• Informacje na temat:

    surówka do wątróbki wieprzowej

Przepisy na temat: surówka do wątróbki wieprzowej
Artykuły na temat: surówka do wątróbki wieprzowej
  • Jak poprawić wyniki morfologii? Sięgnij po produkty dobre dla krwi!

    ...- już 100 g wątróbki wieprzowej pokrywa dzienne zapotrzebowanie kobiety na żelazo. Jadaj ją nawet dwa razy w tygodniu. Uwaga! Z umiarem sięgaj po pokarmy, które mogą utrudniać przyswajanie żelaza...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • Jabłko - smak jesieni

    ...podawaj z brokułami polanymi sosem serowo- czosnkowym. Pieczeń z musem jabłkowym Składniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej, 2 łyżeczki kminku, 3 listki laurowe, 3 ząbki czosnku, 5 sztuk ziela angielskiego(...) musem jabłkowym. Wątróbka z jabłkami Składniki: 40 dag wątróbki, jabłko ze skórką, cebula, pół szklanki mleka, 2 łyżki oleju, łyżeczka majeranku, sól, pieprz, pół szklanki bulionu. Przygotowanie...

  • Sałatki i surówki - piękne, zdrowe, kolorowe. Wiele pomysłów na połączenia warzyw i owoców do wykorzystania jako przystawka, na kolację czy spotkanie okolicznościowe. Rozmaite zestawy wzbogacone wędlinami, pieczonym mięsem, gotowaną rybą. Zimowe bomby witaminowe są ważnym elementem codziennej diety.

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    Karyncka zupa świąteczna / Kirchtagssuppe Składniki 250 g chudej wołowiny 250 g baraniny 1/4 kury rosołowej po 50 g śledziony i wątróbki kilka kości 1 1/2 l wody 100 g włoszczyzny 1 mała cebula po 5 ziarenek pieprzu i goździków 2 szczypty szafranu 1 liść szałwii trochę imbiru, bazylii i soli 1/4 l kwaśnej śmietany 1 żółtko 1 łyżka mąki odrobina białego wina...

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...

  • Wygraj z anemią i odzyskaj siły

    ...robi się ekspresowo. Późno wracasz z pracy i nie w głowie ci robienie pieczeni cielęcej czy wątróbki z jabłkami. Liczy się czas: mrożona pizza, bitki z piersi kurczaka, kajzerka z serem. Tymczasem żadne...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Co zrobić, aby wyrwać się z kuchennej rutyny i zaserwować bliskim wyjątkowy obiad? Nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, czasem wystarczy postawić na ciekawy dodatek, który zupełnie odmieni oblicze dobrze wam znanych potraw. Fot. 123RF/Picsel Trudno wyobrazić sobie obiad bez warzywnych dodatków. To niezbędna nam porcja witamin, dzięki której nawet tradycyjny kotlet z ziemniakami nabiera zupełnie nowego wyrazu. Jednak co zrobić, gdy czas nagli, a nam brakuje kulinarnej weny? W tym...