• Informacje na temat:

    steki drobiowe

Przepisy na temat: steki drobiowe
  • Stek na zielonym puree z groszku i bobu

    Składniki: 4 steki wołowe (150 g każdy) ząbek czosnku drobiowa kostka bulionowa 150 g fety listki świeżej mięty 250 g bobu (może być mrożony) 250 g groszku sól, pieprz Przygotowanie(...) skórki. Dodaj do groszku i rozgnieć widelcem lub użyj blendera. Nie miksuj na jedwabiste puree. Przypraw steki i smaż na rozgrzanym oleju 4 minuty z każdej strony (lub według własnych upodobań...

  • Sprawdzony przepis na "Drobiowe steki"

  • Stek z piersi drobiowej - Maciej Kuroń

    1 pierś z kurczaka na osobę. Bejca: 30 ml oleju; 30 ml sosu sojowego; 20 g świeżego imbiru; szczypta pieprzu kajeńskiego; 1 ząbek czosnku; sól; ewentualnie pół łyżeczki miodu.

  • Zdjęcie nie jest moje.Ale mniej więcej tak wyglądały.

  • Grillowanie - smaczne i zdrowe

    ...o połowę chudsze, będą kąski drobiowe albo cielęce. Możesz przygotowywać z nich delikatne steki lub kolorowe szaszłyki. Mięso przed grillowaniem warto dobrze zamarynować (nawet dzień wcześniej). Stanie...

  • Sprawdzony przepis na "Steki z kurczaka pod rzeżuchą"

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    Żyjąc od wieków na pograniczu, czy będzie to zetknięcie Wschodu z Zachodem, czy strefa wpływów wielkich imperiów: tureckiego, rosyjskiego bądź austro- węgierskiego, Rumuni nauczyli się czerpać z różnych tradycji.

  • Steki wołowe często u mnie goszczą ponieważ mąż je uwielbia,więc chciałam się podzielić z Wami jak ja je przygotowuje.

  • Portobello - piękna nazwa i wyjątkowy smak. Grzyby portobello to tak naprawdę nieco odmieniona pieczarka, którą ze względu na rozmiar najczęściej faszerujemy, a można ją również przygotować w formie pysznych steków :)

  • Sprawdzony przepis na "Grillowane steki"

Artykuły na temat: steki drobiowe
  • Sosy Hellmann’s

    Doskonale przyprawione mięso, cudownie pachnące kiełbaski, delikatnie przyrumienione ryby, kolorowe warzywa - same nie wystarczą. To sosy stanową kropkę na "i", są idealnym dopełnieniem grillowanych potraw.

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością ras argentyńskich,...

  • I co z tym mięsem?

    ..."przypuszczalnie rakotwórczych dla człowieka".  Co ważne, takiego działania nie zaobserwowali w przypadku mięsa drobiowego. Chyba że zostało przetworzone (peklowane, wędzone etc.). Wtedy, podobnie jak przetwory...

  • ...czyli steki wołowe w skorupce przyprawowej. Głównym składnikiem marynaty jest kumin (druga najbardziej popularna przyprawa na świecie). Najczęściej używana jest w kuchni wschodniej, ma mocny korzenny zapach. Do przygotowania soczystych steków potrzebujemy: - steki z żebra wołowego - oliwa extra Vergin - kmin rzymski - ziarna kawy - chili - papryka - gruba soli - mielonego pieprz Wszystkie sypkie przyprawy należy zgnieść na proszek. Następnie dodać oliwe z oliwek i obtoczyć steki w...

  • Ale ten czas zaiwania... W niedziele pojechalysmy na ferme strusi, przy ktorej jest mini zoo oraz restauracja. Zjadlam stek ze strusia, zdziwilam sie smakiem, bo spodziewalam sie raczej drobiowego, a zalatywal wolowina. Fiiki miala bliski kontakt z biegajaca wolno swinka wietnamska, cudna ta swinka, przychodzila, zeby ja po karku poczochrac. Do strusiow, majacych wybieg troche na uboczu, nie...

  • Długie, słoneczne weekendy sprzyjają licznym spotkaniom w gronie znajomych i posiłkom spożywanym na świeżym powietrzu. Swój wolny czas najchętniej spędzamy z bliskimi przy aromatycznie pachnącym grillu. Fot. 123RF/PicselDzięki pięknej pogodzie z pewnością zdążyliście już wyciągnąć i oczyścić lekko przykurzone po zeszłorocznym sezonie ruszty. Zjedliście niejedną pieczoną kiełbaskę i karkówkę, która na pewno była smaczna, ale czy równie zdrowa? Eksperci ostrzegają, że niewłaściwe grillowanie...

  • Colin w wersji fit

    ...parze, a niekiedy nawet kotleciki lub steki lekko usmażone na oliwie. Pamiętaj jednak, że powinnaś wybierać białe mięso drobiowe i wołowinę, tylko raz na jakiś czas – schab czy baraninę. 5. Stwórz...

  • Piąty półfinał konkursu BlogerChef gościł 10-11 maja br. przewodniczący jury Mirek Drewniak w swoim królestwie – eleganckiej restauracji „Dworek” w Bielsku-Białej. Blogerzy przygotowywali dania w stylu azjatyckim zarówno w sobotę, podczas konkursowych eliminacji, jak i w piątek podczas warsztatów kulinarnych.   Znamy już komplet finalistówDo grona finalistów konkursu BlogerChef dołączyła Małgosia Jaszczyk, autorka bloga tapasdecolo-res.blogspot.com oraz deseru kokosowego z mango, pistacjami i...

  • Grill po polsku

    ...kolejno na wyższe poziomy, na samej górze nasza potrawa niech spędzi ostatnie 3-4 minuty. Można również grillować pod przykryciem, szczególnie steki wołowe. W trakcie pieczenia smaruj mięso pędzlem...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

Zdjęcia na temat: steki drobiowe