• Informacje na temat:

    sprawdzony przepis na biszkopt

Przepisy na temat: sprawdzony przepis na biszkopt
Artykuły na temat: sprawdzony przepis na biszkopt
  • Ciasto Anielskie

    Oto amerykański klasyk (Angel Food Cake) - biszkopt na białkach, którego genialność leży w jego prostocie. Puszyste i lekkie jak anielskie skrzydła, białe jak anielska suknia.

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Szybki zimowy obiad

    Sięgnij po sprawdzone przepisy na dania, które można błyskawicznie przygotować.

  • W Waszych odpowiedziach najczęściej pojawiały się ciasta, które przygotowuje się szybko i bez pieczenia. Nagrodziliśmy 4 przepisy, których autorzy otrzymają od nas książki Siostry Salomei. Bardzo dziękujemy za to, że podzieliliście się z nami swoimi pomysłami na letnie ciasta. Wszystkich biorących udział w konkursie gorąco zachęcamy do dołączenia do społeczności Smakera i dzielenia się swoimi przepisami. Osoby, do których powędrują książki to: Pani Mirosława "Letnie ciasto powinno być...

  • Ciastecznik, Daniel Coceancig

    ..., uzyskać wspaniały i widowiskowy efekt, przy okazji oszczędzając czas i energię. "Ciastecznik" to zbiór oryginalnych przepisów opierających się na produktach sezonowych. Nieważne, czy goście zdecydują się wpaść do ciebie wiosną, latem, jesienią czy zimą - dzięki tej książce zawsze będziesz mieć w zanadrzu pomysł na pyszny deser. Przepisy w niej zawarte są proste i sprawdzone - przy ich użyciu...

  • Podziel się z nami swoim najlepszym przepisem na letnie ciasto i wygraj książkę Siostry Salomei "Ciasta i desery". Jeśli jesteś łasuchem, przepadasz za kruchymi ciasteczkami, sernikami lub czekoladowymi ciastami, w Twojej biblioteczce powinna znaleźć się książka Siostry Salomei „Ciasta i Desery". W publikacji znajdziesz przepisy na tradycyjne polskie...

  • ...mleka w proszku z kakao, kaszą jaglaną, zmielonymi orzechami, miodem i wodą. Tego typu masę możemy też wykorzystać do przełożenia biszkoptu. Pozostaje tylko udekorować wierzch ciasta i cieszyć się(...) śniadanie bez wychodzenia z domu? Wiele prostych przepisów na zrobienie pieczywa z wykorzystaniem mleka w proszku można znaleźć w Internecie. Wystarczy tylko dodać kilka podstawowych produktów spożywczych...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...i pieprzem, dodajemy majonez i przekładamy na godzinę-dwie do lodówki. Danie główne Po kilkugodzinnych tańcach, goście na pewno ucieszą się z gorącego posiłku. Możesz postawić na sprawdzony pomysł(...) miseczek i wkładamy na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Cały czas pilnujemy, aby ser się zrumienił, ale nie przypalił. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Przydać się może także przepis...

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...