• Informacje na temat:

    surówka z porow

Przepisy na temat: surówka z porow
  • Por - zimowa bomba witaminowa!

    Czy wiesz o nim wszystko?

  • Surówka z pora

  • Wprowadź do diety surówkę piękności Heleny Rubinstein

    Surówka piękności została stworzona przez jeden z największych autorytetów urody i mody - Helenę Rubinstein. Pozwala poczuć się lekko, rześko od samego rana. Podstawą do jej przygotowania są płatki owsiane.

  • Z szybkich i prostych surówek obiadowych proponuję surówkę z jabłek i porów. Można ją przygotować z majonezem lub jogurtem naturalnym. Polecam!

  • Sałatki i surówki

    Surówka z cykorii - 20-30 dag cykorii - 5-6 łyżek rzeżuchy - kubek jogurtu - sok z cytryny - sól Cykorię starannie umyć i podzielić na listki. Pokroić w tzw. makaronik i wymieszać z jogurtem oraz posiekaną rzeżuchą. Pokropić sokiem z cytryny i przyprawić do smaku solą. Surówka zawiera około 140 kalorii. Podawać do jajek, ryb lub mięsa. Surówka z kapusty pekińskiej - 30-40 dag kapusty...

  • Jedna z moich ulubionych surówek.Polecam:)

  • Tosty pieczarkowe

    Pasuje do nich surówka z porów.

  • Uwielbiam surówki, które są proste i błyskawiczne w przygotowaniu, a do tego smaczne i wyraziste w smaku. Taka jest surówka z porem, kukurydzą i marchewką. Charakteru dodaje jej także sos z dodatkiem mojej ulubionej pikantnej, lekko słodkiej musztardy kremskiej. Surówka wspaniale komponuje się z daniami mięsnymi oraz rybnymi. Będzie także świetnym dodatkiem do tortilli. Przepis jest naprawdę prosty - warto spróbować! :)

  • Surówka warzywna - przysłała Czesława

    1/2 średniej główki białej kapusty; 1 nieduży por; 1-2 marchewki; 2 jabłka winne; pęczek szczypiorku; sól; cukier; olej; musztarda; majonez; sok cytrynowy

  • Surówka którą zrobimy w 5 minut. Jest bardzo dobra do obiadu. Jestem miłośniczką pora i zjadam go na wiele sposobów bo jest zdrowy. Polecam samemu zrobić taką surówkę do której potrzebujemy tylko por, marchew i jabłko. Trzy główne składniki.

Artykuły na temat: surówka z porow
  • Surówka piękności Heleny Rubinstein

    Surówka piękności została stworzona przez jeden z największych autorytetów urody i mody - Helenę Rubinstein. Pozwala poczuć się lekko, rześko od samego rana. Sprawia, że paznokcie i włosy są mocniejsze i zdrowsze, dodaje sił witalnych.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Por i cebula. Co warto o nich wiedzieć?

    I jak wykorzystać ich dobroczynne właściwości?

  • Chcąc uchronić się przed jesiennym przeziębieniem, powinniśmy dostarczać do organizmu jak najwięcej witamin. Nie ma na to lepszego sposobu, niż uczynienie z surówek stałego elementu menu. Fot. 123RF/Picsel Cóż to za obiad bez surówki? Odpowiedź jest prosta: niepełny. Specjaliści do spraw zdrowego odżywiania apelują, abyśmy każdego dnia spożywali warzywa i owoce, gdyż to właśnie one stanowią klucz do dobrego zdrowia. Szczególnie istotnym elementem diety stają się w okresie jesienno-zimowym,...

  • Warto przestawić się na surówki i sałatki

    Lubisz je, czy nie, musisz wiedzieć, że warzywa to bezcenny skarb. Im więcej ich w jadłospisie, tym lepiej!

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • Pan POR

    Pan POR kojarzy mi sie z dwoma porami roku... ten malutki, cieniutki i mieciutki z wiosna a ten grubszy i bardziej wyrazisty w smaku z ... zima... obok marchwi, brukwi, ziemniakow i selera korzeniowego to warzywo "klucz" do zimy. Uwielbiam go w wielu postaciach... akurat nie w zupie no chyba,ze w zupie porowej, w innych traci swoj charakter, rozmywa sie w tzw: wloszczyznie. Uwielbiam go...

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Pora na detoks

    ...z marchwi (pij go codziennie), surówka z utartej białej rzodkwi, drobno pokrojonej cykorii, posypana zieloną pietruszką. • II Śniadanie: Pokrój w ćwiartki dwa jabłka i rozgotuj je w małej ilości wody(...) elektrycznym lub w piekarniku. • Podwieczorek: Jabłko pieczone, surówka z marchwi i selera, doprawione sokiem z cytryny, szklanka soku pomidorowego, herbata z róży. • Kolacja: Leczo z warzyw...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...