• Informacje na temat:

    surowka z bialej kapusty z imbirem

Przepisy na temat: surowka z bialej kapusty z imbirem
Artykuły na temat: surowka z bialej kapusty z imbirem
  • Zdrowe i oryginalne dodatki do obiadów

    Zimą zamiast zielonych sałat znacznie zdrowiej jest jadać tradycyjne surówki np. tę z białej kapusty. Aby zaskoczyć domowników nowym smakiem, możesz trochę przełamać tradycję: dodaj do kapusty(...) na kwadrans. Następnie odlej sok i dodaj niewielką ilość pora. Przypraw do smaku solą, pieprzem cayenne, imbirem i oliwą z oliwek. Zwykła surówka z marchwi zyska inny smak, jeśli okrasisz ją...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Grzybica kocha lato

    ​Mimo iż podczas ciepłych dni szczególnie dbamy o nasze paznokcie, nie powinnyśmy ulegać złudzeniu, że są całkiem bezpieczne. Jest wręcz przeciwnie. W lecie znacznie łatwiej zarazić się grzybicą paznokci niż zimą.

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...

  • Krótkie posty znanych dietetyków

    ...praskę, majerankiem - śniadanie: 1/2 grejpfruta z cynamonem, surówka z kapusty pekińskiej i 2 plastrów pomarańczy przyprawiona ziołami, surówka z selera, marchewki i jabłka, brokuł gotowany na parze(...) i ogórka kwaszonego doprawiona czosnkiem, bigos ze świeżej kapusty i marchewki posypany koperkiem, herbata ziołowa konsultacja Iza Czajka , dietetyk...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Wzmocnij się po antybiotyku

    ..., które ci w tym pomogą. Na poprawę pracy jelit - miks soków : 200 g marchwi, 200 g buraków, 200 g korzenia pietruszki, 200 g selera, 200 g białej kapusty, 4 duże ząbki czosnku, skórka chleba razowego, łyżka cukru i soli Warzywa, oprócz kapusty, zetrzyj na tarce. Kapustę poszatkuj. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. Wszystko przełóż do 5-litrowego garnka, dodaj suchą skórkę chleba razowego...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • 5 leczniczych terapii z kolorowych warzyw

    ...bułki. Sałatka antynowotworowa Poszatkuj pół główki kapusty. Pokrój w krążki dwie czerwone cebule i zeszklij na oleju. Następnie dodaj kapustę, podlej sokiem z jabłek, lekko posól i duś na małym(...). Gotuj około 30 min. Zjedz gorącą zupę z grzankami. Surówka bogata w wit. C Pół główki kapusty poszatkuj, ugnieć z solą i odstaw na 2 godziny. Po tym czasie kapustę odsącz. Upraż kilka orzechów...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...