• Informacje na temat:

    spód pod każdą pizzę

Przepisy na temat: spód pod każdą pizzę
  • Puszysta minipizza z mięsnym sosem i oscypkiem

    ...zetrzyj na tarce o dużych otworach. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Podziel na 4 porcje. Każdą rozwałkuj na niewielki, grubszy placek na stolnicy lekko oprószonej mąką. 5 Spody do pizzy ułóż na(...) pod przykryciem w ciepłe miejsce na 45 minut.  2. W tym czasie cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj. Boczek pokrój w kosteczkę. Na patelni mocno rozgrzej 1 łyżeczkę oleju. Wysmaż na nim boczek...

  • Pyszny spód na każde dodatki.

  • Jesienne desery na ciepło

    Śliwkowa rozetka na kruchym spodzie Sposób przygotowania 1. Kruchy spód: zimne masło posiekaj i wymieszaj z mąką, cukrami i solą. Zagnieć ciasto i wylep nim foremkę. Przykryj folią spożywczą, by nie przeszło zapachami z lodówki i schłodź przez 40-60 minut.  2. Nagrzej piekarnik. Ciasto ponakłuwaj widelcem, by nie "urosło" podczas pieczenia. Ciasto podpiecz w 180 st. przez 15 minut. Zostaw...

  • spód pod pizzę posmarować przecierem pomidorowym i posypać ziołami prowansaldzkimi położyć ser żólty, pieczarki, kukurydzę, szynkę, salami i inne składniki które lubimy

  • Bardzo prosty przepis na ciasto na pizzę. Składniki na dwa spody, każdy wielkości 25 cm. Po nałożeniu sosu i dowolnych dodatków, należy piec około 6 minut, w temperaturze 200 stopni. Ciasto można też zamrozić. Delikatnie naoliwioną kulę ciasta należy dokładnie owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażalnika. Tak przechowywane ciasto, przed użyciem należy przełożyć na całą noc do lodówki.

  • Tak naprawdę domowa pizza to pyszne danie dla każdego, które można także wyczarować poświątecznych lub poweekendowych pozostałości :)

  • Jak z pizzerii

  • Pizzę lubi chyba każdy, ale czasem dobrze jest sobie nieco ją urozmaicić... ;)

  • Nie ukrywam, że paszteciki robię dosyć często i nie jest to danie tylko i wyłącznie świąteczne w moim domu. Mam sprawdzony przepis na ciasto, co nie znaczy, że nie lubię eksperymentować ;) Zazwyczaj paszteciki powstają u mnie na bazie mleka, czasem dodaję do ciasta nieco jogurtu lub zsiadłego mleka, wtedy są bardziej puchate, miękkie delikatne i nie mają tak chrupiącej skórki. Są takie poduszkowe. W piwnym przepisie ciasto jest najbardziej zbliżone do takiego chlebowego, kajzerkowego, choć...

  • Pulchny, smaczny sernik z dodatkiem bezy to praktycznie słodki deser dla każdego ;)

Artykuły na temat: spód pod każdą pizzę
  • Pizza domowa

    .... Przełożyć je na stolnicę oprószoną mąką. Uformować podłużny, owalny placek o wymiarach 42 x 22 cm. Przełożyć go na blachę wyłożoną pergaminem. Pomidory pokroić w plasterki. Serca karczochów osączyć z zalewy i pokroić na połówki. Mozzarellę pociąć w plasterki. Spód pizzy posmarować koncentratem pomidorowym. Rozłożyć na nim mozzarellę, pomidory, karczochy, plasterki szynki oraz oliwki. Skropić...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...

  • Pizza domowa

    .... Przełożyć je na stolnicę oprószoną mąką. Uformować podłużny, owalny placek o wymiarach 42 x 22 cm. Przełożyć go na blachę wyłożoną pergaminem. Pomidory pokroić w plasterki. Serca karczochów osączyć z zalewy i pokroić na połówki. Mozzarellę pociąć w plasterki. Spód pizzy posmarować koncentratem pomidorowym. Rozłożyć na nim mozzarellę, pomidory, karczochy, plasterki szynki oraz oliwki. Skropić...

  • Pizzeria to nie jedyne miejsce, gdzie masz szansę zjeść smaczną pizzę. Ten włoski specjał możesz przygotować samodzielnie w domu. Zanim przystąpisz do pieczenia, poznaj kilka istotnych wskazówek. Fot. 123RF/Picsel Domowa pizza może być równie smaczna jak pizza przyrządzana przez pizzerię. Kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiedni przepis oraz jakość składników. Ponadto należy unikać często popełnianych błędów, które sprawiają, że nawet najlepsza receptura nie przyniesie oczekiwanych efektów...

  • Domowa pizza

    ...minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Różna grubość spodów Pizzę łatwo przygotować, zawsze się udaje, pozwala wykorzystać resztki wędlin i sera. Podstawą pizzy jest jednak ciasto. Spód do pizzy(...). 2. Goudę zetrzeć na tarce, mozzarellę pokroić w plasterki. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieść, podzielić na dwie porcje, każdą rozwałkować na placek o śr. 28 cm, lekko podsypując mąką. Placki ułożyć na...

  • Ta książeczka z serii "Małe Kulinaria" powinna nosić podtytuł: o sztuce stawiania kropki nad "i", a Wydawca oddaje w niej do Państwa rąk pięć smakowitych rozdziałów poświęconych: ulubionym deserom, lodom i deserom lodowym, galaretkom, budyniom i musom, ciastkom oraz kisielom, leguminom i kremom. Deser jest prawdziwymi niekwestionowanym ukoronowaniem nie tylko wykwintnego posiłku. To lekka i zwiewna kropka nad "i", dopełnienie smaków oraz "ostatniej przegródki" w otchłaniach ludzkiego...

  • Z kuchni Giuliany - pizza urodzinowa

    ...zarabianie ciasta na pizze. Kiedy D. uznala, ze ciasto jest gotowe Zostawila je pod sciereczka do wyrosniecia Pozniej ciasto podzielila na 14 porcji i pozostawila do kolejnego(...) rozrozniaja dwa rodzaje pizzy: czerwona ( rossa )czyli posmarowana sugo pomidorowym i biala ( bianco ) bez sosu pomidorowego.  Takie wlasnie byly przygotowywane. D, zaczela przygotowywac spody do pizzy...

  • Rodzinne spotkania, radosna atmosfera i odpoczynek – w ten sposób wielu z nas wyobraża sobie Wielkanoc idealną. Najważniejsze święto chrześcijańskie to także celebracja budzącej się do życia przyrody. Fot. materiały prasoweWypełnione jest wieloma tradycjami, często przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Istotna część różnorodnych zwyczajów związana jest, oczywiście, z jedzeniem! Wielkanoc nie mogłaby odbyć się bez święconki, śniadania wielkanocnego i długich biesiad przy suto zastawionym...

  • Ślub na plaży

    Biała suknia z welonem, weselni goście, ryż na szczęście. Zamiast tego wybrali piasek pod stopami i szum oceanu. Ślub na Bali - jedna z najważniejszych chwil życia tylko dla nich.

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...