• Informacje na temat:

    stek z tuńczyka okrasy

Przepisy na temat: stek z tuńczyka okrasy
  • Prosto , szybko, pysznie. A jak mogłoby być skoro to przepis Magdy Gessler

  • Propozycja na smaczne połączenie tuńczyka w pikantnej oprawie z delikatnym, słodko - kwaśnym sosem z owoców kiwi. Całość dopełniają brokuły posypane wędzonym serem owczym. Danie jest zdrowe i pożywne oraz pozwala na pobudzenie wszystkich kubków smakowych :)

  • Tuńczyk jest bardzo dobrą i zdrową rybą, można z niej przygotować nie tylko sałatkę, ale również danie główne. Stek robi się błyskawicznie, dzięki czemu nie trzeba godzinami stać przy garach, aby zjeść coś wyjątkowo dobrego.

  • Takie połączenia lubimy najbardziej. Świeże i mega aromatyczne. Kasza bulgur idealnie komponuje się z delikatnym mięsem tuńczyka. Smak podbija olej pistacjowy z miodem…a na dokładkę posiekane pistacje i nadający ostrości marynowany pieprz zielony.

  • Tydzień włoski w Lidlu, to i włoskie przepisy Kuchni Lidla. Ponieważ to również ulubione klimaty Kuchni bez chemii, więc na talerz wędruje makaron wg Karola Okrasy. "Biała" wersja bolognese - bez pomidorów, za to z serem gorgonzola. Danie dość kaloryczne, ale co tam, raz się żyje!

  • Tuńczyk podany na warzywach, polecam.

  • Wszystko co musisz wiedzieć, aby przygotować stek idealny.

  • Jakiś czas temu miałem okazję obejrzeć w necie prezentację ciekawego dania autorstwa Karola Okrasy. Z niedowierzaniem wypróbowałem przepis. Zasmakował wszystkim w moim domu. Od tego momentu, co jakiś czas musi zagościć na naszym stole. A ponieważ okazuje się, że jest on mało znany, pozwalam sobie go zaprezentować. Myślę, że polubicie tę wersję łososia tak jak moja rodzina. Dlatego zamieszczam ten krótki opis poniżej.

  • Lekkie, ale sycące danie zainspirowane receptą Karola Okrasy. Pieczony camembert i filet z kurczaka, podane z cukinią smażoną z czosnkiem. Wszystko z apetycznym sosem z orzeszków pistacjowych i porów. Palce lizać!

  • Przepis z programu "Kuchnia z Okrasą"

Artykuły na temat: stek z tuńczyka okrasy
  • Ryby są super - możesz bez chwili zawahania podpisać się pod tym stwierdzeniem? W takim razie nasz najnowszy konkurs jest skierowany właśnie do ciebie! Nadchodzące święta Bożego Narodzenia nie mogą obyć się bez ryb, a zwłaszcza karpia. W najnowszej książce Doroty Wellman i Karola Okrasy "Ryby są super" znajdziecie mnóstwo cennych, dzięki którym staniecie się mistrzami, przygotowującymi najlepsze potrawy z rybami w roli głównej. Być może to właśnie do was trafi jedna z piętnastu książek "Ryby...

  • Karp nie musi być nudny! Wystarczy odrobina kreatywności, kilka składników, które sprawią, że na nowo pokochacie tę rybę. Dziękujemy bardzo za wszystkie przesłane zgłoszenia na konkurs. Podzieliliście się z nami niezwykłymi pomysłami na karpia: wędzonego, w postaci klopsików czy nawet w cieście francuskim i kapustą kiszoną. Zobaczcie, jakie przepisy nagrodziliśmy książkami Doroty Wellman i Karola Okrasy „Ryby super". Mgdalena podała przepis na karpia w czerwonym sosie: Składniki: - 1 karp...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością ras argentyńskich,...

  • Już po raz szósty w Pałacu Zamojskich (Ogrody Foksal) odbył się Aperitif po francusku. Licznie przybyli goście mieli szansę skosztowania typowych potraw francuskich, mogli także posmakować wspaniałych serów oraz win, czyli wszystkiego tego z czego słynie Francja. Wszyscy uczestnicy imprezy mieli również niepowtarzalną okazję obejrzeć pokazy kulinarne jednych z najbardziej rozpoznawalnych kucharzy w Polsce: Karola Okrasy oraz Pascala Brodnickiego, a także uczestniczyć w pokazie winiarskim...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy.   Drewno decyduje o smaku! Barbecue to...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Australia to malowniczy kraj, który przyciąga nie tylko wspaniałą kuchnią i winami, ale także przepięknymi plażami i fantastyczną fauną. Czy jest coś, co szczególnie kojarzy Ci się z Australią? Plaża, kangury, misie koala, a może egzotyczne potrawy, jak stek z rekina? Odpowiedz na pytanie, a być może to właśnie Ty wygrasz wspaniały zestaw win z portfolio Jacob's Creek wraz z deską do serów i korkociągiem. Na Wasze odpowiedzi czekamy do 15.12.2015

  • Australia to malowniczy kraj, który przyciąga nie tylko wspaniałą kuchnią i winami, ale także przepięknymi plażami i fantastyczną fauną. Czy jest coś, co szczególnie kojarzy Ci się z Australią? Plaża, kangury, misie koala, a może egzotyczne potrawy, jak stek z rekina? Odpowiedz na pytanie, a być może to właśnie Ty wygrasz wspaniały zestaw win z portfolio Jacob's Creek wraz z deską do serów i korkociągiem. Na Wasze odpowiedzi czekamy do 15.12.2015

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato?   Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co istotne...