• Informacje na temat:

    stek wołowo wieprzowy z grila

Przepisy na temat: stek wołowo wieprzowy z grila
  • Wersja tradycyjnej galarety , ale tym razem z przewagą wołowiny i agarem ( zastępuje żelatynę )

  • Danie jednogarnkowe, bardzo sycące, które mnie kojarzy się troszkę z bigosem, tyle że tutaj mamy inne proporcje mięsa do kapusty. Poza tym gulasz powstaje w dużo krótszym czasie niż nasz tradycyjny, polski bigos, co niewątpliwie można uznać za zaletę.

  • smaczne i duzo witamin

  • Zaskoczysz znajomych i bliskich nietypowa potrawa z grila pyszna i smaczna

  • można użyć sosjerkę z grilla

  • Pyszne i mega proste w przygotowaniu

  • mięsko dowolne, poza wołowinką, ona nie najlepsza jest w tym zestawieniu, podaję przepis na podstawie kurczaka ale może być inne

  • Po weekendzie u mamy- czyli polska klasyka.

  • Rosół na bazie mięsa wołowego oraz skrzydła indyczego. przepis mojej Mamusi z małą modyfikacją.

  • Nawet papież Franciszek, choć przecież nie polak, po coniedzielnej audiencji życzy zgromadzonym smacznego rosołu. Czyli... integrujmy się, bracia i siostry :) Na zimę proponuję esencjonalny konkret z wkładką pożywnej wołowiny.

Artykuły na temat: stek wołowo wieprzowy z grila
  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością ras argentyńskich,...

  • Nieskomplikowana w przygotowaniu mięsna zapiekanka z beszamelowym sosem to doskonały pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Największą trudnością podczas przygotowania tej potrawy może okazać się zrobienie sosu beszamelowego. Uzyskanie idealnej, kremowej konsystencji jest nie lada sztuką.  Praktyka jednak czyni mistrza, zatem do dzieła!   Składniki: • 20 dag makaronu kokardki• 20 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego • 400 ml mleka• 2 łyżki masła• 400 ml przecieru pomidorowego• 1 cebula• 25 g...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy.   Drewno decyduje o smaku! Barbecue to...

  • Australia to malowniczy kraj, który przyciąga nie tylko wspaniałą kuchnią i winami, ale także przepięknymi plażami i fantastyczną fauną. Czy jest coś, co szczególnie kojarzy Ci się z Australią? Plaża, kangury, misie koala, a może egzotyczne potrawy, jak stek z rekina? Odpowiedz na pytanie, a być może to właśnie Ty wygrasz wspaniały zestaw win z portfolio Jacob's Creek wraz z deską do serów i korkociągiem. Na Wasze odpowiedzi czekamy do 15.12.2015

  • Australia to malowniczy kraj, który przyciąga nie tylko wspaniałą kuchnią i winami, ale także przepięknymi plażami i fantastyczną fauną. Czy jest coś, co szczególnie kojarzy Ci się z Australią? Plaża, kangury, misie koala, a może egzotyczne potrawy, jak stek z rekina? Odpowiedz na pytanie, a być może to właśnie Ty wygrasz wspaniały zestaw win z portfolio Jacob's Creek wraz z deską do serów i korkociągiem. Na Wasze odpowiedzi czekamy do 15.12.2015

  • „Food Tube Jamiego Olivera” to prowadzony przez Jamiego kanał na You Tube, zrzeszający miłośników dobrego jedzenia. Spośród zamieszczonych na kanale filmów Jamie wybrał trzy tematy kulinarne, tworząc w ten sposób trzy unikatowe książki kucharskie: Szalony grill - 50 niesamowitych przepisów, które odmienią twoje grillowanie Sezonowe słodkości - pomysłowe przepisy na pyszne ciastka i babeczki Rodzinne przysmaki - przepisy od serca na każdy dzień tygodnia   Szalony grill - 50 niesamowitych...

  • Wiele osób nie może wyobrazić sobie życia bez kawy. Jej fani nie muszą ograniczać się jednie do picia tego ciemnego naparu, gdyż nasi użytkownicy doskonale wiedzą, jak zaserwować ją w nieco bardziej oryginalny sposób. Fot. 123RF Sięgamy po nią z najróżniejszych powodów - aby przetrwać męczący dzień w pracy, obudzić się o poranku lub po prostu zrelaksować. Naturalna kawa parzona jest nie tylko smacznym, ale również zdrowym wyborem. Ten ciemny napar ma doskonałe właściwości antybakteryjne i...

  • Grzegorz Łapanowski to kucharz i prowadzący program TopChef na Polsacie, znany z Dzień Dobry TVN, Kuchni TV, reportaży i publikacji w mediach. Zobaczcie, jakie są jego kulinarne upodobania! fot. Kamil Zieliński Angażuje się w wiele inicjatyw promujących zdrowe jedzenie. Obecnie zajmuje się między innymi projektem „Szkoła na widelcu", promującym zdrową i dobrą kuchnię w szkołach. Zobaczcie, jakie smaki pamięta z dzieciństwa, jaka jest jego ulubiona potrawa i jakiej przyprawy nie może...

  • Sylwester już za pasem, a ty wciąż nie wiesz co zaserwujesz gościom podczas przyjęcia? Nie musisz się martwić! Nasi użytkownicy, jak zawsze, mają dla ciebie mnóstwo sprawdzonych przepisów i inspiracji. Fot. 123RF Jeśli chcecie przygotować wspaniałe przyjęcie sylwestrowe, wcale nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, ani tym bardziej biegać do niej przez cały czas trwania imprezy. W końcu nikt nie chciałby, aby Nowy Rok przywitał go podczas podgrzewania kotletów dla gości. Na szczęście,...

  • Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, jakie potrawy najlepiej smakują z winem czerwonym. Na początek kilka prostych wskazówek, które pomogą przy pierwszej selekcji czerwonego wina. Warto zapamiętać, że delikatne potrawy idealnie komponują się z lekkim winem. Im bardziej zdecydowany smak dania, tym wino powinno być bardziej wyraziste. Przeważnie są to czerwone wina o wyższej zawartości...