-
Informacje na temat:
surówka z kiszonych ogorkow do obiadu
-
-
Kiszonka wielowarzywna ubijana w słoju lub kamiennym garnku. Technika wykonania - jak przy kiszeniu kapusty, tylko kiszonka ładniejsza, bardziej dekoracyjna, bo kolorowa.
-
-
Bardzo smaczna i lekka. Doskonały dodatek do obiadu jak również jako przekąska.
-
Surówka ze świeżych warzyw to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania dodatek do dania z mięsem lub rybą.
-
Bardzo smaczna surówka do dań głównych. Polecam.
-
szybka i prosta
-
u mnie w domu znika błyskawicznie jest chrupiąca smaczna pasuje do wszystkiego a nawet sama w sobie jako przekąska ...
-
chrupiąca smaczna zdrowa kolorowa czego chcieć więcej ?? moje pierwsze spotkanie ( pozytywne) z selerem naciowym ... miłe zaskoczenie ...
-
Pyszna i zdrowa
-
-
Co zrobić, aby wyrwać się z kuchennej rutyny i zaserwować bliskim wyjątkowy obiad? Nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, czasem wystarczy postawić na ciekawy dodatek, który zupełnie odmieni oblicze dobrze wam znanych potraw. Fot. 123RF/Picsel Trudno wyobrazić sobie obiad bez warzywnych dodatków. To niezbędna nam porcja witamin, dzięki której nawet tradycyjny kotlet z ziemniakami nabiera zupełnie nowego wyrazu. Jednak co zrobić, gdy czas nagli, a nam brakuje kulinarnej weny? W tym...
-
-
W naszych kuchniach znajduje się wiele produktów, które bardzo niesłusznie, uważamy za odpadki. Jednym z nich jest chociażby woda z ogórków kiszonych, mająca wiele, ciekawych zastosowań. O tym, że ogórki kiszone są smaczne i zdrowe przekonał się już niemal cały świat. Kiszonki doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu, dostarczając mu wielu minerałów i witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania. Badania potwierdziły, że kiszone ogórki doskonale wspierają układ odpornościowy,...
-
...jogurtem z gałką muszkatołową, indyk pieczony, ziemniaki z wody, surówka z kapusty kiszonej i jabłka, kompot. Albo: zupa-krem z buraków z natką pietruszki, halibut pieczony w papilocie, kasza jęczmienna, surówka z selera i jabłka z dodatkiem jogurtu, kompot. Podwieczorek Ryż z jabłkami i jogurtem, herbata owocowa. Albo: dwa ciastka owsiane, miseczka malin, pół szklanki kefiru lub jogurtu...
-
Wbrew pozorom, kiszenie ogórków wcale nie jest prostą sprawą. Aby były naprawdę smaczne, musicie przestrzegać kilku ważnych zasad podczas ich przygotowywania. Tylko wtedy się udadzą. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o kiszonych ogórkach, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Dlaczego tak bardzo...
-
-
Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...
-
-
Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...