• Informacje na temat:

    surowka z czerwonej papryki na zime

Przepisy na temat: surowka z czerwonej papryki na zime
  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

  • bomba vit. C, smaczna i bardzo zdrowa. Jedna zolta papryka zawiera tak duzo vit.C, co 3 cytryny. W polaczeniu z pozostalymi skladnikami to jest prawdziwa bomba C.

  • Sezon na cukinię trwa w najlepsze! To idealny czas na przygotowanie przetworów z cukinii i zatrzymanie smaków lata na dłużej. Dziś proponuję Wam pyszny sos z cukinii i papryki. To smaczna i zdrowa alternatywa dla sosów w słoikach ze sklepowych półek. Ten słodko - kwaśny sos jest bardzo aromatyczny i lekko pikantny. Jest świetnym dodatkiem do makaronu, kaszy czy ryżu. Sprawdzi się również jako dodatek do dań z grilla, kanapek, a nawet jako sos do pizzy. Polecam Wam gorąco!

  • Idealna do obiadu, ale może być też wykorzystana jako dodatek do innych sałatek – wystarczy dodać np: pokrojoną szynkę, ser oraz kukurydzę i majonez. Można ją też użyć jako pikle na kanapki. Proporcja na 12 słoików o pojemności 300-350 ml.

  • Bardzo prosty w wykonaniu, a zimą dostarcza wiele radości smakowych pod postacią sosów do deserów, dań obiadowych i masy do ciasta.

  • Bardzo smaczna i kolorowa surówka.

  • wyjatkowo smaczne,nawet do chlebka z maslem..

  • Jak dla mnie, to idealny sos paprykowy.

  • Idealna sałatka jako dodatek do dań. Sałatka dobra do wszystkiego, obiadów, do kanapek, również do wyjadania ze słoika.

Artykuły na temat: surowka z czerwonej papryki na zime
  • Zimą dbaj o nerki

    ​Nasze nerki raczej nie lubią zimna. Organom tym służą ciepłe podkoszulki i dłuższe kurtki osłaniające dolną część pleców, ale też rozgrzewające dania i napoje. Zwróć uwagę, czy dłonie i stopy szybko ci marzną - jeśli tak, może to być sygnał, że nerki potrzebują uwagi.

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Czego ci brak?

    Zimą jemy mało warzyw i owoców. W ten sposób fundujemy sobie wiosenne osłabienie, bo nie dostarczamy organizmowi wystarczającej porcji witamin i mikroelementów, mówią specjaliści. Na szczęście jest jeszcze czas na działania profilaktyczne. W miesiąc uzupełnisz niedobory. Łykając suplementy? Otóż nie, wystarczy zmiana codziennego menu. O wskazówki poprosiliśmy dietetyka.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Najlepsze kuracje oczyszczające

    ..., puree z czerwonej soczewicy i marchewki z surówką z selera. Podwieczorek: Pomarańcza. Kolacja: Sałatka z awokado, pieczywo pełnoziarniste z mozzarellą. Tę dietę proponuje dr Marek Bardadyn autor...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Są lepsze od suplementów diety

    ...zamiast tabletki z syntetyczną witaminą C zjesz przynajmniej pół czerwonej papryki. Dostarczy ona aż 144 mg naturalnej witaminy C - to dwa razy więcej niż potrzebujemy każdego dnia. Warzywo najlepiej jeść...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Sucha skóra. Pomoże dieta

    .... Już pół papryki wystarczy, aby zaspokoić dzienne zapotrzebowanie organizmu na tę witaminę. Taką samą ilość znajdziesz w dwóch liściach jarmużu, trzech różyczkach brokułu, sześciu brukselkach lub...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...