• Informacje na temat:

    stek wołowy z kurkami

Przepisy na temat: stek wołowy z kurkami
  • Podana przez nas propozycja idealnie nada się też w nadchodzącym sezonie grillowym. Preferujemy wersję średnio wysmażoną.

  • Jak przygotować idealny stek? Jak i ile smażyć, aby mięso było krwiste, średnio wysmażone lub wysmażone, ale zachowało swą soczystość i miękkość? Sposób na jego przygotowanie przedstawię na podstawie rozbefu. Dzisiejsza propozycja to pożywny, soczysty i smakowity stek wołowy, którego smak podkreśla masełko koperkowe.

  • Dziś wspaniała propozycja dla koneserów wolowiny w wydaniu klasycznym.Mało które danie jest w stanie zdeklasować dobrze zrobionego i podanego soczystego steka wołowego. Bardzo popularny w krajach anglosaskich, podawany na wiele różnych sposobów, u nas nadal uznawany za danie dość wykwintne. Na przekór obiegowej opinii postaram sie udowodnić ,że jest dość prosty do przygotowania we własnej kuchni.W tym wydaniu jest to wersja podstawowa i dosyć prosta w przygotowaniu. Gwarantuję, że jeśli raz...

  • Sprawdzony przepis na "Stek wołowy z zieloną fasolką"

  • Smaczny pomysł na "Stek wołowy z pomidorami"

  • Smaczny pomysł na "Stek wołowy w zalewie imbirowej"

  • Sprawdzony przepis na "Stek wołowy w sosie truskawkowym"

  • Przepis wart wypróbowania: "Stek wołowy w sosie malinowym"

  • Stek z rostbefu zawiera niezbyt duży pasek tłuszczyku, który podczas smażenia świetnie rozprowadza smak i nadaje miękkości mięsu. Stek wołowy wspaniale smakuje ze świeżym rozmarynem i tak go przygotowałam.

  • Niskokaloryczne danie, łatwe i szybkie do przygotowania. w sam raz dla wszystkich dbających o linię. Pyszne, bardzo aromatyczne mięso wołowe z wyraźną nutą rozmarynu. Polecam gorąco!

Artykuły na temat: stek wołowy z kurkami
  • Weź się za wołowinę!

    Szef Adam Chrząstowski poleca Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami Składniki:  400 g rostbefu sezonowanego, oczyszczonego z powięzi 4 żółtka 120g ogórka kiszonego, posiekanego 120(...) wymieszaj z olejem, solą i pieprzem. Uformuj krążek, obok ułóż ogórek, cebulę i podgrzybki. Żółtko ułóż na mięsie. Ozór wołowy na chrzanowym mleczku i buraczkach Składniki: 200g ugotowanego...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Jesień, chce się jeść!

    ...polędwicę ok. 10 minut. Zdejmij pokrywkę i umieścić steki w piekarniku nagrzanym do 140ºC na 5-10 minut (w zależności od tego, jak wypieczone ma być mięso). Zblanszuj kurki i romanescu we wrzącej, lekko posolonej i pocukrzonej wodzie, podsmaż je delikatnie na maśle, dopraw do smaku. Podawaj polędwicę pokrojoną w plastry z zapiekanką ziemniaczaną, kurkami, romanescu, karmelizowaną cebulą i sosem...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Symbolem lata są bezapelacyjnie kurki, których rok w rok poszukują tysiące zapalonych grzybiarzy. Fot. 123RF/Picsel Zanim na naszych stołach zagoszczą podgrzybki i maślaki, prym wiodą kurki. Kurki to pospolite grzybki wyróżniające się intensywną barwą (żółtą bądź pomarańczową), gładkim, matowym kapeluszem o lekko podwiniętych, falistych brzegach, mocnym trzonem i lekko korzennym zapachem. Możemy spotkać je w...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonałe grzyby. Symbolem lata są bezapelacyjnie kurki, których rok w rok poszukują tysiące zapalonych grzybiarzy. Fot. 123RF/Picsel Zanim na naszych stołach zagoszczą podgrzybki i maślaki, prym wiodą kurki. To pospolite grzybki wyróżniające się intensywną barwą (żółtą bądź pomarańczową), gładkim, matowym kapeluszem o lekko podwiniętych, falistych brzegach, mocnym trzonem i lekko korzennym zapachem. Możemy spotkać je w lasach...

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. Fot. 123RF/Picsel O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...

  • Australia to malowniczy kraj, który przyciąga nie tylko wspaniałą kuchnią i winami, ale także przepięknymi plażami i fantastyczną fauną. Czy jest coś, co szczególnie kojarzy Ci się z Australią? Plaża, kangury, misie koala, a może egzotyczne potrawy, jak stek z rekina? Odpowiedz na pytanie, a być może to właśnie Ty wygrasz wspaniały zestaw win z portfolio Jacob's Creek wraz z deską do serów i korkociągiem. Na Wasze odpowiedzi czekamy do 15.12.2015

  • Australia to malowniczy kraj, który przyciąga nie tylko wspaniałą kuchnią i winami, ale także przepięknymi plażami i fantastyczną fauną. Czy jest coś, co szczególnie kojarzy Ci się z Australią? Plaża, kangury, misie koala, a może egzotyczne potrawy, jak stek z rekina? Odpowiedz na pytanie, a być może to właśnie Ty wygrasz wspaniały zestaw win z portfolio Jacob's Creek wraz z deską do serów i korkociągiem. Na Wasze odpowiedzi czekamy do 15.12.2015