• Informacje na temat:

    surowka z kapusty bialej papryki oleju

Przepisy na temat: surowka z kapusty bialej papryki oleju
  • Potrawy na cały tydzień

    Sposób przygotowania 1. Mąkę zagnieć z wodą i solą, owiń folią na pół godziny. Formuj kulki, wałkuj, smaż około 40 sekund z każdej strony.  2. Warzywa pokrój, usmaż na oleju, wlej kilka łyżek wody(...), polej kilkoma łyżkami oleju i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszaj, odstaw na pół godziny.  2. Paprykę, cukinię, bakłażana, ziemniaki pokrój w kawałki, posyp przyprawami, smaż na oliwie ze wszystkich...

  • bardzo szybka i smaczna surówka, można dodawać dowolne dodatki, u mnie koperek i rzodkiewka

  • Tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    ...podawaj z ziemniakami z wody oraz surówkami. Pieczone po diabelsku z ostrą papryką Składniki: 1/2 kg żeberek, cebula, 4 ząbki czosnku, 3-4 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku(...): w wysokim garnku, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę oraz czosnek, dodaj dżem, przecier oraz tymianek, po zagotowaniu zdejmij z ognia i odstaw pod przykryciem. • Żeberka przesmaż następnie na oleju na...

  • bomba vit. C, smaczna i bardzo zdrowa. Jedna zolta papryka zawiera tak duzo vit.C, co 3 cytryny. W polaczeniu z pozostalymi skladnikami to jest prawdziwa bomba C.

  • Obiad w pół godziny

    ...z kurczaka, - 1/2 białej cebuli, - po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, - 20 dag pomidorów, - 1 cukinia, - 1/2 bakłażana, - 2 łyżki oleju, - 3 ząbki czosnku, - 2 gałązki rozmarynu, - 2 gałązki(...)Propozycja 1. Ziemniaki po swojsku, z szynką i ogórkiem Składniki na 6 porcji: - 1 kg ziemniaków, - 2 cebule, - 3 łyżki oleju, - po15 dag szynki i wędzonego boczku, - 3 kwaszone ogórki...

  • Surówka z białej kapusty.

  • Pyszny dodatek do obiadu i nie tylko.

  • Super prosta surowka do obiadu.

  • Przygotowanie jej to mniej niż kwadrans, a w smaku jest o wiele lepsza niż surówki kupione w sklepie.

  • pyszna zdrowa i szybka

Artykuły na temat: surowka z kapusty bialej papryki oleju
  • 12 hitów z warzywniaka

    ...zmiażdżyć. Dopiero wówczas uwalniają się substancje obniżające cholesterol. Jedz go na surowo, np. dodawaj do sosu winegret - z oleju i cytryny. Natka pietruszki : Zawiera wyjątkowe połączenie witamin(...), 1/2 banana i łyżkę migdałów. Dodaj łyżeczkę oleju lnianego. Szpinak : Swoje właściwości obniżające cholesterol szpinak zawdzięcza witaminom z grupy B oraz dużej zawartości błonnika. Zmniejsza on...

  • Airfryer Philips to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir gwarantuje do 80% mniej tłuszczu w twoim jedzeniu, zapewniając doskonały smak potraw. W urządzeniu Airfryer można więc przygotować zdrowe jedzenie, które jest chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, używając bardzo małej ilości tłuszczu lub w ogóle z niego rezygnując. Nie potrafisz zrezygnować ze smażonych potraw, choć masz świadomość, że ociekające...

  • Wzmocnij się po antybiotyku

    ..., szczypta pieprzu, szczypta ostrej papryki, chleb na zakwasie Cebulę posiekaj w drobną kostkę, posyp solą i poczekaj, aż zmięknie. Zalej połową szklanki oleju rydzowego, dopraw szczyptą pieprzu i papryki(...), które ci w tym pomogą. Na poprawę pracy jelit - miks soków : 200 g marchwi, 200 g buraków, 200 g korzenia pietruszki, 200 g selera, 200 g białej kapusty, 4 duże ząbki czosnku, skórka chleba razowego...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Szczupła i zdrowa dzięki diecie smart food

    ...zyskasz, dodając je np. do sałatek. Jeśli musisz smażyć na oliwie czy oleju rzepakowym, rób to możliwie krótko, aby tłuszcz nie stracił swoich właściwości. Oleju lnianego używaj wyłącznie na zimno. To ci...

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...

  • Więcej energii w siedem dni!

    ...cebuli. OBIAD: Mintaj z warzywami 200 g mintaja upiecz w folii. Na oleju podduś pokrojoną marchewkę, paprykę, cebulę i cukinię. Ułóż rybę na warzywach. Zjedz z ryżem. KOLACJA: Tortilla z szynką Ziemniak pokrój w słupki i podsmaż na oleju. Dodaj dwa pokrojone plasterki szynki, zalej dwoma jajkami. Smaż pod przykryciem, aż jajka się zetną. Zjedz z sałatą z sosem winegret. Wtorek...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • 5 leczniczych terapii z kolorowych warzyw

    ...bułki. Sałatka antynowotworowa Poszatkuj pół główki kapusty. Pokrój w krążki dwie czerwone cebule i zeszklij na oleju. Następnie dodaj kapustę, podlej sokiem z jabłek, lekko posól i duś na małym(...). Gotuj około 30 min. Zjedz gorącą zupę z grzankami. Surówka bogata w wit. C Pół główki kapusty poszatkuj, ugnieć z solą i odstaw na 2 godziny. Po tym czasie kapustę odsącz. Upraż kilka orzechów...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....