• Informacje na temat:

    surówka z kiszonej kapusty z papryką konserwową

Przepisy na temat: surówka z kiszonej kapusty z papryką konserwową
Artykuły na temat: surówka z kiszonej kapusty z papryką konserwową
  • Dietetyczne kiszonki

    Kiszona kapusta z kaparami Składniki: 400 g kiszonej kapusty, 1 małe jabłko, 1 mała cebula, 50 g kaparów, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki przecieru pomidorowego, sok z 1 cytryny, sól(...). Surówka z kiszonych buraków Składniki: 2 kiszone buraki, 1-2 jabłka, 1 łyżka oleju rzepakowego, 1 łyżka jogurtu, 1 łyżeczka miodu Jabłka obierz i zetrzyj z burakami na tarce. Wymieszaj z olejem...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...ugotowanej kaszy perłowej, sandacz pieczony w folii, marchewka z groszkiem, surówka z kapusty kiszonej, polana łyżką oliwy. Podwieczorek: Filiżanka budyniu, ugotowanego na mleku o zawartości 0,5 proc(...) : 3 kromki chleba orkiszowego, 3 plastry sera białego półtłustego. Surówka z rukoli i kiełków sojowych, z 3 łyżkami prażonych pestek z dyni. II Śniadanie: Jogurt naturalny, 3 łyżki pestek słonecznika...

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...

  • ...- przygotowany z 2 szklanek kiszonej kapusty, 1 frankfuterka, 100 g cielęciny, 3-4 pieczarek, 2 łyżeczek koncentratu pomidorowego i cebuli (wystarcza zwykle na 2 razy) 3) makaron (1 szklanka suchego(...) bułeczki, cebuli), ogórek kiszony 6) ryba smażona na 1 łyżce oleju z przyprawami z sałatką warzywną (pół kapusty pekińskiej, łyżka kukurydzy, papryka, ogórek, pomidor, łyżka jogurtu naturalnego, przyprawy...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...