• Informacje na temat:

    surówka z pietruszki przepis

Przepisy na temat: surówka z pietruszki przepis
  • Kotlety z białej fasoli - na przekąskę lub na obiad

    .... Do przygotowania kotlecików potrzebujemy: 400 g białej fasoli (ugotowanej lub z puszki), łyżkę przeciśniętego przez praskę czosnku, łyżkę natki pietruszki, 1/2 łyżeczki papryki w proszku, 1/4 łyżeczki(...) płatków chleba, co sprawia, że potrawy z dodatkiem panko są bardziej chrupiące), 1/4 szklanki wody (jeśli uznamy, że potrzeba), olej do smażenia. Fasolę, czosnek, natkę pietruszki, paprykę w proszku...

  • Smaczna i zdrowa surówka do obiadu.

  • Sznycle w okruszkach z precli

    Niezwykle udana metamorfoza tradycyjnych kotletów. A przepis jest tak prosty, że przygotujesz je, nawet jeśli nie masz wprawy w gotowaniu!

  • Jedna z najszybszych surówek do przygotowania jakie znam. Uwielbiam ją za jej charakterystyczny smak. Ciekawe połączenie. Dla mnie ideał.

  • Przepis nadesłała Ola.

  • Prosta, smaczna, zdrowa i tania. Surówka z białych warzyw korzeniowych będzie świetnym dodatkiem do naszego obiadu, a do tego dostarczy nam sporej dawki witamin i składników odżywczych. Warto dodawać ją do cięższych dań, ponieważ zarówno seler, jak i pietruszka świetnie poprawiają nasze trawienie.

  • Pyszne dania obiadowe

    ...sokiem z cytryny. Marchewkę, jabłko i natkę pietruszki przełóż do miski z porem, dopraw pieprzem, polej oliwą i dokładnie wymieszaj. Przepis pochodzi z książki "Przepisy Joli. Prawdziwie domowa kuchnia". (...) gorącej zupy, wymieszaj). Zupę gotuj jeszcze 3 min, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ugotowanymi na twardo jajkami, przekrojonymi na połówki. Przepis pochodzi z książki "Przepisy Joli. Prawdziwie domowa...

  • Bardzo lubię surówki, które są idealnym dodatkiem do obiadu, podkreślają smak potraw mięsnych i rybnych, a także mogą być świetną przekąską w ciągu dnia. Dzisiejsza surówka obiadowa to efekt wykorzystania produktów, które zawsze są w moim domu. Połączenie białej pietruszki, marchewki, cebuli oraz sałaty ze smakowitym i wyrazistym sosem to dobre rozwiązanie na tani i szybki w przygotowaniu dodatek warzywny do naszego obiadu.

  • Łosoś smażony z masłem czosnkowym

    Składniki: - 2 dzwonka łososia, - 1 kostka masła, - 1 łyżka siekanej natki pietruszki, - 2 ząbki czosnku, - sól, pieprz, - sok z 0.5 cytryny Przygotowanie: Miękkie masło trzeba zmiksować z roztartym z solą czosnkiem i natką pietruszki. Zawinąć je ściśle w folię spożywczą formując rulonik. Włożyć do zamrażarki na 2 h. Łososia przyprawić i skropić sokiem z cytryny. Usmażyć na rozgrzanym...

  • Moja ulubiona surówka z młodej kapusty i marchewki z dodatkiem dużej ilości natki pietruszki.

Artykuły na temat: surówka z pietruszki przepis
  • ​Bento: Kotlety z papryką i kukurydzą

    Siekane kotlety drobiowe z warzywami to smaczna alternatywa dla smażonych w całości filetów. Z pewnością przypadną do gustu także najmłodszym. Do bento proponuję zapakować je razem z surówką z kiszonej kapusty i marchewki. Jest prosta w przygotowaniu, smaczna i przede wszystkim zdrowa - radzi Malwina Bareła, autorka bloga Filozofia Smaku i książki "Lunchbox na każdy dzień. Przepisy inspirowane...

  • Zwykle pojawia się na naszych talerzach w roli mało istotnego dodatku, którego smak niezbyt wyróżnia się na tle innych składników. Tymczasem pietruszka w pełni zasługuje na miano kulinarnego superbohatera. Fot. 123RF/Pcisel O właściwościach leczniczych pietruszki doskonale wiedziały nasze babcie, które bardzo często wykorzystywały ją do przygotowywania naparów i okładów, mających przynieść ulgę chorym. Współcześnie warzywo to bardzo rzadko gości na naszych talerzach, gdyż uznajemy je za...

  • Jesienne spacery po lesie cieszą nasze oczy nie tylko gamą ciepłych kolorów na drzewach, ale i bogactwem leśnych grzybów. Koszyk pełen borowików, kurek i podgrzybków to prawdziwe trofeum po długich wędrówkach. Szukając kulinarnych pomysłów na wykorzystanie grzybowych smaków w kuchni warto skorzystać z produktów oraz przepisów marki WINIARY, dzięki którym przygotujemy prawdziwą, grzybową ucztę dla...

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...

  • Ekspresowe chili con carne

    ...5 minut. Dolewamy bulion, wsypujemy pokrojone pomidory i dusimy na małym ogniu przez 15-20 minut. Na koniec dodajemy fasolkę i dusimy jeszcze przez 2-3 minuty. Podajemy posypane natką pietruszki, z surówką z kapusty kiszonej z jabłkiem, marchewką, łyżką oliwy i natką pietruszki lub rubinową kapustą na ciepło. Przepis pochodzi z książki Magdaleny Makarowskiej "Dieta uzdrawiająca organizm...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • Faszerowany bakłażan

    Ryż gotujemy na sypko, według przepisu podanego na opakowaniu, studzimy. Bakłażany przekrawamy wzdłuż na pół, wydrążamy, solimy i gotujemy 10-15 minut, osączamy oraz studzimy. Mięso płuczemy pod(...) pietruszki, doprawiamy pieprzem, solą, papryką, mieszamy. Farsz nakładamy do połówek bakłażanów, wciskamy kawałki fety, polewamy bulionem warzywnym i zapiekamy 35 minut w 180ºC. Podajemy ciepłe, np...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Siedem produktów, które warto jeść w lutym

    ...2 razy w tygodniu),  - 2 łyżeczki ziaren czarnuszki (można dodać do dań gotowanych) lub łyżeczkę oleju z czarnuszki 2 razy dziennie,  - 2 łyżki siekanej natki pietruszki albo raz w tygodniu cały pęczek(...) i dopraw do smaku. Natka pietruszki   Wiemy, że ma mnóstwo wit. C, ale też dużo prowitaminy A i minerałów (m.in. magnez i żelazo). Wzmacnia odporność i chroni przed infekcjami układu oddechowego...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...