• Informacje na temat:

    strogonow z szynką

Przepisy na temat: strogonow z szynką
  • Bardzo smaczne danie na przystawkę lub jako samodzielne danie obiadowe .Sprawdza się na imprezach jako ciepła kolacja.

  • Moja wersja klasycznego dania. Strogonow to potrawa , podobnie jak bigos , kwaśnica czy grochówka u każdego inna .

  • Popularne u nas danie - coś między zupą a gulaszem. Bardzo smaczna, pyszna, jednogarnkowa potrawa - w sam raz na zakrapianą imprezkę ;)

  • najlepszy strogonow w internecie :)

  • WITAM W MIARE SZYBKIE JAK NA RODZINE GULASZY ALE JA UWAZAM ZE POWINIEN MIEC BARDZIEJ WYGLAD ZUPY PODAWAC Z BAGIETKAMI Z MASLEM CZOSTKOWYM I NATKA PIETRUSZKI WYCIAGNIET PROSTO Z PIECA IDEALNA SPRAWA DO ZIMNYCH NAPOJOW WYSKOKOWYCH NP.ZMROZONA WYBOROWA.

  • Gulasz czy zupa...oto jest pytanie ?

  • Nazwa od bœuf – franc. "wołowina" i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa:) Polecam:)) Pyszne

  • Wypróbowany przepis na "Boeuf Strogonow"

  • orginalny i wyrazisty smak

  • Wjątkowo smaczne lecz dość pracochłonne .

Artykuły na temat: strogonow z szynką
  • Nie nasze gulasze

    Węgierski boeuf Strogonow Składniki: 80 dag polędwicy wołowej, 25 dag małych pieczarek, 2 łodygi selera naciowego, zielona papryka, łyżka sosu worcester, szklanka śmietany, łyżka mąki, 2 szklanki bulionu, łyżeczka tymianku, słoiczek koncentratu pomidorowego, 2 łyżki musztardy, liść laurowy, sól, pieprz, 1/3 szklanki słodkiego sherry, duża biała cebula, olej. Przygotowanie...

  • Tuż przed pojawieniem się nowalijek, kończy się sezon na rzadko wykorzystywane w naszej kuchni warzywo – cykorię. Co ważne, właśnie z końcem jej upraw, czyli w kwietniu, cykoria jest najsmaczniejsza. Tylko co z nią zrobić? Fot. 123RF/Picsel Pierwotnie cykorię uprawiano dla korzeni, które były, i nadal są, wykorzystywane jako substytut kawy. Liście uprawia się od około 150 lat, a o podaniu ich na stoły zadecydował przypadek. Otóż pewnego razu, w Belgii, cykoria obrodziła tak obficie, że część...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...i przygotować imprezowy przebój, czyli - boeuf Strogonow . Składniki to 50 dag wołowej polędwicy, szklanka kwaśnej śmietany, ok. 30 dag pieczarek, 1-2 cebule, szklanka tartego żółtego sera, kilka łyżek...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2.Deser fałszywe jajka Fot. OkolicePalnika na Smaker.pl /...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Jakich przepisów najchętniej poszukiwano w mijającym roku? Na to pytanie postanowiła odpowiedzieć firma Google w swoim dorocznym raporcie, dotyczącym internetowych trendów. Fot. 123RF/Picsel Google już niejednokrotnie udowodniło, iż wie o nas więcej niż my sami. W tym roku analitycy internetowego giganta zdecydowali się zbadać zwyczaje żywieniowe Polaków. W ten właśnie sposób powstała lista przepisów, których najczęściej poszukiwaliśmy w ubiegłym roku. Wbrew pozorom nie znajdziemy na niej...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Tanio, błyskawicznie, ale za to do syta i smacznie? Tak! Jest to możliwe, jeśli do przygotowania dania wybierzemy uniwersalny produkt, jakim jest makaron. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada około 5 kilogramów makaronu rocznie, dlatego warto dowiedzieć się w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Wiele osób uważa, że jak ognia powinny unikać go wszystkie osoby na diecie. Wynika to z powszechnego mniemania, że jest to potrawa niezwykle tucząca. Jak się okazuje, wcale tak nie jest....

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...