• Informacje na temat:

    strogonow porcja na 20 osób

Przepisy na temat: strogonow porcja na 20 osób
  • Gulasz czy zupa...oto jest pytanie ?

  • Strogonow

  • Moja wersja klasycznego dania. Strogonow to potrawa , podobnie jak bigos , kwaśnica czy grochówka u każdego inna .

  • Danie dla każdego zarówno na obiad jak i na imprezę.

  • Bardzo smaczne danie na przystawkę lub jako samodzielne danie obiadowe .Sprawdza się na imprezach jako ciepła kolacja.

  • Popularne u nas danie - coś między zupą a gulaszem. Bardzo smaczna, pyszna, jednogarnkowa potrawa - w sam raz na zakrapianą imprezkę ;)

  • Nie każdy ma super zdolności kulinarne, ale na pewno każdy ma kogoś komu chciałby zrobić tort samodzielnie. Tort bezowy to super pomysł dla osób które boją się o swoje wypieki :) przygotujemy go zaledwie w 20 min.

  • Strogonow z papryką

  • Kaloryczne danie na chłodne dni.

  • najlepszy strogonow w internecie :)

Artykuły na temat: strogonow porcja na 20 osób
  • Zabieramy Was w kulinarną podróż po Półwyspie Apenińskim - krainie, gdzie znajdziemy najlepsze makarony, pomidory oraz wina. Wspólnie powędrujemy spod ośnieżonych szczytów Alp ku piaszczystym plażom gorącej Sycylii. Po drodze odwiedzimy najważniejsze atrakcje turystyczne i spróbujemy dowiedzieć się jak naprawdę smakują Włochy. Poza przepisami, na końcu naszego e-booka, znajdziecie również praktyczny słowniczek polsko-włoski, który z pewnością ułatwi Wam każdą włoską wycieczkę. Co oczywiste,...

  • Mówiąc o serach dojrzewających, zwykle myślimy o Parmezanie lub Grana Padano. Tymczasem tuż za wschodnią granicą Polski produkuje się ser, który jakością nie ustępuje swoim włoskim kuzynom, a dzięki wyjątkowym właściwościom odżywczym jest zdrową przekąską zarówno dla wegetarian jak i osób, które nie tolerują laktozy.P Fot. 123RF/Picsel Wielbiciele tradycyjnych, dojrzewających serów cenią je za niepowtarzalny smak i aromat, ale nie zawsze zdają sobie sprawę z ich właściwości zdrowotnych....

  • Gotowy lunch boxy na bazie mieszkanki sałaty lodowej, endywii, frisbee i escarola z dodatkiem pomidorów koktajlowych i żółtego sera. Oryginalności tej kompozycji dodaje sos żurawinowy, którego lekko kwaskowy smak doskonale współgra z żółtym serem. W zestawie - dla wygody, do opakowania został dołączony widelczyk, który umożliwia spożycie tej smacznej przekąski „w biegu". Kto powiedział, że szybko nie może oznaczać również zdrowo?! Produkty Fit&Easy to gotowy pomysł na zdrowe danie,...

  • Bark Ci pomysłu na wykorzystanie truskawek lub brzoskwiń? Zainspiruj się przepisami Dr. Oetkera na niebanalne dżemy i konfitury! Teraz jest najlepszy czas, aby przygotować przetwory. W darmowej książce znajdziecie nie tylko sprawdzone przepisy na klasyczne i wszystkim dobrze znane przetwory z owoców. Znajdziecie także innowacyjne pomysły na dżemy, galaretki czy konfitury, które zachwycą swoim smakiem nawet najbardziej wybredne podniebienie.

  • Mogłoby się wydawać, że tak popularny produkt, jak jajka nie może być drogi. Tymczasem na naszym rynku pojawiły się jajka, które kosztują tyle, co składniki na cały obiad. Fot.123RF/PICSEL Podczas gdy zwykłe jajka kosztują kilkadziesiąt groszy za sztukę, na polskim rynku pojawiła się firma, która postanowiła uczynić z nich towar luksusowy. Pod warszawską Halą Mirowską, ze stoiska wartego kilkaset tysięcy złotych, sprzedaje się jajka, których cena zdecydowanie odbiega od dobrze znanej nam...

  • W dniach 20 – 31 października odbędzie się dziesiąta, jubileuszowa edycja festiwalu Restaurant Week. Szefowie kuchni ponad 400 najlepszych Restauracji w kraju zaproszą do stołu mieszkańców 30 polskich miast. Fot. materiały prasowe Zgodnie z ideą Festiwalu będzie to prawdziwa „Okazja do świętowania". Rezerwacje w festiwalowej cenie 49 zł będą dostępne na www.restaurantweek.pl już od 27 września. Festiwal najlepszych Restauracji powraca w jubileuszowym wydaniu. Po raz pierwszy uczestniczące w...

  • Wracasz z pracy głodny/-a jak wilk. Marzysz o pysznym obiedzie, ale zmęczenie nie pozwala na długie gotowanie. Nasz mistrz kuchni, Piotr Sajdak ma na to radę!

  • Dzięki kampanii „5 porcji warzyw, owoców lub soku” wiemy już, że codziennie powinniśmy sięgać po owoce, warzywa i soki. Niestety, wiedza nie zawsze idzie w parze z praktyką. Na tym polu jest jeszcze sporo do zrobienia, dlatego, dzięki kontynuacji edukacji i przypominaniu o ideach akcji, poznajemy nowe fakty na temat zdrowej, zbilansowanej diety. Nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak łatwo wkomponować w nasze codzienne życie dbałość o to, by owocowo-warzywne porcje zagościły na stałe w...

  • Najważniejszym i najbardziej celebrowanym posiłkiem świątecznym jest wielkanocne śniadanie. Jak je przygotować, by pozostać wiernym tradycji, a jednocześnie zaskoczyć nowymi, pysznymi, a przede wszystkim zdrowymi pomysłami? Idealną odpowiedzią są kanapki! Na stole wielkanocnym podczas śniadania najczęściej pojawiają się jajka, kiełbasa, różnego rodzaju sałatki, ćwikła, chrzan, a w niektórych regionach Polski specjalnie przygotowywany żurek. Całe to bogactwo możemy dodatkowo urozmaicić...

  • Sezon na czereśnie zbliża się wielkimi krokami. Drzewka uginają się pod tym słodkim ciężarem, a my już nie możemy doczekać się kiedy w końcu zagoszczą na naszych stołach. Co ciekawe, jedzenie czereśni to nie tylko przyjemność, ale również ogromna korzyść dla zdrowia. Fot. 123RF/Picsel Czereśnie podbiły serca Polaków, jednak okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu na smak. Te niepozorne owoce posiadają szereg ciekawych właściwości, a ich wpływ na nasz organizm może być...