• Informacje na temat:

    surówka z ogorkow i kapusty na zime

Przepisy na temat: surówka z ogorkow i kapusty na zime
Artykuły na temat: surówka z ogorkow i kapusty na zime
  • Jakie warzywa wybrać zimą?

    Rodzime warzywa to samo zdrowie: wzmocnią serce, kości, wzrok, pomogą schudnąć.

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...

  • Grzybica kocha lato

    ..., gazowane napoje, drożdże, tłuste mięsa, fast food. Unikaj też bułek i innych produktów z białej mąki oraz przypraw z glutaminianem sodu. Zastąp je surówkami, w których powinny znaleźć się brukselka...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Witaminy niezbędne na przednówku

    ...zaspokoi: 4-5 różyczek brokułów, surówka z kapusty pekińskiej, 5 suszonych moreli, jajko lub porcja ryby. Witaminy z grupy B Jak działają? Wzmacniają mięśnie (po zimie osłabione przez brak ruchu(...) żelaza, które chroni przed anemią. Jej doskonałym źródłem są kiszonki: z kapusty, ogórków, papryki, buraków, cukinii, jabłek. Podczas kiszenia warzyw i owoców jej ilość nawet się podwaja. Wit. C jest...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Dieta na odporność. Co jeść, żeby nie chorować?

    ...czas choroby. Witaminę C, czyli kwas askorbinowy, znajdziemy w większości rodzimych warzyw i owoców. Najbogatsze w nią są: papryka, brukselka, kapusty - czerwona, biała, włoska oraz kiszona, kalafior(...) odpornościowy, chroniąc organizm przed chorobami. Kiszonki można przemycić do diety w postaci zupy ogórkowej czy kapuśniaku. Często jedzmy też surówki z kapusty z dodatkiem oliwy, rozgniecionego...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Ewa Wachowicz: Przepis na szczęście

    ..., zjada po prostu kromkę ciemnego pieczywa z pastą z awokado lub z masłem i kiszonym ogórkiem. 5. Warzywa do każdego posiłku. Stanowią aż 80 proc. jej diety. Surówka, sałatka, warzywa gotowane są(...) z kiszonej kapusty. 3. Kolacja: Pasta z awokado lub guacamole. Awokado przekrój na pół, pozbaw pestki, miąższ rozdrobnij widelcem. Dodaj do niego 1 łyżkę stołową majonezu, sok wyciśnięty z połówki...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...