• Informacje na temat:

    surówka z czerwonej kapusty z majonezem i czosnkiem

Przepisy na temat: surówka z czerwonej kapusty z majonezem i czosnkiem
Artykuły na temat: surówka z czerwonej kapusty z majonezem i czosnkiem
  • Święta inaczej

    ..., czerwonej kapusty, z buraczkami). Chcesz i kotlet, i bigos? Nałóż go tyle, co surówki. A zanim zaczniesz jeść, wypij szklankę wody z cytryną. Zapełni żołądek i ułatwi trawienie tłuszczów. Schab(...) nafaszerujesz go cebulą, czosnkiem, pietruszką, cytryną, duszonymi warzywami korzeniowymi. Nie chcesz rezygnować z chrupiącej skórki? Lekko obsmaż rybę na maśle, przełóż do brytfanki, przykryj warzywami...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • W superformie: 10 prostych sposobów na płaski brzuszek

    .... Należą do nich przede wszystkim: warzywa strączkowe (świeże, gotowane, konserwowe, smażone oraz pieczone); wszystkie rodzaje kapusty (biała, czerwona, włoska, pekińska, brukselka), a także cebula...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Wieprzowina w miodzie

    ..., 5 łyżek miodu, 100 ml brandy, sól, pieprz Ponadto: surówka z czerwonej kapusty, listki świeżej mięty do dekoracji 1. Mięso opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Skórkę w szynce ponacinaj ostrą(...) i odstaw pieczeń do ostygnięcia. 5. Na półmisku ułóż surówkę z czerwonej kapusty, a na niej szynkę. Przed samym podaniem pieczeń polej brandy, od razu podpal. Po ugaszeniu pokrój ją w plastry i podawaj...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • ...przygotować surówkę z czerwonej lub białej kapusty. Kolacja dla Hrabala według Tomasza Brzozowskiego Składniki: • 4 dorodne ziemniaki ze skórką • 4 duże płaty lub dzwonka wędzonego łososia • kubeczek(...) wystudzić i ułożyć na dużym talerzu. Owinąć każdy ziemniak płatem wędzonego zimnego łososia i zalać śmietaną z ziołami, solą i pieprzem. Można też przygotować masło z czosnkiem i solą; niektórzy wola...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Diety oczyszczające

    .... Wypij 3 litrów płynów: wody, herbaty zielonej, czerwonej lub białej. Obierz też główkę czosnku, podziel na ząbki i pokrój każdy wzdłuż, na kilka części. Najpierw wrzuć do wrzątku ziemniaki, po kilku(...), herbaty zielonej i czerwonej pij też herbatki ziołowe, np. Dziurawiec-fix - ma działanie żółciopędne, Melissa-fix uspokaja jelita i żołądek, Vitis-fix, działa antybakteryjnie i wspomaga nerki. Zaparz...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Kiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w oczyszczeniu organizmu...