• Informacje na temat:

    surówka mojej córki

Przepisy na temat: surówka mojej córki
  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...! Uwielbiam wyzwania, w pracy i... w mojej kuchni Renata Struska (39 l.), konsultantka Avon, lubi oglądać programy kulinarne, poznawać nowe smaki i testować je w kuchni. Koniecznie razem z rodziną...

  • Pizzerinki czyli małe pizze wielkości deserowego talerzyka to ulubione danie mojej córki. Może je jeść na śniadanie, obiad i kolację, także jako deser i zamiast lodów. W związku z powyższym aktywnie uczestniczyła w procesie kulinarnym zwanym wyrobem pizzy.

  • Moja nastoletnia córka zrobiła dzisiaj deser do obiadu - w sam raz na tę porę roku, chociaż to dla niej ulubiony deser (nie licząc lodów) przez cały rok. Sałatka owocowa. Tym razem z owoców sezonowych, ale w sumie mogą być dowolne.

  • przepyszna surówka niedroga bardzo zdrowa

  • Zapraszam Was na wigilijny barszcz mojej Mamy, który- za sprawą suszonych grzybów- pachnie lasem, zeszkloną cebulką, soczystymi burakami, majerankiem, listkiem laurowym. Do niego wkrawana jest marchewka w słupki, co także czyni go innym, niż zazwyczaj. Mama serwuje go z delikatnymi i rozpływającymi się w ustach pierogami, ja zdecydowałam się na sakiewki z ciasta francuskiego z farszem z kapusty kiszonej i leśnych grzybów.

  • Uwielbiam surówki, które są proste i błyskawiczne w przygotowaniu, a do tego smaczne i wyraziste w smaku. Taka jest surówka z porem, kukurydzą i marchewką. Charakteru dodaje jej także sos z dodatkiem mojej ulubionej pikantnej, lekko słodkiej musztardy kremskiej. Surówka wspaniale komponuje się z daniami mięsnymi oraz rybnymi. Będzie także świetnym dodatkiem do tortilli. Przepis jest naprawdę prosty - warto spróbować! :)

  • Prosta zupa dla fasolowych smakoszy wg przepisu mojej mamy :)

  • Kruche i delikatne rogaliki z marmoladą wg przepisu mojej mamy.

  • Ulubiona, szybka i prosta sałatka mojej mamy. Wszystkim smakuje i zawsze prosimy o WIĘCEJ....

  • Skoro jesień, to jabłka, a skoro jabłka – to szarlotka, a najlepiej – szarlotka mojej mamy. A raczej jabłecznik mojej mamy, bo ona sama nigdy nie nazywała tego pysznego i prostego ciasta szarlotką. W czasach mojego dzieciństwa to był po prostu jabłecznik. Mama na szczęście często go piekła. Uwielbiałam to ciasto! A najbardziej wtedy, gdy było świeżutkie i ciepłe, przed chwilą wyjęte z piekarnika. Mama nie chciała się godzić na jedzenie tak świeżego ciasta. Ostrzegała, że brzuchy nas rozbolą....

Artykuły na temat: surówka mojej córki
  • Sezon na grillowanie

    ...zachować umiar, a zamiast chleba lepiej przegryźć mięso surówkami. No i nie przesadzać z alkoholem! Jak grillować, by sobie nie szkodzić ● Mięso marynujemy. Będzie smaczniejsze, lżej strawne...

  • Katarzyna Meller postanowiła przypomnieć przepisy swojej mamy, Beaty. Tradycyjne potrawy stają się pretekstem do przywołania rodzinnych wspomnień i anegdot, a także przypomnienia ulubionych dań członków całej rodziny Stare receptury są inspiracją dla córki do poszukiwania własnych smaków. Przepisy są proste i szybkie w przygotowaniu, choć zdarzają się i takie, które wymagają nieco więcej kunsztu kulinarnego. Pojawiają się dania tradycyjne - na przykład, pasztet, łazanki z kapustą, zrazy,...

  • Primavika – dwadzieścia lat pasji

    ...wiedziałem, że taka dieta jest dużo zdrowsza - to były główne powody. Pracowałem wtedy na budowie, byłem jeszcze kawalerem, więc ta decyzja była sporym problemem głównie dla mojej mamy. Z menu wypadły(...) według mojej wiedzy dieta wegańska - wiem, że bardzo narażam się teraz weganom - bez odpowiedniej komplementacji może być groźna dla zdrowia m.in. z powodu niedoborów witaminy B12. Wiele osób decyduje się...

  • Wyłoniliśmy zwycięzców konkursu, do których powędruje wspaniała książka autorstwa Darii Ładochy "W mojej tajskiej kuchni" oraz torba na zakupy Smaker.pl. Ogromnie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia, jakie do nas przesłaliście. Miło wiedzieć, że tak wiele osób odżywia się w sposób świadomy, zgodnie z filozofią "jesteś tym co jesz". Spośród wszystkich Waszych propozycji wyłoniliśmy trzy. A oto zwycięzcy: Pani Aneta Filozofia gotowania Darii Ładochy sprowadza się do tego, by szybko łączyć...

  • Matki piłkarzy. Przy każdym faulu łza

    .... - Z mojej perspektywy to najstraszniejsza chwila w jego karierze - mówi Halina. - Mówił potem, że ten moment uświadomił mu, jakie ma życie, jak dużo do stracenia. A do mnie dotarło, że mogłabym go stracić...

  • W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i mnóstwo praktycznych informacji, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni! Przemierzając Tajlandię, Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem. Szefowie lokalnych restauracji wprowadzili ją w tajniki swojej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły tradycyjne receptury. Obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw i wróciła, by podzielić się tym, czego się...

  • ...coraz ładniej. Czekamy na nowy stół i krzesła. Jutro wypad do Warszawy, mam dwie swoje córki i jedna pozyczoną od siostry. Poza sprawynkami załatwimy jeszcze koncert w filharmonii- dla sroli(...) u mamy mnie ucieszyły, bo jakies takie ekspresowe, a mama uradowana była, że  ją wyreczyłyśmy. Milego wieczoru. PS. Dzis na stole mojej mamy: pieczone ziemniaczki, pierś z kurczaka  panierowana...

  • Miedziane rondle wiszą nad kuchnią, tymianek i rozmaryn rozsiewają swój zapach w ogrodzie, a boulangerie jest otwarta każdego dnia w tygodniu. I jak tu nie kochać francuskiej prowincji i francuskiego jedzenia? Dwadzieścia lat temu Amerykanka Susan Loomis dała się temu uwieść i zamieszkała wraz z rodziną w niewielkiej miejscowości Louviers w Normandii. Opowiadając o swoich sąsiadach oraz przyjaciołach, ich tradycjach i zwyczajach, odziedziczonych po przodkach i pięknie kultywowanych przez...

  • Gdy jedzenie szkodzi

    ...z myślą o tych osobach w mojej poprzedniej książce "Pokonaj alergię" umieściłam 250 przepisów na potrawy bezglutenu, mleka i cukru. Organizuję też dla nich warsztaty kulinarne, podczas których uczę, jak...

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...