• Informacje na temat:

    surówka z surowej czerwonej kapusty z jogurtem

Przepisy na temat: surówka z surowej czerwonej kapusty z jogurtem
Artykuły na temat: surówka z surowej czerwonej kapusty z jogurtem
  • Dieta dla tych, którym potrzeba więcej żelaza

    ...w tygodniu), jajka (2 sztuki na tydzień). Trzeba jednak unikać łączenia produktów bogatych w żelazo z tymi zawierającymi wapń (czyli np. z serem żółtym, mlekiem, kefirem, jogurtem). A to dlatego, że wapń blokuje wchłanianie żelaza. Przyswajamy je dużo lepiej, jeśli łączymy je z witaminą C. Zatem dania mięsne i jajeczne powinniśmy podawać z surówkami, najlepiej czerwoną papryką, surową lub kiszoną...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Znakomite letnie duety warzyw i owoców

    ..., kapusty, marchewki. Warto dodawać do sałatek olej rzepakowy lub oliwę. Zawierają one nienasycone kwasy tłuszczowe omega, które zapobiegają stanom zapalnym stawów, pomagają w regeneracji chrząstki...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Wielka księga smaków: Rodzynki

    ...ich głównie do przyrządzania deserów, świetnie sprawdzą się także jako dodatek do pieczonego mięsa, bigosu, ryb czy czerwonej kapusty. Słodko-słona sałatka Seler i ananas (obydwa składniki(...) wymieszaj z jogurtem i majonezem. Dopraw do smaku. Kotleciki mielone z dodatkiem rodzynek Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut. Wodę odlej, a rodzynki odsącz z jej nadmiaru. Cebulę obierz...

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...

  • Tak unikniesz dodatkowych kilogramów po świętach

    ...z dodatkiem sałatki jarzynowej i surówki z kapusty czerwonej lub kapusty z grzybami (około 1-2 łyżek) Kisiel żurawinowy 150g i łyżka kutii Kompot z suszonych owoców Przerwa min 1-1,5h, optymalnie 2h(...), takimi jak natka pietruszki, koperek, majeranek. Zamiast majonezu i śmietany użyj jogurtu naturalnego. Zupy gotuj na warzywnym wywarze bez kapusty i nie zabielaj, nie stosuj zasmażki. Natomiast jako...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • 12 hitów z warzywniaka

    ...oleju i jogurtem. Dzięki nim utrzymasz cukier w ryzach Stanu przedcukrzycowego (poziom cukru 100-110 mg%) lub cukrzycy (stężenie cukru powyżej 140 mg%) możesz nie zauważyć, ponieważ rozwija się(...) i czosnkiem lub z jogurtem, unikaj śmietany. Maliny : To idealne owoce, by utrzymać cukier w normie. Mają mało kalorii, niski indeks glikemiczny, a przy tym mnóstwo potrzebnych przeciwutleniaczy. Dziennie...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...