• Informacje na temat:

    sprawdzone na ciasta na dużą blachę

Przepisy na temat: sprawdzone na ciasta na dużą blachę
  • Piernik z suszoną żurawiną

    ...masę przekładamy na dużą blachę do pieczenia (kwadratową albo prostokątną). Pieczemy w 180 stopniach, ok. 40 minut. Wystudzone ciasto studzimy, przekrawamy na 2-3 części i przekładamy powidłami...

  • Sernik szybki i pysznie kremowy i ZAWSZE równy jak stół

  • Bakłażan i cukinia

    ..., 1 mała papryczka chili, grzanki z bułki. Sposób przygotowania: Bakłażany przekrój, natnij miąższ przełóż je na blachę do pieczenia. Posyp solą, pieprzem i polej oliwą. Piecz ok. 30-40 minut...

  • Sprawdzony przepis-zawsze wychodzi!

  • Możesz jeść i chudnąć. Wystarczy, że wyrzucisz z diety cukier

    ...piekarnika. Czekając, aż papryka się upiecze, zrób placuszki. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Zmieszaj w misce mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dolej 180 ml wody i oliwę i mieszaj drewnianą(...) placuszków od siebie, wystarczy, że natniesz krążek ciasta dość głęboko). Piecz przez 15 minut, aż się zezłocą. Kiedy papryka ostygnie, obierz ją ze skórki i włóż do misy robota kuchennego lub blendera...

  • Dodam że przepis jest dzięki inspiracji Kulinarna Wiola tyle że go zmodyfikowałem.

  • ...kominkiem w temperaturze około 180-190 C. Ciasto nie opada można więć pod koniec pieczenia zajrzeć i sprawdzić wkładając patyczek czy jest już gotowe (wtedy drobinki ciasta do patyczka nie przylegają) Poza(...) zawartość miski na 3 części: dodać do każdej odpowiednio kakao, skórkę z cytryny lub 2 łyżeczki konfitur. Dodatki pozwolą na pokolorowanie bez i dodadzą im zapachu. Wyciskać na blachę wyłożoną...

  • Ten biszkopt jest bardzo smaczny wyszedł mi za pierwszym razem,przepis mam od mojej cioci.

  • Bardzo mokry i delikatny, z brzoskwiniami i rodzynkami

  • Jak za starych dobrych czasów .

Artykuły na temat: sprawdzone na ciasta na dużą blachę
  • Ciasta spod ciemnej gwiazdy

    ...i przykryj. Po 5 minutach wyjmij z wody, przestudź, polej nią wierzch ciasta i posmaruj boki. Gdyby ciasto miało zanadto przypieczone brzegi, przed polaniem odkrój je. Na zastygającą polewę wysyp pokruszone(...): 1. Wszystkie składniki ciasta dokładnie wyrób mikserem na jednolitą masę. Naczynie z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do lodówki. Ciasto powinno odpoczywać w chłodzie całą dobę. 2. Następnego dnia podziel...

  • Znacie to uczucie, kiedy macie ogromną ochotę na coś słodkiego, ale w zasięgu ręki nie ma żadnych słodkości? Albo kiedy przyjaciółka dzwoni z wiadomością „będę za pół godziny”, a wy nie macie nic, czym moglibyście ją poczęstować? Oto przepisy, które pomogą wam w takich „kryzysowych” sytuacjach. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas jest łasuchami i uwielbia słodkie przysmaki. Jednak nie każdy lubi spędzać długie godziny na ucieraniu kremów i przygotowywaniu warstwowych tortów. Czasami nie...

  • Dania z dynią

    ...z soku. Przełożyć do miski, dodać twaróg, ubite jajka, kwaśną śmietanę i razem wymieszać. Wszystkie trzy części ciasta rozwałkować na wielkość blachy. Formę do pieczenia natłuścić. Wylepić jednym płatem ciasta. Posmarować połową kremu dyniowego, posypać mąką kukurydzianą (uprażoną bułką tartą). Przykryć drugim płatem. Rozsmarować pozostały krem. Posypać mąką kukurydzianą. Przykryć trzecim płatem...

  • Około 100 przepisów na rozmaite smakowitości. Palce lizać! Sernik gotowany, klasyczny i wiedeński, jabłecznik na kilka sposobów, drobne ciasteczka, takie jak amoniaczki, eklerki, napoleonki, sokoły czy wuzetki. Wszystkie smakołyki możesz w prosty sposób wykonać. Upieczesz domowe ciasta tak pyszne jak te, które robiła dla Ciebie babcia. Dzięki mechanicznym urządzeniom, takim jak blender czy robot kuchenny, przygotujesz je w kilka minut. Zapach, które rozejdzie się po całym domu, zapewni...

  • Gofry gryź!

    .... Potem połam czekoladę na mniejsze kawałki i wymieszaj z ciastem. Wyrabiaj chwilę, uformuj kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na noc. Następnego dnia odwiń folię z ciasta, wyrabiaj je chwilę i podziel(...)°C. Wysyp orzechy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstaw na 5 minut do piekarnika. Orzechy ostudź, obierz ze skórek, przesyp do rondla. Dodaj mleko, śmietankę, ziarna wanilii. Gotuj na średnim ogniu...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe, jednak za symbol świąt bezsprzecznie uznaje się pierniki. Jak je przygotować, aby były naprawdę smaczne? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym samym smakiem zajadamy świąteczne potrawy. Oczywiście święta to...

  • Lamingtony

    Pianka to najważniejsza część pysznego lamingtona.     1.      Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wysmaruj tłuszczem blachę o wymiarach 28x20 cm, wyłóż papierem do pieczenia. 2.      Ubij mikserem(...) miksturę do przygotowanej blachy, piecz przez 30 minut. Żeby sprawdzić, czy ciasto jest gotowe, wetknij szpikulec w środek ciasta. Jeśli będzie czysty po wyjęciu, ciasto można wyjąć z piekarnika...

  • Wielkanoc to czas pełen radości – także na naszych świątecznych stołach, które w tym czasie wypełniają kolorowe pisanki, pyszne, warzywne sałatki, ale także – oryginalne wypieki, na które przez cały rok czeka z niecierpliwością cała rodzina. Fot. materiały prasowe Babki, mazurki, serniki, makowce i torty - to właśnie one już za kilka dni będą podbijać nasze podniebienia! By smakowały wyśmienicie, do ich przygotowania wykorzystajmy sprawdzone już przepisy - tylko wtedy świetnie się udadzą....

  • Domowe donaty z lukrem

    ...wyrośnięte ciasto na blat oprószony mąką i rozwałkuj je na placek grubości około 0,5 cm. Do wycinania donatów możesz użyć specjalnej foremki albo po prostu wyciąć krążki dużą szklanką, a dziurki wewnątrz małym kieliszkiem. Przełóż wycięte krążki oraz te małe, które pozostały z wycinania dziurek, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykryj ściereczką i odstaw na 1,5 - 2 godziny w ciepłe miejsce bez...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...