• Informacje na temat:

    steki ze schabu i cebuli

Przepisy na temat: steki ze schabu i cebuli
  • Składniki : kg schabu, mąka ziemniaczana, sól, słodka mielona papryka, cebula, pieczarki, papryka, czosnek, przecier pomidorowy, słodka śmietana, ryż.

  • Mięso, ze schabu nadziewane sosem czosnkowym, przykryte pieczarkami.

  • Najlepsze przepisy ze słonecznej Toskanii!

    .... Po 5 minutach wlać bulion. Dodać listki majeranku i oregano. Zupę zmiksować, rozlać do talerzy.  Nałożyć po łyżce cebuli z grzankami i posypać parmezanem. Czas przygotowania: 40 minut(...) 3-4 gałązki bazylii 8 łyżek oliwy sól, pieprz 20 g sklarowanego masła 4 steki wołowe z biodrówki  Przygotowanie:   Fasolę zagotować w ½ litra wody, i na bardzo słabym ogniu gotować...

  • Kiedy nie mam pomysłu na obiad, przeważnie wymyślam coś szybkiego i pieczonego

  • Fajne mięso na odmianę.

  • smaczna odmiana dla popularnych kotletów schabowych

  • Smaczny pomysł na "Marynowane steki"

  • Sprawdzony przepis na "Marynowane steki schabowe"

  • Tania, szybka wersja steków ze schabu, zaskakująco smaczna i pikantna, taka moja wariacja na temat ulubionego dania mojego męża.

  • Portobello - piękna nazwa i wyjątkowy smak. Grzyby portobello to tak naprawdę nieco odmieniona pieczarka, którą ze względu na rozmiar najczęściej faszerujemy, a można ją również przygotować w formie pysznych steków :)

Artykuły na temat: steki ze schabu i cebuli
  • 10 pomysłów na szybki obiad

    Składniki: Opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem (480 g) 4 wieprzowe steki minutowe (po ok. 150 g) 2 jajka Sól Pieprz 125-150 g płatków kukurydzianych 1,5 łyżki suszonej pietruszki(...) kokosowymi. Czas przygotowania 30 minut Jedna porcja zawiera 3060 kJ/730 kcal Kapusta z patelni z kotletem schabowym Składniki: 1 cebula 750 s schabu 2 łyżki oleju...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Polak Nienażarty, Gosia Molska

    Często chwalimy kuchnię obcych krajów, nie znając własnych kulinarnych tradycji. A te są niesamowicie bogate! Każdy region polski charakteryzuje się odmienną kuchnią, która obfituje w wyjątkowe smaki, zapachy i produkty. Mamy wspaniałe bazary, na których spotykają się Szef Kuchni modnej restauracji i starsze pokolenia mieszkańców miasta, a nasze pieczywo zachwyciło nawet Micka Jaggera. Polska kuchnia to kawał kultury, czy na pewno dobrze ją znasz?

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wiedzieliście, że cenne substancje znajdziemy nawet w łupinkach tego warzywa? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe,...

  • I co z tym mięsem?

    ...przypraw - zwłaszcza czosnku, rozmarynu, cebuli. Jak wynika z badań, zmniejszają one wydzielanie się szkodliwych substancji podczas pieczenia. Serwuj dania mięsne z warzywami. W ten sposób dostarczysz...

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. Fot. 123RF/Picsel O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością...

  • Więcej energii w siedem dni!

    ...cebuli. OBIAD: Mintaj z warzywami 200 g mintaja upiecz w folii. Na oleju podduś pokrojoną marchewkę, paprykę, cebulę i cukinię. Ułóż rybę na warzywach. Zjedz z ryżem. KOLACJA: Tortilla z szynką...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

  • Schabowy inaczej

    Cienko rozbity plaster mięsa ze schabu wieprzowego, panierowany w tartej bułce i smażony na tłuszczu znany jest w Polsce już od XIX wieku. Jako sztandarowa potrawa narodowej kuchni, co niedziela(...) podawać z pieczonymi ziemniaczkami oraz marchewką z groszkiem. Doskonale komponuje się też z innymi warzywami Z serowym kapturkiem Składniki na 4 porcje:   1 pęczek cebulki dymki, 4 pomidor, 4 steki...

  • Tak wysokich cen cebuli nie widzieliśmy od dziesięcioleci. Susza, która dotknęła Europę, sprawiła, iż zapłacimy za nią niemal dwa razy więcej niż w ubiegłym roku. Fot. Cezary Pecold / FORUM W ubiegłym roku Polaków straszyły ceny masła. Już niedługo podobny los może podzielić cebula. Chociaż trudno w to uwierzyć, może ona stać się trudnodostępnym rarytasem. Jeszcze do niedawna była jednym z najtańszych warzyw, które dodawaliśmy niemal do każdej potrawy. Niestety, w ostatnim czasie ceny cebuli...