jajka rozkłóć z solą, pieprzem i papryką ostrą. Plastry sera panieruj kolejno w mące pszennej, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce tartej...

  • Moja ulubiona bo o zdecydowanym smaku no i zdrowa:-))

  • Proste dania z gotowanych ziemniaków

    ...cytryny Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, pora oczyścić i także pokroić w plastry. Wszystkie składniki sałatki połączyć i doprawić. Czas przygotowania 15 min. Przepis na 6 porcji...

  • Przepyszna surówka do obiadu.

  • Smaczna i zdrowa surówka do obiadu ze świeżej, białej kapusty i pora. Mieszana surówka z kapustą, ogórkiem kiszonym, porem, czerwoną papryką, marchewką i jabłkiem.

  • Szybkie , latwe i dobre na cieple dni

  • Surówka z pora

Artykuły na temat: surowka z tartego pora i ogorka
  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    Gwarantujemy, że twoja dieta nie będzie nudna. Wprost przeciwnie! Możesz sobie pozwolić także na… chrupiące bułeczki i coś słodkiego!

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Dieta paryska zmienia metabolizm

    Twoje życie to nieustanna walka z nadmiernymi kilogramami? Poznaj kurację, po której efekt jo-jo ci nie grozi!

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...całkowicie zdrowym. Staraj się jeść pięć posiłków dziennie, zawsze o tych samych porach, trzy dania główne i dwa mniejsze. Wypijaj minimum dwa litry płynów dziennie, najlepiej w postaci wody mineralnej, herbat ziołowych lub owocowych. Jeśli dieta ma istotne znaczenie w leczeniu twojej choroby, zasięgnij porady u dietetyka. Nauczy cię, jak przygotowywać posiłki, które nie będą ci szkodzić, jak...

  • Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH! Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    .... Szklanka wody. Obiad: Bitka wołowa duszona, 4 łyżki kaszy gryczanej gotowanej, surówka z pora, jogurtu naturalnego, łyżki pestek słonecznika. Szklanka wody niegazowanej. Podwieczorek: 4 łyżki...

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...kiwi, łyżka otrębów pszennych. Szklanka wody. Obiad: Bitka wołowa duszona, 4 łyżki kaszy gryczanej gotowanej, surówka z pora, jogurtu naturalnego, łyżki pestek słonecznika. Szklanka wody...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...