• Informacje na temat:

    surowka z pory do obiadu

Przepisy na temat: surowka z pory do obiadu
  • Soczyste mięso na obiad

    Z ziemniakami i surówką będzie smakować wyśmienicie!

  • Bardzo smaczna surówka do dań głównych. Polecam.

  • Obiad w pół godziny

    ...papryka w proszku Przygotowanie: Filety z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki. Pory oczyścić, pociąć w poprzek na cienkie plastry. Z chili usunąć pestki, posiekać je. Mięso(...) g śmietany, - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, - 2 jajka, - 30 g wiórków kokosowych, - plasterki cytryny i pietruszka do dekoracji, - folia do mikrofalówki Przygotowanie: Pory umyć, pokroić. Pomidory...

  • szybka i prosta

  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    ...poważny, że chyba powinien zaistnieć w debacie publicznej? - Do tej pory problemem marnowania jedzenia zajmowały się głównie Banki Żywności. Teraz, gdy ograniczenie marnowania jedzenia jest...

  • Surówka ze świeżych warzyw to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania dodatek do dania z mięsem lub rybą.

  • Kuchnia bułgarska

    ...na serwetce i ułamują po kawałku. W restauracji kelnerzy zwykle pytają, ile kromek chleba sobie życzmy (albo bułek) do obiadu. Oto kilka przepisów: • Szopska sałata ( dla 5 - 6 osób ) - 40 dag(...), które opłukujemy i kroimy na 5 - 6 kawałków, mięso obsmażamy krótko na patelni z rozgrzanym mocno smalcem. Przekładamy razem z tłuszczem do rondla i solimy. Pory dokładnie opłukujemy i kroimy na małe...

  • Przygotowanie jej to jakieś 5-10 minut. A dzięki niej dostarczamy naszemu organizmowi sporą dawkę witamin i minerałów. Na dodatek pięknie prezentuje się na talerzu, nie mówiąc już o smaku. Polecam.

  • Szybka surówka idealna do dań drobiowych.

  • Kiszonka wielowarzywna ubijana w słoju lub kamiennym garnku. Technika wykonania - jak przy kiszeniu kapusty, tylko kiszonka ładniejsza, bardziej dekoracyjna, bo kolorowa.

Artykuły na temat: surowka z pory do obiadu
  • Zdrowe i oryginalne dodatki do obiadów

    Idealne surówki i sałatki na zimową aurę.

  • Co zrobić, aby wyrwać się z kuchennej rutyny i zaserwować bliskim wyjątkowy obiad? Nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, czasem wystarczy postawić na ciekawy dodatek, który zupełnie odmieni oblicze dobrze wam znanych potraw. Fot. 123RF/Picsel Trudno wyobrazić sobie obiad bez warzywnych dodatków. To niezbędna nam porcja witamin, dzięki której nawet tradycyjny kotlet z ziemniakami nabiera zupełnie nowego wyrazu. Jednak co zrobić, gdy czas nagli, a nam brakuje kulinarnej weny? W tym...

  • Warto przestawić się na surówki i sałatki

    Lubisz je, czy nie, musisz wiedzieć, że warzywa to bezcenny skarb. Im więcej ich w jadłospisie, tym lepiej!

  • Co zrobić, aby wyrwać się z kuchennej rutyny i zaserwować bliskim wyjątkowy obiad? Nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, czasem wystarczy postawić na ciekawy dodatek, który zupełnie odmieni oblicze dobrze wam znanych potraw. Fot. 123RF/Picsel Trudno wyobrazić sobie obiad bez warzywnych dodatków. To niezbędna nam porcja witamin, dzięki której nawet tradycyjny kotlet z ziemniakami nabiera zupełnie nowego wyrazu. Jednak co zrobić, gdy czas nagli, a nam brakuje kulinarnej weny? W tym...

  • Pora na detoks

    Na przełomie pór roku najbardziej odczuwamy skutki złej diety i braku ruchu na świeżym powietrzu. Dlatego właśnie teraz warto zastosować krótką kurację oczyszczającą. Dzięki niej organizm zacznie znowu sprawnie funkcjonować. Potraktujmy ją więc rozważnie - niech będzie wstępem do zdrowego, racjonalnego sposobu żywienia oraz zmiany niewłaściwych nawyków.

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Delikatne puree koprekowe

    Idealne do obiadu.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Zapiekanka ziemniaczana

    Na obiad lub kolację.

  • Przepisy na cztery pory roku to autorska książka Zosi Cudny, założycielki jednego z najbardziej popularnych blogów kulinarnych w Polsce ‒ Makecookingeasier.pl. Stronę codziennie odwiedzają tysiące czytelników w poszukiwaniu prostych, ale pysznych i opartych na naturalnych składnikach przepisów kulinarnych. Książka Wydawnictwa Rebis jest połączeniem doskonałej kuchni i fantastycznych zdjęć, które wyostrzają zmysły i pobudzają smaki. Została pomyślana tak, aby ilustrować poszczególne etapy...