• Informacje na temat:

    stara fasola

Przepisy na temat: stara fasola
  • Kuchnia żywiołów w praktyce

    ...owoce, jaja, masło, miód. Smak słony reprezentują natomiast: sól, ryby, fasola, wieprzowina, soja, wędliny, a ostry- imbir, pieprz, chili, czosnek, cebula, por. Idź na żywioł! W teorii argumenty(...) żywieniowych? I na to jest rada! Kuchnia żywiołów stara się bowiem wytłumaczyć każde zaburzenia żywienia oraz znaleźć na nie antidotum. Starożytna chińska kuchnia potrafi na przykład z zadziwiającą...

  • Jest to przepis naszych pradziadów, na idealną nalewkę z truskawek.

  • Kuchnia miętą pachnąca

    ...całe bogactwo warzyw, a wśród nich cukinia, bakłażany, kalafior, szpinak, bób i karczochy, a nade wszystko fasola podawana w wielu odmianach i na wiele sposobów. Tak jak i w innych krajach arabskich...

  • Zaskakujące, proste, aromatyczne danie.

  • Przepis popularny, zna go większość z nas. Przedstawiam mój sposób na fasolkę, a właściwie mojej mamy. Ona zawsze tak ją gotuje, a że smaków domu rodzinnego się nie zapomina, to i ja tak gotuję.

  • smaczny sposób na danie z fasolą

  • idealne na zimne dni.

  • łatwe do przygotowania, pożywne, zdrowe i pyszne jako dodatek do mięs, jak i danie dla tych, co mięsa nie jadają:) Ja przygotowuję też tą przekąskę na stół wigilijny, a jak zostanie to jest doskonałym dodatkiem do mięs w dni świąteczne

  • Sprawdzony przepis na "Fasola po żmudzku"

  • Sprawdzony przepis na "Fasola z pomidorami"

Artykuły na temat: stara fasola
  • W jaki sposób stać się  bohaterem ulubionej bajki i jak to jest gdy przymierza się siedmiomilowe buty? Jak skutecznie oddziela się  groch od fasoli i jak przygotowuje magiczne eliksiry? M.in. tego dzieci dowiedzą się podczas drugiej edycji Kolorowych Emocji - 3 czerwca w siedmiu miastach Polski.

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Liam Hemsworth tęskni za serem

    ...dużo ćwiczyć. - Niestety ma małe problemy z trawieniem i stara się sprawdzić, co jest najlepsze dla jego organizmu. - Po rozmowie ze mną, stara się jeść więcej warzyw i owoców.

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Dodajmy sobie energii, czyli co jeść, gdy masz więcej niż 35 i 45 lat

    ...krótki czas. Potem czeka nas kolejny spadek formy. Łatwo więc wpaść w nałóg podjadania na słodko. ★ NADMIAR CUKRU NISZCZY WITAMINY I MINERAŁY Jeżeli jemy dużo słodyczy, organizm stara się zneutralizować...

  • Bardzo często zapominamy o tym, jak wielki wpływ na kondycję organizmu ma nasza codzienna dieta. Specjaliści są jednak zdania, iż regularne spożywanie niektórych produktów może przynieść nam zaskakująco dużo korzyści. Koniecznie zadbaj o to, aby te produkty pojawiły się w twojej codziennej diecie. Ich częste spożywanie może uchronić cię przed wieloma, przykrymi dolegliwościami. 1. Szpinak Stara bajka o pewnym marynarzu utwierdzała nas w przekonaniu, że szpinak jest źródłem zdrowia i...

  • Działka na balkonie

    Wiele osób marzy o tym, by doczekać się zbiorów własnych truskawek, pomidorów czy świeżych ziół. Jak to zrobić, gdy mamy tylko balkon, podpowiada ogrodnik, Iwona Głuchowska-Fisz.

  • Sprawdź, jakie wypieki w tej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Aleksandra Bielska Uwielbia jeździć na rowerze, na nartach i biegać. Największą jej pasją są wypieki, które od pięciu lat prezentuje na swoim blogu. Od roku stara się zmieniać nawyki żywieniowe dzieci i młodzieży podczas lekcji edukacyjnych oraz warsztatów kulinarnych. Jest wszechstronna, pozytywnie nastawiona do ludzi, świata i nowych sytuacji. Lubi zmiany. Jakimi przepisami zauroczyła jurorów w czasie...

  • Magiczna Oksytania

    Z jednej strony otoczona Morzem Śródziemnym, z drugiej wysokimi szczytami Pirenejów. W Oksytanii, niezwykłym regionie na południu Francji, znajdziemy zabytki z czasów cesarstwa rzymskiego, gotyckie i romańskie katedry, pamiątki po religijnym ruchu katarów i… modele rakiet kosmicznych.

  • Jak głosi ta stara zapustna przepowiednia, Tłusty Czwartek to nie tylko pączki, lecz także tradycyjne faworki. Legenda głosi, że powstały przez przypadek - młodemu kucharzowi miał jakoby niechcący wpaść do garnka wąski pasek ciasta na pączki. Jakie są faworki idealne?      fot. 123RF.COM Te pyszne słodkości dotarły do nas z Litwy, chociaż ich tradycja istniała także w Niemczech. Kształtem przypominają wstążkę, stąd ich polska nazwa, zapożyczona z francuskiego faveur, czyli wąska...