• Informacje na temat:

    surówka z czerwonej kapusty z fasolą

Przepisy na temat: surówka z czerwonej kapusty z fasolą
Artykuły na temat: surówka z czerwonej kapusty z fasolą
  • Gdzie te czerwone

    ..., które wiąże tlen z płuc i dostarcza go do wszystkich tkanek. W każdej krwince czerwonej jest około 280 mln cząsteczek hemoglobiny. Obliczono, że gdyby jej nie było, to aby zaopatrzyć wszystkie tkanki(...). surówkę z kiszonej kapusty i wypić szklankę soku z pomarańczy lub wody z cytryną.  Wiedzą oni również, że aby organizm miał szansę wytworzyć nowe czerwone krwinki, oprócz żelaza potrzebuje jeszcze kwasu...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Co jeść, by złagodzić objawy reumatyzmu

    ...grahamka z pastą z makreli, jajkami, natką pietruszki, woda.  Obiad  Barszcz czerwony z uszkami, ziemniaki, pulpety z indyka w sosie pomidorowym, surówka z kapusty, kompot albo zupa jarzynowa, kasza(...) z rukoli, czerwonej fasoli i pomidorków koktajlowych, herbata. Zobacz także:

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • To cię wzmocni

    ​Nawet jeśli do tej pory lekceważyłaś wszystkie wskazówki, które wysyłał ci organizm: brak odporności, częste infekcje, niewysypianie się, czas z tym skończyć.

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...

  • Co jeść, gdy brakuje żelaza

    ...witaminy C i kwasów organicznych (np. jabłkowego, cytrynowego) poprawia wchłanianie żelaza. Dlatego mięso i ryby zawsze jedz z warzywnymi surówkami.  Pożądane w diecie Codziennie dostarczaj organizmowi...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Jesz przez 8 godzin, pościsz przez pozostałe 16

    ...z duszonej cukinii, papryki, cebuli, pomidora i czerwonej fasoli. Jarzynowa z klopsikami: Zupa ugotowana na porcji włoszczyzny, z kalafiorem i ziemniakami, z kilkoma klopsikami (drobiowe mięso, cebula...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...