• Informacje na temat:

    suflet z 3 serami

Przepisy na temat: suflet z 3 serami
  • Suflet ziemniaczany

    Wykwintne danie ze zwykłych ziemniaków.

  • Wypróbowany przepis na "Makaronowy suflet"

  • Suflet serowy 75 g mąki; 50 g masła; 0,5 szklanki mleka; 100 g tartego żółtego sera; łyżeczka soli; szczypta tartej gałki muszkatołowej. W rondlu roztopić masło, dodać mąkę i mieszać do uzyskania puszystej zasmażki. Wlać zimne mleko, doprawić do smaku i całość mieszać do zgęstnienia. Ściągnąć z ognia. Ubijać z tartym serem i żółtkami. Białka ubić na pianę. Połączyć ją z sosem beszamelowym...

  • grzyby w nowej odsłonie ... sama byłam ciekawa co wyjdzie z tego przepisu i muszę przyznać, że ...smak rewelacyjny :-)

  • Maliny na letnim stole

    .... Podajemy natychmiast. Wartość odżywcza jednej porcji 376 kcal; Białko 10,3 g/ Tłuszcz 52 g/Węglowodany 69 g Zielony suflet z kiwi i z malinami Składniki na 6 porcji: 10 g żelatyny w proszku; 100 ml...

  • Zainspirowane "Masterchefem". Chyba nie musiałabym "oddawać fartucha" :D

  • :)kuchnia francuska

  • Wyśmienite bułeczki, do których nie potrzeba już żadnych dodatków.

  • Aby suflet wyszedł iealny - duże znaczenie ma wielkość jaj ---- to ważne! jajka maja różną wielkość i suflet może się nie udać, jeżeli będzie zbyt mało lub dużo białka!

  • Dobre smaki na talerzu.

Artykuły na temat: suflet z 3 serami
  • Delikatny suflet ziemniaczany

    By suflet nie opadł, trzeba odpowiednio ubić pianę. Musi być tak sztywna, żeby nie wypadła z naczynia odwróconego do góry nogami.

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Suflet lekki jak puch

    Niewiele kalorii, a jaki smak! Lekkie suflety polecamy wszystkim łasuchom.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • A zresztą zrób, co chcesz. Jak wykorzystać resztki jedzenia?

    ..., posypuję dwiema łyżkami parmezanu i powoli dolewam wrzący bulion, który zetnie białko i rozpuści ser. Inny sposób na wykorzystanie chleba to faux soufflet (fałszywy suflet), cudowne, rozgrzewające danie...

  • Zobaczcie, jak przyrządzić tradycyjne indyjskie placki naan, samosę i masalę! fot. sieć restauracji "Ganesh" Tradycyjne placki naan (przepis na 6 porcji) Składniki: 1 kg mąki pszennej200 ml mleka200 ml wody1 łyżka oleju1 jajko2 łyżki cukru1 łyżka soli Sposób przygotowania Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy dłońmi, aż do uzyskania miękkiego, jednolitego ciasta. Całość dzielimy na 6 równych porcji i na blacie oprószonym mąką formujemy w okrągłe placki. Następnie pieczemy w...

  • Suflety na lato

    Lekkie suflety i ryżowe puddingi polecamy jako desery na upalne dni.

  • Czy znasz już smak litewskich serów Dziugas? Jeśli nie, koniecznie skorzystaj z naszej darmowej książki, w której prezentujemy garść apetycznych przepisów na dania, które wyczarujesz w kilka chwil. Sery Dziugas doskonale wzbogacają walory smakowe zarówno klasycznych dań, jak i tych bardziej wyszukanych, a nawet deserów! Dzięki książce "Kulinarna przygoda z serami Dziugas" będziesz w stanie bez kłopotu wyczarować pyszną kolację dla rodziny lub przekąski na przyjęcie, którymi oczarujesz swoich...

  • Male suflety z zielona fasolka

    ...i 4 zoltka. Polaczyc mase z piane delikatnie. Napelnic male foremki do 3/4 wysokosci. Piec 15 minut w 210°C. Podawac natychmiast bo suflet ma to do siebie ze opada, na pozostalej fasolce doprawionej...

  • Zgodnie z polską tradycją, karp to ryba, której na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć. Skąd wziął się ten zwyczaj, jak kupić dobrego karpia i kiedy smakuje najlepiej? Oto kilka rad i trzy przepisy na karpia, które sprawdzą się nie tylko w okresie bożonarodzeniowym. Przepisy na karpia można znaleźć w bardzo starych książkach kucharskich. Jak się okazuje, ta ryba była hodowana już w średniowieczu, w Polsce piastowskiej. Jednak karp zaczął królować na polskich stołach dopiero po II wojnie...