• Informacje na temat:

    surówka do pieczonego drobiu

Przepisy na temat: surówka do pieczonego drobiu
Artykuły na temat: surówka do pieczonego drobiu
  • "Pierogi z pieca" wygrały na Mazowszu

    ...przepisów. Zwycięskie pierogi zostały przygotowywane z mąki pszennej i żytniej, drożdży z nadzieniem z kaszanki, wątróbki z drobiu i jabłek. Wyróżniono także "Karpia w sosie musztardowym" autorstwa Beaty(...); 5 dag mąki żytniej; 3 dag drożdży; 3 łyżki oliwy; 0,5 łyżeczki cukru; 0,5 łyżeczki soli; 0,5 łyżeczki majeranku; wody ile wejdzie Składniki na nadzienie: 20 dag kaszanki; 4 wątróbki z drobiu; 2 duże...

  • Dla wielu z nas umycie mięsa przed jego wykorzystaniem to rutynowa czynność. Warto jednak wiedzieć, że może nam to nie wyjść na zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Bakterie rodzaju Campylobacter (głównie Campylobacter jejuni i Campylobacter coli) to jedna z najczęstszych przyczyn zatruć pokarmowych - wywołuje więcej infekcji niż salmonella, E. coli i listeria razem wzięte. Szacuje się, że na świecie pojawia się nawet pół miliarda tego typu zakażeń rocznie. Jak objawia się kampylobakterioza? Chory ma...

  • Krem z cykori z migdałami czyli sezon na zupy 2015 ! oraz DIETA, dzień 4-ty.

    ...z cząstkami pomarańczy i sokiem pomarańczowym do pieczonego drobiu.   Tym razem skusiłam się na zupę, która z dodatkiem szalotek i migdałów jest pyszniutka !   Dziś 4-ty dzień diety… Śniadanie(...) sałatka owocowa : świeży ananas, kiwi, pomarańcze, gruszki, jabłka, banan, sok z cytryny i garść migdałów.   Kolacja : surówka z pora z oliwą z orzechów, omlet z pieczarkami, szalotkami...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • To musisz wiedzieć o czerwonej kapuście

    Nie farbuje Przed krojeniem czerwonej kapusty nacieram dłonie odrobiną oleju, wtedy sok ich nie zafarbuje. Smaczniejsza Do gotowania kapusty, z której przyrządzam ciepłą jarzynkę, np. do pieczeni wieprzowej lub drobiu, dodaję przyprawy korzenne do grzanego wina. Przesypuję je do woreczka, który wkładam do garnka i wyjmuję przed końcem gotowania. Do kapusty nie dodaję innych przypraw, poza...

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    ...kiełbasy. Niebo w gębie! Na drugie danie niezawodne okażą się różnego rodzaju mięsne pieczenie. Cielęcina, faszerowany schab czy potrawy z drobiu (najlepiej te z kaczki lub gęsi) przypadną do gustu...

  • Sałatki i surówki - piękne, zdrowe, kolorowe. Wiele pomysłów na połączenia warzyw i owoców do wykorzystania jako przystawka, na kolację czy spotkanie okolicznościowe. Rozmaite zestawy wzbogacone wędlinami, pieczonym mięsem, gotowaną rybą. Zimowe bomby witaminowe są ważnym elementem codziennej diety.

  • Nadciśnienie - jak je pokonać

    .... w surówkach, daniach z warzyw. Jego ostry smak i intensywny zapach sprawią, że nie odczujemy jej braku. Aby pozbyć się nieprzyjemnego zapachu po spożyciu czosnku, wypij 1/2 szklanki naparu mięty(...), śmietany). Zastąp tłuste mięsa i wędliny chudymi (np. z drobiu) lub rybami. Uważaj na sól! Dużo jest jej  w konserwach i wędlinach.

  • Lampka wina do obiadu, czy kolacji nadaje posiłkom elegancji. By dodać do tego smak, trzeba potrafić dobrać wino. Fot. 123RF/Picsel Najprostszy i powszechnie znany podział win - białe do ryb i drobiu, czerwone do mięs - to nie wszystko. Istnieją dwie podstawowe zasady, którymi należy się kierować wybierając wino do potrawy. To zachowanie zasady kontrastu i dopasowania. Na czym to polega? Wina muszą być w przeciwnym smaku do potrawy tak, by nie zlały się z ich nutami smakowymi . Jednocześnie...