• Informacje na temat:

    surówka z porów na zimę

Przepisy na temat: surówka z porów na zimę
  • Sezon na kiełki

    Skarbnica zdrowia i sił witalnych!

  • zdrowe, smaczne, ostrawy smak,

  • Zdrowe i smaczne

  • Po prostu zrób ją

  • Z szybkich i prostych surówek obiadowych proponuję surówkę z jabłek i porów. Można ją przygotować z majonezem lub jogurtem naturalnym. Polecam!

  • Ten przepis znalazłam w jednej z moich książek kucharskich i pokochałam od pierwszego zjedzenia  Nie dość, że robi się błyskawicznie to bardzo mi smakuje. W oryginalnym przepisie surówka podana była do klopsa z mięsa mielonego i ziemniaków pure i u mnie też najczęściej występuje w połączenie jakiegoś dania z mięsa mielonego i ziemniaczanego pure. To chyba najlepsze połączenie.

  • Kolejna surówka do naszej spiżarni na zimę. Polecam ten przepis.

  • Surówka z pora

  • Uwielbiam surówki, które są proste i błyskawiczne w przygotowaniu, a do tego smaczne i wyraziste w smaku. Taka jest surówka z porem, kukurydzą i marchewką. Charakteru dodaje jej także sos z dodatkiem mojej ulubionej pikantnej, lekko słodkiej musztardy kremskiej. Surówka wspaniale komponuje się z daniami mięsnymi oraz rybnymi. Będzie także świetnym dodatkiem do tortilli. Przepis jest naprawdę prosty - warto spróbować! :)

Artykuły na temat: surówka z porów na zimę
  • Pan POR

    Pan POR kojarzy mi sie z dwoma porami roku... ten malutki, cieniutki i mieciutki z wiosna a ten grubszy i bardziej wyrazisty w smaku z ... zima... obok...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Zdrowe i oryginalne dodatki do obiadów

    ...na kwadrans. Następnie odlej sok i dodaj niewielką ilość pora. Przypraw do smaku solą, pieprzem cayenne, imbirem i oliwą z oliwek. Zwykła surówka z marchwi zyska inny smak, jeśli okrasisz ją...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...

  • Odzyskaj formę po zimie

    ...na oliwie cebulką i czosnkiem, połączone z pokrojonym w kostkę serem feta, szklanka soku pomidorowego z natką pietruszki podwieczorek: surówka z marchwi z jabłkiem i porem kolacja: porcja brokułów...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • Czego ci brak?

    Zimą jemy mało warzyw i owoców. W ten sposób fundujemy sobie wiosenne osłabienie, bo nie dostarczamy organizmowi wystarczającej porcji witamin i mikroelementów, mówią specjaliści. Na szczęście jest jeszcze czas na działania profilaktyczne. W miesiąc uzupełnisz niedobory. Łykając suplementy? Otóż nie, wystarczy zmiana codziennego menu. O wskazówki poprosiliśmy dietetyka.

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • W cztery tygodnie popraw odporność całej rodziny

    Lato to dobra pora, by wzmocnić układ immunologiczny. Woda, słońce, świeże warzywa, owoce i zioła to najlepsi sprzymierzeńcy zdrowia.

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...