• Informacje na temat:

    surówka z białej kapusty z ogórkiem

Przepisy na temat: surówka z białej kapusty z ogórkiem
  • Schabowy po góralsku idealny na mroźny dzień

    ...rozpuści. Podajemy natychmiast po wyjęciu. Takie kotlety znajoma góralka z Zębu podaje z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub z ogórków i świeżej białej kapusty z koperkiem i z kwaśnym sosem na...

  • Potrawy na cały tydzień

    ...ze wszystkich stron. Podawaj z białym pieczywem lub ryżem i surówkami.  Lazania ziemniaczana Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obierz, pokrój w plastry, smaż na oleju z obu stron. Posyp(...) naprzemiennie ziemniaki, i mięso. Zapiekaj 30 minut w temp. 180 st. C. Pod koniec posyp startym żółtym serem i natką.  Sałatka z czerwonej kapusty Sposób przygotowania 1. Kapustę...

  • Suróweczka w sam raz do obiadu ale także jako dodatek do hamburgerów :).Pyszna i chrupiąca

  • Obiad w pół godziny

    Propozycja 1. Ziemniaki po swojsku, z szynką i ogórkiem Składniki na 6 porcji: - 1 kg ziemniaków, - 2 cebule, - 3 łyżki oleju, - po15 dag szynki i wędzonego boczku, - 3 kwaszone ogórki(...) z kurczaka, - 1/2 białej cebuli, - po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, - 20 dag pomidorów, - 1 cukinia, - 1/2 bakłażana, - 2 łyżki oleju, - 3 ząbki czosnku, - 2 gałązki rozmarynu, - 2 gałązki...

  • Zdrowa,szybka,świetny dodatek do obiadu

  • Bomba witaminowa potrzebna o każdej porze roku.

  • Cześć, dzisiaj chciałbym pokazać Wam fajny przepis na surówkę z białej kapusty, którą można przechowywać w lodówce śmiało 3 tygodnie ;)

  • jedna z moich ulubionych surówek którą często robię, jest naprawdę smaczna, a przepis pochodzi z książeczki poradnika domowego "Potrawy jarskie"...

  • Surówka z natką koperkiem, pyszna i zdrowa. Zapraszam.

Artykuły na temat: surówka z białej kapusty z ogórkiem
  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    ...​Powinnaś zjadać pięć niewielkich posiłków. Unikaj spożywania smażonych oraz tłustych mięs i wędlin - boczków, golonek, żeberek i baleronów. Wybieraj gotowany drób, schab, króliki i chude mięso wołowe. Jedz ryby - pieczone i gotowane. Wystrzegaj się ostrych oraz wzdymających potraw - kapusty, grochu, soczewicy, fasoli, chili. Warzywa spożywaj zawsze w towarzystwie chleba lub kaszy. Jedz...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Co jeść, żeby uniknąć zajadów i pękania ust

    Śniadanie  Omlet z pomidorami i natką, 2 kromki razowca z masłem, kawa zbożowa albo owsianka z jabłkiem i cynamonem, kawa.  Drugie śniadanie  Suflet czekoladowy, herbata wiśniowa albo kanapka z serem dojrzewającym, wędliną, sałatą i pomidorem, woda z limonką.  Obiad  Grochówka, klopsy cielęce, kasza, surówka z marchwi i selera, kompot jabłkowy albo zupa brokułowa, ziemniaki, rolada wołowa...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    ...kromki chleba gryczanego z wędliną drobiową i świeżym ogórkiem. Herbata ziołowa. Drugie śniadanie: Sałatka z miksu sałat, papryki i ogórka z odrobiną oliwy. Obiad: Komosa ryżowa z gulaszem, surówka z kapusty pekińskiej. Podwieczorek: Sałatka owocowa z owoców sezonowych z łyżką orzechów. Kolacja: Zupa krem z dyni. Dzień 2 Śniadanie: Sałatka śledziowa z cebulką i ogórkiem kiszonym...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Co powinnaś jeść, by wzmocnić paznokcie?

    ..., szczypiorem i pomidorem, kawa. Albo: domowy koktail na kefirze z awokado, owocami i łyżką ziaren sezamu, biała herbata. Drugie śniadanie Surówka z selera, jabłka i truskawek z łyżką śmietany i łyżeczką ziaren słonecznika, herbata zielona. Albo: owsianka na wodzie z bananem i aronią. Obiad Krem z brokuła, pierś kurczaka pieczona w ziołach, kasza jaglana na ostro, surówka z białej kapusty...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...

  • Bezsenność - pomogą figi i sok z wiśni

    ...(zwłaszcza gryczanej). Porcja mięsa lub ryby z dodatkiem fasoli, soi, ziemniaków oraz surówka z sałaty, pora albo kiszonej kapusty zaspokoi dzienne zapotrzebowanie organizmu na te składniki. Na deser lub(...), gotowanym bobie, soi. Zjedz je z chudą wędliną lub mięsem (pierś indyka, kurczaka), twarogiem i warzywami - pomidorem, ogórkiem, sałatą. Z roślin strączkowych możesz przyrządzić pastę na kanapki...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...